Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων του Σήματος (Mark)



Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων του Σήματος (Mark) της Ελλάδος  ( ΕΜΣτΕ).

Στην συνέλευση παραβρέθηκαν 24 αντιπρόσωποι ξένων Τεκτονικών Δυνάμεων κάτι που δείχνει την καλή εικόνα που υπάρχει για τον  ελληνικό Τεκτονισμό σε διεθνές επίπεδο.

Με το πέρας των εργασιών ακολούθησε γεύμα στο οποίο συμμετείχε πλήθος αδελφών.

πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Mario Conde και Τεκτονισμός



O Mario Conde , ηγέτης του κόμματος της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ισπανία, συμμετέχει στις δράσεις της Μεγάλης Στοάς της Ισπανίας. Πιο συγκεκριμένα ο πρώην τραπεζίτης και νυν πολιτικός συμμετάσχει συχνά σε παρουσιάσεις και διαλέξεις της Μεγάλης Στοάς. Στην επόμενη διάλεξη που αφορά τους νέους αδελφούς θα είναι ο κεντρικός εισηγητής.

Στο παρελθόν, και συγκεκριμένα το 2010, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο μεγάλης εφημερίδας για το ασυμβίβαστο να είναι κάποιος καθολικός και Τέκτονας είχε πει ‘’ Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο΄΄.  

πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 

Έφυγε ένας από τους γηραιότερους Τέκτονες των ΗΠΑ



Έφυγε πριν από δύο ημέρες  ένας από τους γηραιότερους Τέκτονες των ΗΠΑ και μέλος της Στοάς American Union no 1 , αδ Lioyd Buell Roth , σε ηλικία 97 ετών.

Ο μεταστάντας αδελφός γεννήθηκε το 1916 και μυήθηκε στον Τεκτονισμό το 1943. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο ως πολιτικός μηχανικός ενώ κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του υπηρεσίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έφθασε στο βαθμό του Λοχαγού.

Υπήρξε πιστός στην αδελφότητα με 70 χρόνια υπηρεσίας σε αυτήν και μέχρι το τέλος ήταν ενεργό μέλος της Στοάς του. 

πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Ο Guy Arcizet μιλάει για τη Νεολαία και τις Δημοκρατικές Αξίες



Οι αδ. της πόλης Le Creusot της Γαλλίας έχουν προσκαλέσει για τις 8 Μαρτίου τον πρώην Μεγάλο Διδάσκαλο της GODF Guy Arcizet, προκειμένου να μιλήσει σε συνέδριο με θέμα ¨ Νεολαία και Δημοκρατικές Αξίες¨

Πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Χίτλερ και Τεκτονισμός




Ο εκδοτικός οίκος RACINA κυκλοφόρησε το βιβλίο του Arnaud de la Croix  με θέμα ΄΄Χίτλερ και Τεκτονισμός΄΄.

Ο συγγραφέας έχοντας μελετήσει εκατοντάδες έγγραφα προσπαθεί να ρίξει φως στο πως ακριβώς έβλεπε ο Χίτλερ τον Τεκτονισμό και για ποιο λόγο τον κυνήγησε τόσο πολύ.

Επίσης υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που κάνει εκτεταμένη αναφορά  στους διωγμούς που υπέστησαν οι Ελευθεροτέκτονες στις κατεχόμενες από τους Γερμανούς χώρες της Ευρώπης.


πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ