Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Στοά Διόνυσος αρ. 111 υπό την αιγίδα της Grande Potencia Masonica Brasileira
Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Daios  η ιδρυτική διακήρυξη – συνάντηση  της Στοάς Διόνυσος αρ. 111 η οποία θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Grande Potencia Masonica Brasileira

Στη συνάντηση όπου αναπτύχθηκαν από τον Σεβάσμιο Διδάσκαλο Αδ. Α. Τ. το πρόγραμμα και το πλαίσιο δράσης και ανάπτυξης της Στοάς, συμμετείχαν πέρα από τα μέλη της νέας Τεκτονικής Δύναμης και εκπρόσωποι Ροδοσταυρικών και Ναϊτικών Ταγμάτων καθώς και αδελφοί από άλλες  Τεκτονικές δυνάμεις.  

Να σημειωθεί ότι στις 24 Νοεμβρίου 2012 αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Golden Age.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Κούβα -Μεγάλες ζημιές σε Τεκτονικό Ναό Κούβα: Ο καταστροφικός τυφώνας Sandy συνέπεσε με τον εορτασμό των 101 χρόνων της Στοάς Jose Marti no 18.

Η πόλη Puluna Soriano (στην οποία βρίσκεται η Στοά) χτυπήθηκε από τον τυφώνα με αποτέλεσμα ο Τεκτονικός Ναός που συνεδρίαζε να υποστεί τεράστιες ζημιές.

Η Μεγάλη Στοά της Κουβά ανέλαβε πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.  


Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δωρεά της Στοάς The Miles Coverdale
Devon – Αγγλία  : Η Στοά The Miles Coverdale δώρισε το ποσό των 1000 λιρών Αγγλίας στο κέντρο φροντίδας του Rowcroft (για άτομα με χρόνιες ασθένειες) .

Όπως δήλωσε η υπεύθυνη του κέντρου ο ξενώνας, που μόνο πέρυσι βοήθησε πάνω από 1800 ασθενείς,  συντηρείται κατά 70% από τις δωρεές.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Οι Τέκτονες τιμούν του Βετεράνους

Την περασμένη Κυριακή αμερικανοί αδελφοί κατέθεσαν   στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στο Causland Memorial Park, στα πλαίσια της ημέρας των Βετεράνων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αδελφοί από διάφορες Τεκτονικές δυνάμεις καθώς και ομάδες προσκόπων. 

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ