Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνικό Τεκτονικό Ραδιόφωνο - Αφιέρωμα στη δίωξη των Τεκτόνων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου ΠολέμουΑύριο στο Ελληνικό Τεκτονικό Ραδιόφωνο, στις 10:30 μ.μ,  αφιέρωμα στη δίωξη των Τεκτόνων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακούστε τη ζωντανή εκπομπή στο
www.greekmasonicradio.listen2myradio.com

Στον Άρη τον Κλεάνθη και το Μάρκο
Πέμπτη πρωί ενώ παλεύω με μια ντουζίνα χαρτιά στο γραφείο μου δέχομαι ένα μήνυμα στον υπολογιστή μου από ένα άγνωστο αδελφό .

<< Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο αδελφός μας ........ νοσηλεύεται στο τάδε νοσοκομείο και έχει μεγάλη ανάγκη από αίμα. Αν κρίνετε σκόπιμο δημοσιεύστε στο blog σας αυτό το μήνυμα μήπως μπορέσουμε και βοηθήσουμε >>

Χωρίς δεύτερη σκέψη δημοσιεύω το μήνυμα του Άρη (ο αδελφός που έστειλε το mail) . Για να πω την αλήθεια δεν πίστευα ότι θα υπήρχε ανταπόκριση αλλά ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω μιας και ο ίδιος , δεν μπορώ να δώσω αίμα. Και δεν πίστευα ότι θα είχε αποτέλεσμα η ανάρτηση στο blog διότι σκεφτόμουν με την καχύποπτη σκατοσκέψη του μέσου πολίτη   <<άντε τώρα να πιστέψει ο άλλος ένα μήνυμα ενός αγνώστου για κάποιον άγνωστο.......>>.

Όμως τελικά οι αδελφοί απέδειξαν ότι υπάρχει συναίσθημα, φιλότιμο , αγάπη μέσα στις ψυχές των ανθρώπων και ας προσπαθούν κάποιοι, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε , να μας μετετρέψουν σε άβουλα όντα που σκέφτονται μόνον τον εαυτό τους αποξενωμένα από τους πάντες και τα πάντα. 

Ο Κλεάνθης από την Κατερίνη και ο Μάρκος από τη Λάρισα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενός αγνώστου κι έδωσαν το αίμα τους για έναν άγνωστο.  Ναι ρε γαμώτο. Για έναν άγνωστο , που βρίσκονταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, που δεν τον γνώριζαν και που πιθανώς να μην τον γνωρίσουν ποτέ. Για έναν άγνωστο που ήταν όμως ......αδελφός τους .


Αν αυτό δεν είναι ανθρωπιά , αν αυτό δεν είναι αδελφική αγάπη , αν αυτό δεν είναι μεγαλείο ψυχής τότε τι είναι;

Άρη, Κλεάνθη  και Μάρκο σας ευχαριστώ που μας υπενθυμίσατε πως πρέπει να είναι οι αδελφοί.  Σας ευχαριστώ που μου υπενθυμίσατε πως πρέπει να είμαι .

GODF – Πολιτικό Μανιφέστο για την Γαλλία του 21ου αιώνα
Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας περνά στο προσκήνιο για άλλη μια φορά με θέματα που γνωρίζει πολύ καλά : Τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος , José Gulino ετοιμάζει να κυκλοφορήσει το <<Μανιφέστο των Ελευθεροτεκτόνων της GODF>>

Όπως δήλωσε ο Μ.Δ είναι ανάγκη η GODF να συσπειρώσει τα μέλη της και να επικεντρωθεί σε αυτά τα βασικά θέματα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του πρώην Μ.Δ Guy Archizet ο οποίος στον αποχαιρετιστήριο λόγο του είχε επανειλημμένα πει ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι πολιτική.

Για το λόγο αυτό έχει καλέσει όλα τα μέλη να καταθέσουν τις απόψεις τους  μέχρι τέλος Απριλίου , και με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί σε βουλευτές και πολιτικούς  .

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Στήριξη των νέων από την UGLEΑγγλία:  Μαθητές από ολόκληρη τη χώρα που βρίσκονται στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού ,για διάφορους λόγους ,στηρίζονται και αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία χάρη στο πρόγραμμα  στήριξης του Μεγάλου Αγαθοεργού Σώματος της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.

Το πρόγραμμα στηρίζει νέους 13 – 19 ετών.

Ο υπεύθυνος Chris Gray  δήλωσε : ΄΄Συναντάμε συνεχώς νέους που πιστεύουν ότι δεν έχουν μέλλον. Αυτό προσπαθούμε να το αλλάξουμε . Μέσω του προγράμματος προσπαθούμε να αλλάξουμε τη ζωή αυτών των νέων βοηθώντας τους να συμμετάσχουν εκ νέου στην εκπαίδευση και την εργασία. ΄

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ