Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Μπερλουσκόνι και Στοά P2Απόδειξη πληρωμής για την εγγραφή του Δρ Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη Στοά  P2. Η φωτογραφία προέρχεται από Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Εξεταστικής Επιτροπής .


Πηγή - Wikipedia﷽awWikipedia http://www.lifeinitaly.

Δωρεές από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Warwickshire
Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του  Warwickshire (Αγγλία) παρουσίασε το φιλανθρωπικό της έργο για το τελευταίο έτος :

   £3216    Acorns Children’s Hospice (Selly Oak) by the Provincial Grand Master RW Bro David Macey
    £3271    Marie Curie Centre, Warren Pearl Hospice (Solihull) by Assistant PGM W Bro Michael Morris
    £1000    Mary Ann Evans Hospice (Nuneaton) by Assistant PGM W Bro John Emms
    £5825    Myton Hospices, (Coventry/Warwick/Rugby) by Assistant PGM W Bro Trevor Sturt
    £1000    Shakespeare Hospice (Stratford upon Avon) by the Deputy PGM VW Bro Alan Wellan
    £4548    St Mary’s Hospice (Selly Oak) by Assistant PGM W Bro Eric Rymer
    £  500    Zoe’s Place Baby Hospice (Coventry) by Assistant PGM W Bro Trevor Sturt

Να σημειώσουμε ότι το Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας διαθέτει κάθε χρόνο πάνω από 500.000 λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φωτογραφίες από τη δράση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάςπηγή Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Le Figaro Magazine, τεύχος 1676 της 8ης Δεκεμβρίου 2012 Οι πολιτικές θέσεις των κύριων γαλλικών τεκτονικών δυνάμεων Ποιες είναι οι κύριες δυνάμεις του γαλλικού ελευθεροτεκτονισμού και πώς τοποθετούνται πολιτικώς; Ιδού κάποια στοιχεία απαντήσεων (Μετάφραση στην ελληνική: Π. Β)


ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (GRAND ORIENT DE FRANCE - GO)

• Έλαβε αυτή την ονομασία το 1773.
• 52.000 μέλη, κατά 99 % άρρενες· μικτή από το 2010.
• Δύναμη ονομαζόμενη «φιλελεύθερη και μη δογματική», η οποία δεν κάνει αναφορά στο Μέγαν Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος.
• Μέγας Διδάσκαλος: José Gulino, τέως Διευθυντής Υπηρεσιών του Γενικού Συμβουλίου του Pas-de-Calais.
Πολιτικές θέσεις: Παραδοσιακώς τοποθετημένη στα αριστερά, κληρονόμος των αντικληρικών μαχών, η GO είναι η κύρια γαλλική δύναμη και η πλέον «συνδεδεμένη» με το «προοδευτικό» στρατόπεδο. Υποστηρίζει θέσεις υπέρ της ισότητας, των κοινωνικών δικαιωμάτων, της ελευθερίας του σκέπτεσθαι και του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους (laïcité). H πλειονότητα των διαδοχικών Μεγάλων Διδασκάλων της υπήρξαν μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος ή υπό την επιρροή του. Απαγορεύει στα μέλη της να ανήκουν στο Εθνικό Μέτωπο. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρική εκλογή του 2012, η GO είχε πραγματοποιήσει «ακρόαση» ορισμένων «δημοκρατικών» υποψηφίων μεταξύ των οποίων οι François Hollande, Jean-Luc Mélenchon (μυημένος στην GO), Eva Joly και François Bayrou. Ορισμένα μέλη της κυβερνήσεως και βουλευτές της αριστεράς είναι κοντά της. Διεκδικώντας τον ρόλο της αιχμής και του εργαστηρίου ιδεών της αριστεράς, η GO έχει υπερασπισθεί την απαγόρευση της μπούρκας, υποστηρίζει την συνταγματοποιήση του νόμου του 1905 περί διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, υπεραμύνεται του γάμου για όλους και επιθυμεί την εξέλιξη των κειμένων για το σκοπό της ζωής.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (GRANDE LOGE DE FRANCE - GLDF)

• Έλαβε αυτή την ονομασία το 1894.
• 33.000 μέλη, αποκλειστικώς άρρενες.
• Δύναμη πνευματική (spiritualiste), η οποία κάνει αναφορά στην αρχή του Μεγάλου Αρχιτέκτονος του Σύμπαντος χωρίς υποχρέωση πίστης σε Θεό.
• Μέγας Διδάσκαλος: Marc Henry, συνταξιούχος
Πολιτικές θέσεις: Οι κανόνες της GLDF απαγορεύουν να ασχολείται με «διαμάχες που άπτονται πολιτικών ή θρησκευτικών ζητημάτων». Αφοσιώνεται στη φιλοσοφική και πνευματική πρόοδο των μελών της αποσκοπώντας στη «βελτίωση του ανθρώπου». Οι εσωτερικές της συζητήσεις δεν καταλήγουν στην υιοθέτηση ψηφισμάτων. Η GLDF, η οποία αυτή τη στιγμή επωφελείται από τη διάσπαση της GLNF, διαθέτει καλούς συνδέσμους (relais) σε όλα τα κόμματα, αλλά παραμένει διακριτική.
Παρά ταύτα δίνει έμφαση στο ρόλο της ως «φύλακα των αξιών» («conservatoire de valeurs»), ιδίως αυτών της Δημοκρατίας. Ο μέχρι τον περασμένο Ιούνιο Μέγας Διδάσκαλός της, Alain-Noël Dubart, ήταν μέλος της UMP, αλλά οι σχέσεις του με τον Υπουργό Εσωτερικών του Nicolas Sarkozy, Claude Guéant, επιδεινώθηκαν το 2011 και το 2012. Παρότι είναι ανδρική, η GLDF υποστήριζει και την πρόοδο στα ζητήματα των δικαιωμάτων των γυναικών, και ένας εκ των παλαιών της Μεγάλων Διδασκάλων, ο γυναικολόγος Pierre Simon, ήταν εξ αυτών που προώθησαν τους νόμους για την αντισύλληψη το 1967 και για την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης το 1974. Προσκαλεί εξωτερικές προσωπικότητες για τη διεξαγωγή συζητήσεων με τα μέλη της, όπως για την παγκοσμιοποίηση με τον Emmanuel Faber (Danone), την ηθική των μέσων με τον Edwy Plenel, την παιδεία με τον Rama Yade, και για το motto της Δημοκρατίας [Σ.Μ.: Liberté, Égalité, Fraternité -  Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης], θέμα του δεύτερου ετήσιου δείπνου της, στις 22 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Jean-Louis Debré, Προέδρου του Συνταγματικού Συμβουλίου, του συγγραφέα Régis Debray, του Υπουργού George Pau-Langevin και του σοσιαλιστή Προέδρου της Επιτροπής Νόμου της Γερουσίας Jean-Pierre Sueur.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ (GRANDE LOGE NATIONALE FRANÇAISE – GLNF)

• Ιδρύθηκε το 1913.
• Περίπου 23.000 μέλη, αποκλειστικώς άρρενες.
• Δύναμη η οποία κάνει ανοικτά αναφορά στο Θεό και στη Βίβλο, αλλά η οποία έχασε το 2012 την ιστορική αναγνώριση των αγγλοσαξωνικών και ευρωπαϊκών στοών, των καλουμένων «κανονικών».
• Μέγας Διδάσκαλος: Jean-Pierre Servel (από 1ης Δεκεμβρίου).
Πολιτικές θέσεις: Επισήμως, η δύναμη αφοσιώνεται αποκλειστικώς σε φιλοσοφικές, εσωτερικές και συμβολικές αναζητήσεις. Απαγορεύει κάθε πολιτική συζήτηση στο εσωτερικό της. Είχε αρνηθεί να απευθύνει κάλεσμα για ψήφο εναντίον του Jean-Marie Le Pen το 2002. Παρόλα αυτά, η GLNF κατατάσσεται μάλλον στα δεξιά. Συχνάζουν σ’ αυτήν πολυάριθμοι βουλευτές της δεξιάς, επικεφαλής επιχειρήσεων, δικηγόροι, στρατιωτικοί και αστυνομικοί. Η άνοδός της σε δύναμη 45.000 μελών τα τελευταία έτη συνοδεύθηκε από σοβαρή εσωτερική κρίση, με τον Μεγάλο Διδάσκαλο François Stifani να δέχεται όλο και περισσότερη κριτική για τα σφάλματα αυταρχισμού του («ses errements autocratiques»). Είναι αξιοσημείωτο πως ο Stifani είχε γράψει στις αρχές του 2009 στον Nicolas Sarkozy για να του πει ότι μπορούσε να βασίζεται στην GLNF για «υποστήριξη» της δράσης του. Οι εσωτερικές διαμάχες τελικά προκάλεσαν μια αληθινή [Σ.Μ.:sic] αιμορραγία: το δυναμικό της συρρικνώθηκε σε λιγότερους από 25.000 αδελφούς. Ο νέος Μέγας Διδάσκαλος, Jean-Pierre Servel, ενθρονίσθηκε σε μια γενική συνέλευση την 1η Δεκεμβρίου.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (FÉDÉRATION FRANÇAISE DU DROIT HUMAIN)

• Ιδρύθηκε το 1893.
• 17.000 μέλη, εκ των οποίων τα δύο τρίτα (2/3) είναι γυναίκες; μικτή από της ιδρύσεώς της.
• Δύναμη μη δογματική, με ή χωρίς αναφορά στο Μέγαν Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος.
• Πρόεδρος: Jacques Samouelian, παιδοψυχίατρος στις Alpes-de-Haute-Provence.
Πολιτικές θέσεις: Παραδοσιακά προσανατολισμένο περισσότερο προς τα αριστερά, το Ανθρώπινο Δίκαιο υπερασπίζεται τις ανθρωπιστικές αξίες και διεκδικεί ένα ρόλο αναστοχασμού (réflexion), όσον αφορά τις προτάσεις επί ορισμένων θεμάτων της κοινωνίας, όπως η ισότητα ανδρών-γυναικών, ο κοσμικός χαρακτήρας του Κράτους (laïcité), η μεγάλη ένδεια (la grande pauvreté), η αναπαραγωγή, η εξάρτηση, οι συνταξιούχοι και το σχολείο. Η δύναμη διεξάγει εργασίες των μελών της κατά τη διάρκεια περισσοτέρων μηνών. Υιοθετεί προτάσεις, που μετά υποβάλλονται σε βουλευτές και υπεύθυνους πολιτικούς, όπως προσφάτως υπέρ της «εξαιρέσεως της ευθανασίας». Λίγα από τα μέλη της είναι γνωστά, εκτός, για παράδειγμα, από τη σοσιαλίστρια γερουσιάστρια Michèle André, αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Αδελφότητας (Fraternelle parlementaire).

ΜΕΓΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (GRANDE LOGE FÉMININE DE FRANCE - GLFF)

• Ιδρύθηκε το 1945.
• 14.000 μέλη, αποκλειστικώς θήλεις.
• Δύναμη πνευματική (spiritualiste), η οποία κάνει αναφορά στο Μέγαν Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος.
• Μεγάλη Διδασκάλισσα: Catherine Jeannin-Naltet, συνταξιούχος νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων.
Πολιτικές θέσεις: Αρνούμενη κάθε «εργαλειοποίηση» («instrumentalisation»), και απαγορεύοντας κάθε «ανάμιξη» στις «πολιτικές ή θρησκευτικές διαμάχες», η GLFF δίνει έμφαση στην ανεξαρτησία της και την ελευθερία της σκέψεως των μελών της. Όμως αυτή η γυναικεία δύναμη ηγείται των προοδευτικών μαχών, ιδίως υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Οι ιδρύτριές της είχαν κάποτε προωθήσει τον οικογενειακό προγραμματισμό, το δικαίωμα της αντισύλληψης και της άμβλωσης. Η GLFF υποστήριξε τον νόμο που απαγορεύει την μπούρκα σε δημόσιους χώρους. Χαιρέτισε την ενέργεια του Υπουργού Υγείας, ο οποίος έφερε για ψήφιση μια τροπολογία η οποία επιτρέπει την αποζημίωση της αντισύλληψης για τις νέες κοπέλες 15 έως 18 ετών και την αποζημίωση του 100% της τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης για όλες τις γυναίκες το 2013. Η GLFF έχει καλές επαφές με προσωπικότητες της αριστεράς, όπως οι Υπουργοί Marisol Touraine, Marylise Lebranchu, Najat Vallaud-Belkacem και Anne-Marie Escoffier, της τελευταίας αυτής ούσης μέλους αυτής της δυνάμεως.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (GRANDE LOGE DE L'ALLIANCE MAÇONNIQUE FRANÇAISE - GL-AMF)

• Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2012.
• 12.000 μέλη.
• Δύναμη πνευματική (spiritualiste), παραδοσιακή, η οποία κάνει αναφορά στο Μέγαν Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος.
• Μεγάλος Διδάσκαλος: Alain Juillet, δικηγόρος και τέως Διευθυντής Πληροφοριών στην DGSE [Σ.Μ.: Direction Générale de la Sécurité Extérieure = Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφαλείας – είναι αντίστοιχη της CIA, της Βρετανικής MI6, κ.λπ.]
Πολιτικές Θέσεις: Κατ’ εικόνα της GLNF, της οποίας αποτελεί αποσχισθέν τμήμα, η GL-AMF αρνείται να λάβει οποιαδήποτε θέση πολιτική ή κοινωνική. «Εργάζεται» για την πνευματική αναβάθμιση των μελών της, κάνοντας αναφορά στον Θεό και στη Βίβλο. Ο Μέγας της Διδάσκαλος, Alain Juillet, τέως νούμερο 2 της DGSE [Σ.Μ.: της «γαλλικής MI6»] και πρώην υπεύθυνος οικονομικής αντικατασκοπείας στη Matignon [Σ.Μ.: επίσημη κατοικία του εκάστοτε Γάλλου Πρωθυπουργού], υπήρξε ένας εκ των πλέον δηλητηριωδών (virulents) αντιπάλων του François Stifani προ της ιδρύσεως αυτής της νέας δυνάμεως, μακριά από το «αξιοθρήνητο μελόδραμα» («pathétique mélodrame») της GLNF. Ο κύριος βραχυπρόθεσμος στόχος του είναι να εδραιώσει την οργάνωσή του, επιτυγχάνοντας τελικά την αναγνώριση των «κανονικών» αγγλοσαξωνικών και ευρωπαϊκών στοών. Το πολιτικό καλεντάρι λίγο τον ενδιαφέρει. Ένα εκ των νέων μελών, από την GLNF, είναι ο Bernard Saugey, γερουσιαστής της UMP από την Isère, ο οποίος προήδρευε, μέχρι τον Νοέμβριο, της Κοινοβουλευτικής Αδελφότητας (Fraternelle parlementaire).
Επείγουσα Aνακοίνωση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδoς του Αρχαίου και Αποδεδεγμέμενου Σκωτικού Τύπου20 Ιανουαρίου 2013Πληροφορηθήκαμε ότι κυκλοφορεί με ραγδαίο ρυθμό σε ιστοτόπους κείμενο μεμφόμενο τη Μεγάλη Στοά των Αρχαίων Αποδεκτών και Ελεύθερων Τεκτόνων (εδρεύουσαν εις την οδόν Αχαρνών των Αθηνών ).

Παρότι δεν αφορά εις την ημετέρα Μεγαλη Στοά του Α&ΑΣΤ ,εκφράζουμε τη λύπη μας, καθώς ο μικρός και πολυδιασπασμένος ελληνικός τεκτονικός κόσμος δεν χρειάζεται ένα ακόμη πλήγμα , ιδίως εις τις τρέχουσες, εξαιρετικά δυστυχείς, κοινωνικές καταστάσεις της πατρίδας μας.

Ευελπιστούμε ότι κάθε Mεγάλη Στοά και τα μέλη της θα διευθετήσουν τα ζητήματα που την αφορούν με τον προσήκοντα τρόπο , κατά τα τεκτονικά θέσμια και τους κανόνες της Πολιτείας ,προκειμένου να συνεχίσουν την φιλοσοφικοκοινωνική , αγαθοεργό και εθνωφελή πορεία .Άλλωστε εις αυτή την κατεύθυνση δείχνει και ο αναγεννώμενος Φοίνιξ , σύμβολο του τίτλου της πλειονότητας των τεκτονικών δυνάμεων της Ελλάδος , ειλημμένον ακριβώς από την αναγεννητική ικανότητα του έθνους μας.

Για τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας του Α&ΑΣΤ (εδρεύουσα εις την οδό Κοδριγκτώνος των Αθηνών)

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ