Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Επίσκεψή στον Κεραμεικό της Σ. Στοάς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ αρ. 144 της Μ.Στ.Ε
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (10-3-2013) ,από την Στοά ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ αρ. 144 της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος , εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Στην εκδρομή – ξενάγηση συμμετείχε πλήθος αδελφών με τα μέλη των οικογενειών τους όπου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες  πληροφορίες σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο  από τον αδελφό Ε.Δ ( συγγραφέας – ευρευνητής ).

πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Συνεργασία του Ε.Π.Τ.Ε και του Υπάτου Συμβουλίου του 33ουΤο Ύπατο Συμβούλιο του 33ου  για την Ελλάδα (ΥΜΤ. Ραούλ Ντε Σιγούρα) έδωσε την άδεια στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων για την ελεύθερη αναδημοσίευση υλικού από το site του  (ειδήσεις, κείμενα κτλ.)

 Έτσι αυξάνονται οι συνεργασίες του Ελληνικού Πρακτορείου Τεκτονικών  Ειδήσεων το οποίο μέχρι τώρα διατηρεί σχέσεις με :


Grand Masonic Orient of Ireland
Grand Lodge of the State of Israel
Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεκτού Σκωτικού Τύπου
Grand Lodge HISTRIA- ROMANIA
Masonic Press
Centro Ibérico de Estudios Masónicos (CIEM)
GRAN LOGGIA D'ITALIA UMSOI
Agenzia Massonica Italiana - A.M.I
Grand Lodge of British Columbia and Yukon
Grand Masters of Masons in North America

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Ο Φοιτητής Oscar Wilde και ο Τεκτονισμός(Αναδημοσιεύουμε από το blog του Λέανδρου την καταπληκτική εργασία για τον  Oscar Wilde - http://leandroslk.blogspot.gr)


Όπως γράφει ο Yasha Beresiner «ακόμα και η πιο θλιβερή από όλες τις τραγωδίες που έγραψε ο Oscar Wilde ούτε κατ’ ελάχιστον μπορούσε να συγκριθεί με τα πιο δυσάρεστα γεγονότα τις προσωπικής του ζωής». Δυστυχώς, ακόμα και ο Τεκτονισμός, ο οποίος έπαιξε ρόλο σημαίνοντα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στην Οξφόρδη, έμελε να τον απορρίψει.


Ο  Oscar Wilde (1854-1900) γεννήθηκε στο Δουβλίνο  και ανατράφηκε στους κόλπους μιας Προτεσταντικής οικογένειας. Η μητέρα του Jane Francesca Elgee ήταν επιτυχημένη συγγραφέας (γνωστή και με το ψευδώνυμο Speranza) ενώ ο πατέρας του Sir William Robert Wills Wilde (1815-1876) ήταν επιτυχημένος ιατρός και χειρουργός. Μέχρι την ηλικία των εννέα ετών, λάμβανε μαθήματα κατ' οίκον ενώ την περίοδο 1864 - 1871 φοίτησε στο Portora Royal School, 160 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Δουβλίνου.

Μετά την αποφοίτησή του ενεγράφη  στο Trinity College, όπου διακρίθηκε ως εξαιρετικός φοιτητής, κερδίζοντας για τις επιδόσεις του, το Χρυσό Μετάλλιο Berkeley  το οποίο αποτελούσε την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση για φοιτητή του Kολεγίου. Το 1874 του χορηγήθηκε υποτροφία για το περίφημο Magdalen College της Οξφόρδης, όπου και συνέχισε τις σπουδές του μέχρι το 1878. Κατά τη διάρκεια των εκεί σπουδών του τιμήθηκε με το βραβείο Newdigate για την ποιητική του σύνθεση με τίτλο Ραβέννα (Ravenna). Αποφοίτησε με Άριστα (summa cum laude). Την περίοδο εκείνη  επηρεάστηκε από το ρεύμα του αισθητισμού και τις θεωρίες των John Ruskin και Walter Pater, οι οποίοι δίδασκαν στην

Άρθρο - Ο Τεκτονισμός δεν κάνει Πολιτική


Συνεχίζουμε τη σειρά των άρθρων που δημοσιεύτηκαν το 2000  στο περιοδικό ΘΕΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ σχετικά με τον Τεκτονισμό.
A Masonic Manual - J.W.Anderson του 1893Κατεβάστε από την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Τεκτονικής Λέσχης Αθηνών το βιβλίο:

A MASONIC MANUAL_J . WRIGHT_ANDERSON του 1893

Βοήθημα θέρμανσης από τους αδελφούς του DEVON


Στο Devon της Αγγλίας πάνω από το 17,6% των νοικοκυριών έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας. Για το λόγο αυτό η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του DEVON δημιούργησε το πρόγραμμα Surviving Winter προκειμένου να βοηθήσει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να προμηθευτούν καύσιμα για την θέρμανση.

Σύμφωνα με τους συντονιστές μέχρι σήμερα βοηθήθηκαν 600 άτομα και το ποσό που διατέθηκε ξεπερνά τις 13.000 λίρες Αγγλίας.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ