Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι Ελευθεροτέκτονες των Φιλιππίνων στην Πομπή της Μεγάλης Παρασκευής


Στις παρακάτω φωτογραφίες που προέρχονται από τη μεγάλη πομπή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή από την Επισκοπή του San Pablo στη Μανίλα, διακρίνεται ότι μεταξύ των άλλων συμμετέχουν επίσημα , και όχι ως απλοί παρατηρητές, στην θρησκευτική πομπή και Ελευθεροτέκτονες.

Παρά τις επιφυλάξεις της Παπικής Εκκλησίας σχετικά με τον Τεκτονισμό  οι τοπικοί πνευματικοί ηγέτες λειτουργούν με γνώμονα την αδελφοσύνη μεταξύ των ανθρώπων.  

Πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων  -  rorate-caeli.blogspot.com

Συνεδρίαση στα......έγκατα της γης
Το Νοέμβριο του 1897  έλαβε στην Αριζόνα τον ΗΠΑ μια περίεργη συνεδρία καθώς ο χώρος συνάντησης ήταν ένα σπήλαιο. Συγκεκριμένα οι αδελφοί συναντήθηκαν σε ένα από τα διασημότερα σπήλαια της Αμερικής στο ,Copper Queen Cavern  το οποίο βρίσκεται ... 350 μέτρα κάτω από τη γη και χρησιμοποιούνταν ως ορυχείο χαλκού.

Για την συνεδρία δόθηκε ειδική άδεια από τον δ/ντη του ορυχείου χαλκού και πέρα από το γράμμα G τοποθετήθηκαν και 35 ηλεκτρικοί λαμπτήρες. 

Πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Σαν Σήμερα....
Στις 19 Φεβρουαρίου του 1909 ο 27ος Πρόεδρος της Αμερικής William Howard Taft (Προεδρεία 1909 – 1913) μυείται στη Στοά Kilwinning 356 της Μεγάλης Στοάς του Οχάιο και λαμβάνει τους άλλους δύο βαθμούς την ίδια ημέρα. 

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών ΕΙδήσεων

Υποτροφίες από την Μεγάλη Στοά του Μισούρι


Το Τεκτονικό Γραφείο Υποτροφιών της Μεγάλης Στοάς του Μισούρι των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόγραμμα υποτροφιών για απόφοιτους Λυκείου.

Ποιο συγκεκριμένα θα δοθούν τρεις υποτροφίες σε νέους οι οποίοι πρόκειται να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο αναγνωρισμένο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα και το ύψος της κάθε υποτροφίας μπορεί να φτάσει τα 8000 δολάρια, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών.

Πέρα από μια σειρά προϋποθέσεων για να λάβει κάποιος την υποτροφία, όπως βαθμός, οικογενειακή κατάσταση κτλ, βασική προϋπόθεση να έχει ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση σε σχολείο του Μισούρι.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ