ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Δωρεά σε προσκόπους



Αγγλία: Οι αδελφοί της Στοάς Shire Lodge Sleaford no 2160 επισκέφτηκαν και παρέδωσαν, στο τοπικό σύστημα προσκόπων της περιοχής του Sleaford , το ποσό των 500 λιρών Αγγλίας προκειμένου να ενισχύσουν τις δράσεις του.

Όπως δήλωσε ο Σεβάσμιος της Στοάς οι  νέοι πρόσκοποι θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι για την σκληρή δουλειά που κάνουν αλλά και τον σκοπό που υπηρετούν. 

πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Έφυγε ο Μεγάλος Διδάσκαλος Ricardo E Polo




Στην αιώνια Ανατολή πέρασε στις 15 Νοεμβρίου ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Gran Logia Simbólica Argentina και συντάκτης του Διεθνούς Τεκτονικού Περιοδικού HIRAM ABIFF,  Ricardo E Polo.

O αδ. Ricardo ξεκίνησε την Τεκτονική του πορεία το 1962 και από τότε ήταν συνεχώς κοντά στη αδελφότητα και την κοινωνία.

Η Gran Logia Simbólica Argentina κήρυξε 6ήμερο πένθος.


πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δελτίο Τύπου του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος



Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος που παρουσιάζει τη δράση του τον τελευταίο καιρό.


ΥΠΑΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1ο : Διεθνής Συνάντηση των Υπάτων Συμβουλίων

          Η προγραμματισμένη ανά διετία Διεθνής Συνάντηση (Reunion Internationale) των ανά την Υφήλιο Υπάτων Συμβουλίων πραγματοποιήθηκε στη Νάπολι Ιταλίας από 11 έως 14 Οκτωβρίου τ.ε.

          Για την Συνάντηση αυτή είχε οριστεί από την προηγουμένη η μελέτη θέματος, που αφορούσε τον Α:.Α:.Σ:.Τ:. Κατατέθηκαν εισηγήσεις από τα 33 Ύπατα Συμβούλια, που μετέχουν των τελευταίων Συναντήσεων και προέρχονται από τις 4 ηπείρους, Ευρώπης, Αφρικής, Ασίας και Αμερικής. Ήσαν από αυτά παρόντα 28, ενώ δικαιολόγησαν την απουσία τους τα υπόλοιπα 5. Κατά την πρώτη συνεδρίαση εγκρίθηκε παμψηφεί  εισδοχή και άλλων 5 Υπάτων Συμβουλίων από την Ευρώπη, Αφρική και Αμερική, ανεβάζοντας τoν αριθμό των συμμετοχών σε 38. Κατά την δεύτερη συνεδρίαση ορίστηκαν 2 Επιτροπές : μία για το θέμα μελέτης και σύνταξη κοινής απόφασης και μία για την εξέταση της πιθανότητας μετατροπής της άτυπης Συνάντησης σε οργανωμένη Ένωση.

          Η πρώτη κατέληξε σε κοινά αποδεκτό κείμενο, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τα παρόντα 33 Ύπατα Συμβούλια. Είναι ιδιαιτέρως τιμητικό για το Ύπατο Συμβούλιό μας ότι το τελικό κείμενο προήλθε σχεδόν ολοκληρωτικά από την εισήγησή του.

          Η δεύτερη Επιτροπή επεξεργάστηκε ένα κείμενο Συνθήκης για την ίδρυση Διεθνούς Συνδέσμου. Με την εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση των Υπάτων Μεγάλων Ταξιαρχών της Γαλλίας και της Ελλάδος συντάχθηκε το τελικό κείμενο της Traite d’ “Alliance Internationale Maconique Ecossaise” (Διεθνής Τεκτονικός Σκωτικός Σύνδεσμος), που ενώνει πλέον με τους ακατάλυτους αδελφικούς δεσμούς του Α:.Α:.Σ:.Τ:. τα 38 ανεξάρτητα Ύπατα Συμβούλια. Το Ύπατο Συμβούλιό μας είναι υπερήφανο γι’ αυτό το έργο, που φέρει και την σφραγίδα του.

2ο : Ύπατο Συμβούλιο της Σερβίας
          Την 16η και 17η Οκτωβρίου τ.ε. το Ύπατο Συμβούλιο της Σερβίας εόρτασε τα 100 χρόνια από την κατά το έτος 1912 ίδρυσή του.

          Ιδρυτής αυτού του Υπάτου Συμβουλίου υπήρξε το Ύπατο Συμβούλιο της Ελλάδος και γι’ αυτό ήταν και ο σημαίνων προσκεκλημένος. Εκπροσωπήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Κρ:. αδ:. Μέγα Καγκελάριο Παναγιώτη Θαλάσση και από τον Κρ:. αδ:. Μέγα Τελετάρχη Α.Α. Η αντιπροσωπεία μας έτυχε λαμπρής υποδοχής και κατά την διάρκεια των τελετών έτυχε και των πλέον εγκάρδιων αδελφικών φιλοφρονήσεων όχι μόνον από τα μέλη του Υπάτου Συμβουλίου της Σερβίας αλλά και από τα παριστάμενα προσκεκλημένα Ύπατα. Ιδιαιτέρως ο Ανθύπατος Μέγας Ταξιάρχης της Γαλλίας κατ’ επανάληψη εξήρε την παρουσία του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος στο διεθνές τεκτονικό γίγνεσθαι του Α:.Α:.Σ:.Τ:. και την ποιότητα της Ελληνικής αντιπροσωπείας τόσο στο Διεθνές Συνέδριο στη Νάπολι, όσο και στις τελετές του Βελιγραδίου.

          Κατά την πανηγυρική συνεδρία και υπό καθεστώς άκρας συγκίνησης ο Κρ:. αδ:. Μ:. Καγκελάριος επέδωσε στο Ύπατο Συμβούλιο της Σερβίας και τον Κραταιώτατο Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη του φίλτ:. Αδ:. Dragan Djuric το Χρυσό Μετάλλιο του Υπάτου Συμβουλίου μας και Τιμητικά Διπλώματα. Ο Ύπατος Μ:. Ταξιάρχης της Σερβίας στην αντιφώνησή του με θερμότατους λόγους για την μεγάλη φιλία, που μας ενώνει, επέδωσε στον Μέγα Καγκελάριό μας Δίπλωμα με το οποίο το Ύπατο Συμβούλιο της Σερβίας ανύψωσε τον Κραταιώτατο Υ:. Μ:. Τ:. Φίλτ:. Αδ:. Ιωάννη Βασιλείου στο αξίωμα του Κραταιού Ύπατου Μεγάλου Ταξιάρχη του Υπάτου Συμβουλίου της Σερβίας επί Τιμή.

3ο: Το Ύπατο Συμβούλιο της Ελλάδος, ως φύλακας και συντηρητής του Α:. και Α:.Σ:.Τ:. στην Ελλάδα, πληροφορήθηκε με πολλή χαρά ότι η Μ:. Αμιγής Γυναικεία Στ:. της Ελλάδος του Α:. και Α:.Σ:.Τ:. ήλθε σε εξαιρετικά εγκάρδιες και γόνιμες συνεννοήσεις με το Γυναικείο Ύπατο Συμβούλιο της Γαλλίας για την δυνατότητα ίδρυσης Φιλοσοφικών Κανονικών Εργαστηρίων στην Ελλάδα. Το Γυναικείο Ύπατο Συμβούλιο της Γαλλίας με απόφαση της Ολομέλειάς του αναγνώρισε την κανονικότητα της Μ:.Α:.Γ:.Σ:.Τ:.Ε:. του Α:. και Α:.Σ:.Τ:. και κατά συνέπεια των Στοών της και των αδελφών Διδασκαλισσών και απεφάσισε την ίδρυση στην Αθήνα Στοάς Τελειοποιήσεως και Υπερτάτου Περιστυλίου διασυνδεδεμένων με αυτό. Οι σχετικές τελετές, όπως πληροφορηθήκαμε θα πραγματοποιηθούν κατά μήνα Απρίλιο του 2013. Ευχόμαστε στις αδελφές γόνιμο τεκτονικό έργο, που θα οδηγήσει στον προσήκοντα χρόνο σε ίδρυση κατ’ αρχάς και Αρείου Πάγου και στη συνέχεια στην δημιουργία του Γυναικείου Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος.
          
 Αν:. και Ζ:. Αθ:. 21/11/2012


          Παρατίθενται κατωτέρω οι υπογραφές των παραστατών 33 Υπάτων Μεγάλων Ταξιαρχών.





        (Σημ. site: Θα θέλαμε να αναφέρουμε μια πληροφορία η οποία δεν αναφέρεται στο δελτίου τύπου του Υπάτου Συμβουλίου . Γνωρίζουμε ότι στην πανηγυρική συνεδρία για τα 100 του Υπάτου Συμβουλίου της Σερβίας, σε κάποιο σημείο υπήρξε αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο χωρίς  εθνικό (Ελληνικό) προσδιορισμό. Η αντίδραση της Ελληνική αντιπροσωπείας ήταν άμεση και δυναμική με αποτέλεσμα να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις (ο ομιλητής εξήγησε ότι δεν αμφισβητεί την Ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου απλώς ήταν μια λεκτική παράληψη)  και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στα πρακτικά. )     

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων            

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Γ’ Πανελλήνια Αμφικτυονία του Α.Α.Σ.Τ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιώς η Γ’ Πανελήνια Αμφικτυονία του Α.Α.Σ.Τ. 

Σ’ αυτήν τη γιορτή του Σκωτικού Τύπου συμμετείχε πλήθος, αδελφών από ολόκληρη την Ελλάδα ,οι οποίοι παρακολούθησαν τις εργασίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερη ήταν στιγμή η στιγμή της ομιλίας του Υπάτου Μεγ. Ταξ. Ρ.Ν.Σ  καθώς και η απόδοση του 33ου βαθμού στους καταξιωμένους αδελφούς Σ.Β , Λ.Λ, και Ο.Μ.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών ακολούθησε γεύμα στο οποίο οι αδελφοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης.  

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων


Τεκτονικό Γραμματόσημο



Το 1965 το Ταχυδρομείο της Ονδούρα κυκλοφόρησε ένα γραμματόσημο, αφιερωμένο στην Προεδρική διαδοχή της περιόδου 1949-1955, το οποίο παρουσίαζε το εσωτερικό της Στοάς Ισότητα αρ. 1.

 Στην παρακάτω φωτογραφία παρουσιάζεται πως είναι η Στοά σήμερα.
Πηγη: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων / FX News