Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Μήνυμα Του Κραταιoτάτου Ύπατου Μεγάλου Ταξιάρχου Ιωάννη Βασιλείου (A.A.Σ.Τ)Φίλτατοι αδελφοί κατά την τάξη και σειρά σας.

Ένας χρόνος πέρασε μόλις προ ολίγων ημερών και ένας Νέος Χρόνος ήλθε.

Αυτός που πέρασε, προστέθηκε στους προηγούμενους τραγικούς χρόνους, που βιώνουμε όλοι μας, ένας ολόκληρος λαός, από τα μέσα του 2008 χωρίς διακοπή και με συνεχή ένταση.

Βιώνουμε την τραγικότητα των πραγμάτων επί μία πενταετία ασταμάτητα, αφ’ ότου ξαφνικά βρεθήκαμε, από την μια στιγμή στην άλλη, στον γκρεμό της απρόβλεπτης μεταβολής της ζωής μας, των στερήσεων, των οικονομικών αδιεξόδων, για πολλούς της απώλειας ή της δραματικής συρρίκνωσης της εργασίας, της ανασφάλειας, για τους περισσότερους συμπολίτες μας στο όριο ή και κάτω από το όριο της φτώχιας, στην κοινωνία των αστέγων και των εκ φιλανθρωπίας συσσιτίων, στην παγωμένη κοινωνία της αδυναμίας κι αυτής ακόμη της θέρμανσης, στην απελπισία της καθημερινότητας, στην αδυναμία πρόβλεψης του μέλλοντος, στη μελαγχολία της έλλειψης ελπίδας για το αύριο.

Οι ευχές για Καλή Χρονιά μοιάζουν κενές περιεχομένου εκφερόμενες από συνήθεια. Προς όποια κατεύθυνση κι αν κοιτάξουμε θα δούμε δίπλα μας, γύρω μας την δυστυχία και ίσως και εμείς οι ίδιοι να είμαστε ένα κομμάτι αυτής της δυστυχίας.

Όμως, φίλτατοι αδελφοί, σήμερα, πρώτη συνεδρία του Νέου Χρόνου, που δεν είναι για εμάς το 2013 αλλά το 6013 έτος Αληθούς Φωτός, βρισκόμαστε όλοι μαζί, για μια ακόμη φορά στο Ναό μας, όπου πραγματώνεται το Μέγα Έργο.

Βρισκόμαστε εδώ, ενωμένοι σε άρρηκτη αλυσίδα, ατενίζοντας προς την Ανατολή, από εκεί που έρχεται το Φως, το Φως της Αγάπης, που ενώνει και συντονίζει όλη την Πλάση.

Βρισκόμαστε εδώ εναρμονισμένοι προς τον Παγκόσμιο Ρυθμό και η παρουσία μας παίρνει νόημα και οι ευχές μας παίρνουν νόημα.

Υπέρ υγείας και ευημερίας όλων των αδελφών και των οικογενειών τους, υπέρ υγείας και ευημερίας των απανταχού της γης Τεκτόνων, υπέρ υγείας και ευημερίας των δεινά δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας μαζί με την διάπυρη ευχή σ’ αυτό το Νέο Έτος η Ειρήνη να βασιλεύσει επί Γης, η Αγάπη να θερμάνει τις καρδιές των Ανθρώπων, η Πίστη στο Φως του Καλού να κυριαρχήσει και η Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον να καθοδηγεί τον καθένα μας.

Φίλτατοι αδελφοί,

Σ’ αυτό το Νέο Χρόνο ας υψωθούμε από κοινού προς τα Ιδεώδη μας, αυτά ας κοσμήσουν την διαγωγή μας μεταξύ του αμύητου κόσμου, ας γίνουν το Φως που θα κατευθύνει την πορεία μας στη Ζωή μας.

Αθήνα 2 Ιανουαρίου 6013
Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Ιωάννης Βασιλείου

1ο Συμπόσιο Αρχαιοτέρων Τεκτονικών Στοών της Ευρώπης
Το 1ο Συμπόσιο των Αρχαιοτέρων Τεκτονικών Στοών της Ευρώπης οργανώνεται από τη Σ. Στοά Κίμων Αρ. 1 εν Αν. Λάρνακος τη 1η μεχρι 3η Νοεμβρίου 2013.


Δωρεά της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του SutherlandΟι αδελφοί της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του Sutherland της Σκωτίας μετέτρεψαν ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων ,στην περιοχή Lawson, σε ελικοδρόμιο προκειμένου να εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά προς το Raigmore  Hospital. 

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να τοποθετηθούν τα απαιτούμενα  φώτα ώστε να μπορούν τα ελικόπτερα να προσγειώνονται και βράδυ.   


Πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ