ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Στοά The Black Sea Anchor Lodge, No. 57


Μια νέα Αγγλόφωνη Στοά δημιουργήθηκε στη Σόφια υπό την σκέπη της Μεγάλης Στοάς της Βουλγαρίας.  Πρόκειται για την Στοά The Black Sea Anchor Lodge, No. 57 η οποία θα εργάζεται με το τυπικό του Emulation.

Χαρακτηριστικό της εγκατάστασης της νέας Στοάς είναι ότι η τελετή  έγινε αρχικά  στα βουλγάρικα από τον Μ.Δ Ivan Sariev ενώ στην συνέχεια αντιπροσωπεία από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Hertfordshire (UGLE), υπό την καθοδήγηση του Επαρ. Μ.Δ  Allan Atkinson επανέλαβε την τελετή στα Αγγλικά.


Πηγή: Ελληνικό Πρακτο΄ρείο Τεκτονικών Ειδήσεων / Freemasonry Today

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα Τεκτονική Δύναμη - Alliance Maçonnique Américaine (A.M.A.)


 
Με την συμμετοχή της Μεγάλης Ανατολής των ΗΠΑ  (GOUSA8 Στοές), τη Μεγάλη Ανατολή του Ισημερινού (DILDO - 5 Στοές) και τη Συμβολική Στοά της Κολομβίας (GLSDC - 3 Στοές) ιδρύεται στις ΗΠΑ η Alliance Maçonnique Américaine (A.M.A.).

Όπως αναφέρουν οι συντονιστές της ένωσης πρόκειται για μια προσπάθεια  προώθησης και προβολής του Φιλελεύθερου και Αδογμάτιστου Ελευθεροτεκτονισμού στην Κεντρική και Βόρειο Αμερική.

Η επίσημη πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις  6 και 7 Οκτωβρίου 2012 στο Κλήβελαντ (Οχάιο) όπου είναι η έδρα της GOUSA. Εκεί θα συζητηθούν δύο θέματα

Τεκτονισμός στην Αμερική

Η προώθηση του φιλελεύθερου και αδογμάτιστου Τεκτονισμού στο Δυτικό Ημισφαίριο.

 

Όλες οι Στοές του Κόσμου είναι ευπρόσδεκτες σε αυτό το ιδρυτικό συνέδριο.


πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων - Blog Hiram

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους ας πέσουν οι μάσκες




΄΄Ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο ταπεινός και σωστός Τέκτονας αποτελεί τον δακτυλοδεικτούμενο μαλάκα της αδελφότητας ΄΄

Είναι πλέον σαφές ότι το μεγάλο πρόβλημα του Ελληνικού και όχι μόνο Τεκτονισμού είναι η ποιότητα των ανθρώπων που εισέρχονται στην αδελφότητα. Δεν γνωρίζω εάν τα πράγματα παλαιότερα ήταν έτσι αλλά σήμερα τα κρούσματα περίεργων <<αδελφών>> είναι όλο και περισσότερα.

Η  αλήθεια είναι ότι ζούμε μία περίοδο όπου εξελίσσεται η πλήρη ηθική κατάπτωση, η βίαιη διάλυση των θεσμών , η καταπάτηση των αρχών  και των αξιών. Ζήσαμε και ζούμε τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία την αποθέωση της μετριότητας , τη θεοποίηση της κενότητας και της ηλιθιότητας, την εξύψωση των κρετίνων , των αλητών, των εγκληματιών.
Άκρατος ψευτοπλουτισμός, περίοδος των δήθεν και των επιχειρηματιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Και όπως ήταν φυσικό , και η Τεκτονική οικογένεια , ως κομμάτι αυτής της κοινωνίας μολύνθηκε από όλα τα παραπάνω.

Οι  Ελληνικές Τεκτονικές Δυνάμεις φέρουν ευθύνη διότι δέχθηκαν πολλές από αυτές τις παραβατικές ομάδες μέσα στους κόλπους τους πολλές φορές δίχως περίσκεψη και αιδώ. Η οικονομική στενότητα έκανε βέβαια απαραίτητες τις συνδρομές τους και τους έδινε άλλοθι . Και όλους τους σωστούς αδελφούς , η κατάσταση αυτή, τους γέμιζε και τους γεμίζει θλίψη και ντροπή.

Την ύστατη αυτή στιγμή πρέπει οι Τεκτονικές Δυνάμεις να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Οφείλουν να εκδιώξουν από το σώμα τους όλα αυτά τα καρκινώματα που η θέση τους δεν είναι στην αδελφότητα αλλά στο κοινωνικό περιθώριο αν όχι σε σωφρονιστικά ιδρύματα. 

Η αδελφότητα δεν είναι ούτε χρώματα, ούτε τίτλοι, ούτε διάσημα . Η αδελφότητα δεν είναι τίποτα το υλικό. Η αδελφότητα είναι καλές ανθρώπινες ψυχές  και τις ψυχές αυτές οφείλουν να τις προστατέψουν.

Η πορεία προς τον εκφυλισμό και την απαξίωση του θεσμού φαντάζει κάτι παραπάνω από σίγουρη αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα. 

Δημόδοκος

Kerneforde Hall





Carnforth-Αγγλία:  Το νέο Τεκτονικό Μέγαρο  (Kerneforde Hall ) στο  Carnforth της Αγγλίας εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες.  Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό Μέγαρο όπου θα στεγάσει τις Στοές Carnforth Lodge 4951 και Warton Lodge 8511 της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.

Την πρώτη συνεδρία πραγματοποίησαν από κοινού οι δύο παραπάνω Στοές και παραβρέθηκε πλήθος αδελφών , Μεγάλων Αξιωματικών νυν και τέως.




Σεμινάρια Τεκτονικής κατάρτισης από την Στοά Giuseppe Pizzarelli 1410





Η Στοά Giuseppe Pizzarelli 1410 της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας διοργανώνει δύο σεμινάρια (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο) με σκοπό την επιμόρφωση των αδελφών σε Τεκτονικά και φιλοσοφικά θέματα.

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου και θα έχει ως θέμα  <<Φως στο Σκοτάδι – Από το μύθο στο σύμβολο>>

Νέο Μέγαρο στη Ρώμη από την Μεγάλη Στοά της Ιταλίας UMSOI




Στις 24 Σεπτεμβρίου 2012  συναντήθηκαν στην Ρώμη σημαντικές προσωπικότητες του Τεκτονισμού από όλο τον κόσμο με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Μεγάρου της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας UMSOI.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τον Μεγάλο Διδάσκαλο Gian Franco Pilloni, ο Μ. Δ της Κανονικής Μεγάλης Στοάς της Β. Αμερικής, ο ΜΔ. της Κανονικής Μεγάλης Στοάς του Ιλινόις, ο ΜΔ. της Μεγάλης Στοάς του Τέξας, ο Αναπ. Μ.Δ της  Κανονικής Μεγάλης Στοάς της Καλιφόρνια, ο Μ.Δ της Μεγάλης Στοάς της Βραζιλίας GLOB, o Μ.Δ της Μεγάλης Στοάς της Ρουμανίας HISTRIA Πέτρος Λιόλιος  κ.α.