ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Eυχαριστήριο μήνυμα από την Μεγάλη Στοά της Pennsylvania




Η Μεγάλη Στοά της Pennsylvania  εξέδωσε ευχαριστήριο μήνυμα απευθυνόμενη  στους εθελοντές και το προσωπικό  οι  οποίοι βοήθησαν ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι των Τεκτονικών Χωριών που έχει ιδρύσει στην πολιτεία, από το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Sandy.

Σημαντική ανακάλυψη από το Masonic Cancer Center






                                                                                                                                                 
Το κέντρο έρευνας του Masonic Cancer Center της Μινεσότα των ΗΠΑ βρήκε σε ένα φυτό , ονόματι Lei gong teg, ουσία η οποία στην κυριολεξία εξαφανίζει τον καρκίνο. Η ουσία εφαρμόστηκε σε ποντίκια που  είχαν καρκίνο στο πάγκρεας και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.



 



Να σημειώσουμε ότι τον Απρίλιο του 2008 η Μεγάλη Στοά της Μινεσότα σε συνεργασία με το Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα προσέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Μινεσότα το ποσό των ……65.000.000 δολαρίων προκειμένου να διατεθούν για την έρευνα κατά του καρκίνου. Σε αναγνώριση της προσφοράς των Τεκτόνων το νοσοκομείο μετονομάστηκε σε Masonic Cancer Center.



Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εθελοντική Αιμοδοσία από την Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος




Στις 11 Νοεμβρίου, η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία .


09:30 – 13:30 Τεκτονική Στέγη  ‘’Νικόλαος Παναγόπουλος’’

Ο Ελληνικός Τεκτονισμός στον Κόσμο




Η συνέντευξη του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου Κρατ. αδ. Ραούλ Ντε Σιγούρα ,που είχε παραχωρήσει  στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων στις 5 Οκτωβρίου 2012 , αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Στοάς Saint Paul no 3 ,της  αρχαιότερης εν λειτουργία Τεκτονικής Στοάς της Μεγάλης Στοάς της Μινεσότα των ΗΠΑ με ημερ. ίδρυσης 1849 .

πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο site της 
Στοάς Saint Paul no 3

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Νέος Μεγάλος Διδάσκαλος για την Μεγάλη Μικτή Στοά της Γαλλίας




Ο 49χρονος Francois Padovani είναι ο νέος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Γαλλίας. Ο αδελφός  Padovani ασχολείται με τον εθελοντισμό συμμετέχοντας σε πολλές εθελοντικές οργανώσεις ενώ επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης.

Όπως δήλωσε πρώτη του επιθυμία είναι να εδραιώσει την ενότητα μεταξύ των αδελφών καθώς και η εμφανής συμμετοχή του Τεκτονισμού σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα. 

‘’ Θέλω όλοι να δώσετε τη θετική σας ενέργειά  προκειμένου η Μεγ. Μικ. Στοά της Γαλλίας να συνεχίσει να μεταδίδει το Τεκτονικό Φως’’ δήλωσε απευθυνόμενος στου 170 εκπροσώπους που έλαβαν μέρος στην διαδικασία εκλογής του.