Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Συνεργασία του Ελληνικού Πρακτορείου Τεκτονικών Ειδήσεων με την Grand Masonic Orient of IrelandΚατόπιν επικοινωνίας ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Grand Masonic Orient of Ireland ,αδ Eduard Schmidt-Zorner, παρείχε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων την εξουσιοδότηση για αναδημοσιεύση  ειδήσεων και κειμένων της GMOIRL στην Ελλάδα.

Η διεθνής δράση της Grand Masonic Orient of Ireland (GMOIRL)Στις 21 Οκτωβρίου 2012 ο Μεγ. Διδάσκαλος της Μεγ. Ανατολής της Ιρλανδίας (GMOIRL), αδ. Eduard Schmidt-Zorner, συνοδευόμενος από τον αν. Μεγάλο Διδάσκαλο, επισκέφτηκαν  τον Μεγ.  Διδάσκαλο της GODF Jose Gulino απ’ όπου παρέλαβαν τον καταστατικό χάρτη για την δημιουργία περιστυλίου στην Ιρλανδία.

Νωρίτερα , στις 21 Οκτωβρίου, υπέγραψαν στη Λυών σύμφωνο φιλίας με την Μεγάλη Μικτή Στοά της Γαλλίας.

Τον επόμενο μήνα  και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου , ο Μεγ. Διδάσκαλος της GMOIRL υπέγραψε στη Ρώμη σύμφωνο φιλίας με τον Μεγ. Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας αδ Luigi Pruneti.
Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας - Προσφορά στον Πολιτισμο και την Τέχνη


Η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας χρηματοδότησε την αποκατάσταση – συντήρηση του έργου ΄΄ L’ Incontro di Racheke a Ciacobbe΄΄ του Andrea Vaccaro (1600-1670) που φιλοξενείται στο Βασιλικό Παλάτι της Νάπολης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκα ι γι’ αυτόν το σκοπό βραβεύθηκε και ο Δρ. Aldo Masullo , ομότιμος καθηγητής της Ηθικής και της Φιλοσοφίας, με το μετάλλιο <<Galileo – Galilei>> η υψηλότερη διάκριση που μπορεί σε μη Τέκτονα, για την αφοσίωσή του στην αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Όταν ο Τεκτονισμός αφουγκράζεται τις κοινωνικές εξελίξεις
Η GODF (Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας) φοβάται ότι μετά την Αραβική Άνοιξη (με τα γνωστά γεγονότα και ανακατατάξεις που επέφερε) θα ακολουθήσει ο Ισλαμικός Χειμώνας καθώς στην Τυνησία η πολιτική δολοφονία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχει δημιουργήσει σάλο.

Να θυμίσουμε ότι ο Τυνήσιος πολιτικός Chokri Belaid ,Γενικός Γραμματέας του αριστερίστικου κόμματος που αντιτίθεται στην ισλαμική κυβέρνηση που εξελέγη το `Δεκέμβριο του 2011, έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων.

Η GODF με ανακοίνωσή της ΄΄εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη της στους Τυνήσιους που αγωνίζονται για να κερδίσουν τη ζωή τους. Η GODF  πιστεύει ότι π Ευρω – Μεσογειακός χώρος θα πρέπει να είναι υπέρ της αλλαγής, της εκκοσμίκευσης , της ελευθερίας , της ισότητας, της αδελφοσύνης και κατά του σκοταδισμού.΄

Και η ανακοίνωση καταλήγει ΄΄ Η GODF είναι πεπεισμένη ότι μόνο μια δημοκρατική εκλογική διαδικασία και μια πολιτική που λαμβάνει υπ’ όψιν τις ζωτικές ανάγκες του πληθυσμού προσανατολισμένη στην εκπαίδευση και την αντιμετώπιση της φτώχειας μπορεί να είναι αποδεκτή΄

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ