Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Νέος Μεγάλος Διδάσκαλος για την Μεγάλη Μικτή Στοά της Γαλλίας
Ο 49χρονος Francois Padovani είναι ο νέος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Γαλλίας. Ο αδελφός  Padovani ασχολείται με τον εθελοντισμό συμμετέχοντας σε πολλές εθελοντικές οργανώσεις ενώ επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης.

Όπως δήλωσε πρώτη του επιθυμία είναι να εδραιώσει την ενότητα μεταξύ των αδελφών καθώς και η εμφανής συμμετοχή του Τεκτονισμού σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα. 

‘’ Θέλω όλοι να δώσετε τη θετική σας ενέργειά  προκειμένου η Μεγ. Μικ. Στοά της Γαλλίας να συνεχίσει να μεταδίδει το Τεκτονικό Φως’’ δήλωσε απευθυνόμενος στου 170 εκπροσώπους που έλαβαν μέρος στην διαδικασία εκλογής του.

 

Gustavo Raffi - Εις το όνομα της ανθρωπότητας
Σε μια πολύ όμορφη τελετή  στη Νάπολη, παρουσία πολλών αδελφών, καθηγητών πανεπιστημίων κ.α, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μεγ. Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας Gustavo Raffi, με τίτλο ‘’ Εις το όνομα της ανθρωπότητας’’.

Στο βιβλία αυτό ο Μ.Δ προσπαθεί να επαναξιολογήσει το ρόλο του Τεκτονισμού σήμερα.

Η Μεγ. Ανατολή της Ιταλίας είναι η μεγαλύτερη δύναμη της χώρας με πάνω από 22.000 αδελφούς.

Η Στοά St. John αρ. 84 άνοιξε τις πύλες της στο κοινό
Η Στοά St. John αρ. 84 στο Mosgiel της Νέας Ζηλανδίας άνοιξε το περασμένο Σάββατο τις πύλες της στο κοινό. 

Ο Σ.Δ κος Dennison ανέφερε στην ομιλία του ΄΄ …Οι Τέκτονες ούτε αίμα πίνουμε ούτε κάνουμε τίποτα κακό. Απλώς προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να βοηθούμε την κοινωνία. Οι Ελευθεροτέκτονες είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες των Πανεπιστημίων και των Νοσοκομείων της Νέας Ζηλανδίας.’

Να σημειώσουμε κάθε χρόνο οι αδελφοί δωρίζουν ,στα τρία Νοσοκομεία της περιφέρειας του Otago , πάνω από 370.000 δολάρια . Έχουν εξοπλίσει 600 ασθενοφόρα με GPS ενώ πρόσφατα προσέφεραν σε κέντρο έρευνας κατά του καρκίνου το ποσό των 70.000. δολαρίων.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ