Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -Haircut στην Εθνική μας συνείδηση;ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο2
26/10/2012
 
Φέτος ο εορτασμός της Εθνικής μας εορτής πραγματοποιείται σ’ ένα ιδιαίτερα φορτισμένο και βαρύ κλίμα.

Μια χώρα που συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο με τα κατορθώματα της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο , που έκανε να μιλούν γι’ αυτή εχθροί και φίλοι σήμερα επαιτεί για την δόση που θα την κρατήσει στη ζωή .

Οι πολιτικοί ταγοί της χώρας καταλήστεψαν , λεηλάτησαν και ασέλγησαν επάνω στο ιερό σώμα της πατρίδος μας με την ανοχή μας και την καθοδήγηση των ξένων αφεντικών τους.

Αναμένουμε την δόση των 31,5 δις ως ναρκομανείς εκδηλώνοντας όλα εκείνα τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου. Είναι τραγικό να βλέπεις το ημιθανές σώμα της Ελλάδος να κείτεται στο Ευρωπαϊκό πεζοδρόμιο με σπασμούς .

Τίτλοι 6,6 δις λήγουν το Νοέμβριο. Εκκρεμούν 450 εκ. στον ESM ενώ το Δεκέμβριο λήγει ομόλογο του ΟΣΕ, και οι Βρυξέλες επιμένουν ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία κυβέρνησης και Τρόικα. Το δόγμα του ΣΟΚ σε πλήρη εξέλιξη.

Πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός; Μέχρι πότε θα υποχωρεί, θα εκχωρεί και θα αιμορραγεί;

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Χρειάζεται όραμα, ελπίδα και αποφασιστικότητα. Αυτό που οφείλουμε ως Έλληνες και ως Τέκτονες είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά στις καρδιές μας. Πρέπει στον οικονομικό πόλεμο που βρισκόμαστε να αντιδράσουμε. Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί. Δεν υπάρχουν σκοπιμότητες , πρωτοκαθεδρίες και ατομικά κέρδη σ’ αυτήν την μάχη. Ούτε αρκούν ευχολόγια και βαυκαλισμός στις ένδοξες πράξεις του παρελθόντος.  Χρειάζεται να αποδείξουμε εάν όλα όσα έχουμε μας αξίζουν ή όχι.

Μεγάλοι Διδάσκαλοι και Ύπατοι Ταξιάρχες. Ενώστε τις δυνάμεις σας την ύστατη στιγμή και εμπνεύστε του αδελφούς σας. Διδάξτε ομοψυχία, αλληλεγγύη  , ενότητα και σφυρηλατήστε τους δεσμούς μεταξύ των Ελλήνων αδελφών. Είναι βέβαιο ότι αύριο ο ένας θα είναι παραστάτης του άλλου στο πεδίο της κοινωνικής δράσης και των κοινωνικών αγώνων.

Οργανώστε άμεσα μια κοινή εκδήλωση με θέμα την Ελληνική Οικονομική Κρίση . Διώξτε το σύνδρομο του ραγιά που φοβάται τι θα πουν οι ξένοι κηδεμόνες του. Μην φοβάστε για τις αναγνωρίσεις διότι θα έχετε κερδίσει κάτι μοναδικό.

Θα σας έχουν αναγνωρίσει οι ίδιοι σας οι αδελφοί.

Τεκτονική Κοινωνική Παρέμβαση

Στην μνήμη των αδελφών – θυμάτων του B' Π.ΠΔυο μικρές ιστορίες που λένε όμως πολλά.

(από εργασία αδελφού που παρουσιάστηκε στη Στοά Αθηνά –Σοφία 2030)Στρατόπεδο Oflag 79 (Brunswick, Γερμανία): Το στρατόπεδο βρίσκονταν μεταξύ ενός στρατιωτικού αεροδρομίου και ενός εργοστασίου κινητήρων αεροσκαφών. Εκεί βρέθηκαν 70 αδελφοί από την Αγγλία, τη Σκωτία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ. Συναντιόντουσαν στα κελάρια του στρατοπέδου όπου χρησίμευαν και για τις αεροπορικές επιδρομές. Μετά από μια τέτοια επιδρομή ο αδ. Selby-Boothroyd δήλωσε με μια δόση χιούμορ ‘’ ευτυχώς τώρα έχουμε άφθονους ακατέργαστους λίθους’’

Όλα τα τελετουργικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν ήταν σε τέτοιο μέγεθος που χωρούσαν στην τσέπη σε περίπτωση που εμφανίζονταν φύλακες. 

Στις 10, Απριλίου, 1945 συναντήθηκαν για τελευταία φορά και ο αδ.  Selby-Boothroyd είπε τις τελευταίες λέξεις: ‘’ Κλείνονται οι εργασίες έως ότου ο χρόνος και οι συνθήκες επιτρέψουν σε επτά από εμάς βρεθούμε πάλι μαζί’’. Ήταν η τελευταία συνεδρία της Στοάς Brunswick.

Oflag VII D (Tittmoning, Γερμανία):
Τρεις αδελφοί οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από το Laufen είχαν την τύχη να μείνουν στο ίδιο δωμάτιο. Μετά από λίγες συζητήσεις δεν άργησαν να αναγνωριστούν ως αδελφοί.  Έτσι άρχισαν να κάνουν τις πρώτες συνεδρίες. Οι μυστικές τους συναντήσεις υπέπεσαν στην αντίληψη του Βρετανού αξιωματικού ,ο συνταγματάρχης Gamble, ο οποίος ζήτησε να μάθει το λόγο των συναντήσεων τους. Όταν του αποκαλύφθηκε η αλήθεια δέχτηκε να επιτρέψει την συνέχεια των συναντήσεων με την προϋπόθεση να μυηθεί κι αυτός. 

Μέσα σε λίγο καιρό είχαν συγκεντρωθεί 20 αδελφοί μεταξύ των οποίων και δύο πρώην Σεβάσμιοι. Για θέμα ασφαλείας το τυπικό λέγονταν από στήθους .
Το Σεπτέμβριο του 1942 το στρατόπεδο μεταφέρετε σε άλλο σημείο. Αμέσως οι αδελφοί οργανώνονται προκειμένου να συνεχίσουν τις εργασίες τους. Συναντούν εκεί τον οδοντίατρο Bro. Greenslade ο οποίος τους παραχωρεί το ιατρεία για να γίνονται οι συνεδρίες. Κατά την διάρκεια των 2,5 επόμενων ετών οι αδελφοί αυξήθηκαν σε τέτοιο αριθμό που αναγκάστηκαν να σπάσουν σε 4 Στοές.  Οι δύο εργάζονταν με το Αγγλικό Τυπικό , μια με το Σκωτικό και μια με ένα Τυπικό που χρησιμοποιούνταν στην Αυστραλία.

Στην τελευταία τους συνεδρία, όταν ο ήλιος της απελευθέρωσης άρχισε να γίνεται ορατός, συνυπέγραψαν έναν χαιρετισμό στον Μεγάλο Διδάσκαλο της Ηνωμένης  Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας διαβεβαιώνοντας τον ότι συνέχισαν να εργάζονται στην Βασιλική Τέχνη ακόμη και κατά την αιχμαλωσία τους. Την επιστολή υπέγραψαν 43 αδελφοί. Σήμερα το κείμενο που τελικά έφθασε στα χέρια του αποδέκτη, βρίσκεται στο Μουσείο της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλία. 


Είναι ο Τσάβες Τέκτονας ;

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για το εάν ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι Τέκτονας.

Υποστηρίζουν πολλοί κύκλοι ,που παρουσιάζουν στοιχεία, πως ο Τσάβες μυήθηκε στην Στοά Ciudad Bolivar.

Πριν ανέβει στην εξουσία είχε αναπτύξει σχέσεις με τους Τέκτονες της Κούβας, του Καράκας κ.α. Η πρώτη του δουλειά όταν ανέλαβε την προεδρεία ήταν να ικανοποιήσει το αίτημα των Τεκτόνων και να φέρει τα οστά του ήρωα Cuzman Blanco από το Παρίσι στο Καράκας.

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Michel Barat είχε υποστηρίξει ότι ο Τσάβες είναι Τέκτονας καθώς ταυτίζεται με τις ιδέες Bolivar, Miranda και Marti.

Πάντως επίσημα δεν έχει ακόμη αποδειχθεί τίποτα.

Πηγή: http://urgente24.com - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ