ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ημέρα για το κοίνο από 16 Στοές



ΗΠΑ: Οι 16 Τεκτονικές της περιοχής Cope Cod της Μασαχουσέτης θα ανοίξουν τις πύλες τους , το ερχόμενο Σάββατο 6 Απριλίου , στο κοινό μεταξύ 9 πμ και 3 μμ. Η ημέρα που έχει ονομαστεί από τους αδελφούς Spring Open House  έχει ως στόχο οι ενδιαφερόμενοι να ξεναγηθούν στις Στοές και να συζητήσουν με τους αδελφούς οτιδήποτε έχει σχέση με την αδελφότητα.

πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του πατέρα της Ελληνικής Παραψυχολογίας, του Δρ. Άγγελου Τανάγρα


Η Κοινότητα του Μεταφυσικού (metafysiko.gr), με την υποστήριξη της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, του περιοδικού Φαινόμενα και των εκδόσεων iwrite.gr διοργανώνουν το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι μια μοναδική εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του πατέρα της Ελληνικής Παραψυχολογίας, του Δρ. Άγγελου Τανάγρα (1877-1971).

Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα πλαισιώσουν με ομιλίες τους οι: Δρ. Μαρία Τζάνη (καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Θανάσης Βέμπος (συγγραφέας, ερευνητής), Απόστολος Αντωνάκης (Διευθυντής του περιοδικού Φαινόμενα), Νικόλαος Κουμαρτζής (συγγραφέας, μέλος του metafysiko.gr και εμπνευστής του Tanagras Project), Γιώργος Ιωαννίδης (ψυχολόγος, αρχισυντάκτης περιοδικό mystery και μέλος του metafysiko.gr) και Μηνάς Παπαγεωργίου (αρχισυντάκτης του περιοδικού Φαινόμενα και μέλος του metafysiko.gr).

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της συντονισμένης προσπάθειας της Κοινότητας του Μεταφυσικού και του Ν. Κουμαρτζή για τον επαναπατρισμό των ημερολογίων του Τανάγρα από την βιβλιοθήκη του Parapsychology Foundation των ΗΠΑ όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ και οι ομιλίες των προσκεκλημένων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 30 Μαρτίου στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση (Λέσβου 8 και Απειράνθου 1 στην Κυψέλη) στις 12 το μεσημέρι.


Είσοδος ελεύθερη.

Gustavo Raffi – Με τον νέο Πάπα τίποτα δεν θα είναι όπως πριν







Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας αδ. Gustavo Raffi προέβη  σε επίσημες δηλώσεις σχετικά με την εκλογή του νέου Πάπα:

΄΄ Ο Νέος Πάπας έχει την ευκαιρία να δείξει στον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο της εκκλησίας. Ο απλός σταυρός που φορούσε με το λευκό ένδυμα δείχνουν ότι στην εκκλησία συγκεντρώνονται άνθρωποι οι οποίοι έχουν την θέληση να επικοινωνούν με τους απλούς ανθρώπους.

Η ελπίδα μας είναι , η θητεία του Πάπα Φραγκίσκου , να σηματοδοτήσει την επιστροφή της εκκλησίας στον πραγματικό της ρόλο και την έναρξη ενός ανοιχτού διαλόγου με τον σύγχρονο κόσμο.

Αυτός είναι ο λευκός καπνός που θέλουμε να δούμε από την εκκλησία της εποχής μας
που θέλουμε να δούμε από την εκκλησία της εποχής μας
΄΄


πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δωρεά της Στοάς Olicana






Αγγλία: Οι αδελφοί της Στοάς Olicana της περιοχής LLkley (περιφέρεια Yorkshire) συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στην υπηρεσία Αεροδιακομιδής το ποσό των 500 λιρών .

Την επιταγή παρέλαβε η υπεύθυνη της υπηρεσίας κα Gerry Sayers μετά από επίσκεψη της  στο Τεκτονικό Μέγαρο .

πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τελετή εγκατάστασης νέων αρχών της Σ.Σ Στοάς ΑΘΗΝΑ ΣΟΦΙΑ 2030



Την περασμένη Τρίτη 26-3 πραγματοποιήθηκε, σε μια εξαιρετική συνεδρία, η Τελετή εγκατάστασης νέων αρχών της  Σ.Σ Στοάς ΑΘΗΝΑ ΣΟΦΙΑ 2030 της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος ΟΡΦΕΥΣ.

Στην τελετή παραβρέθηκε πλήθος αδελφών .

Να ευχηθούμε στο νέο Σεβάσμιο Διδάσκαλο  και τους Αξιωματικούς της Στοάς γόνιμη και δημιουργική θητεία .

Επίσης  στον πρώην Σεβάσμιο να ευχηθούμε να συνεχίσει το έργο του για το καλό του Ελληνικού Τεκτονισμού .

Πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων