Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Στο νοσοκομείο ο Δούκας του ΚεντΣύμφωνα με δελτίο που εκδόθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ,τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ο Δούκας του Κεντ και κεφαλή του Αγγλικού Τεκτονισμού , μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου έχοντας υποστεί ήπιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Όπως δήλωσε  εκπρόσωπος των ανακτόρων ο Δούκας αισθάνεται καλά και σύντομα θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

πηγή - BBC News - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Προς τους ΚΥΠΡΙΟΥΣ αδελφούς μαςΤο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων (www.gmna.gr) εύχεται στους Κυπρίους αδελφούς να εξέλθουν γρήγορα από την κρίση που κάποιοι τεχνηέντως προκάλεσαν στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Την ώρα που η Μεγαλόνησος συγκλονίζεται από τις δραματικές εξελίξεις κανείς Έλληνας δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος.

Ο Κυπριακός Λαός έχει δείξει ότι ξέρει να αγωνίζεται και να κρατά Θερμοπύλες. Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι μαζί σας.

Η Συντακτική Ομάδα του
Ελληνικού Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

National Geographic - Αφιερωμα στον Τεκτονισμό της Λατινικής ΑμερικήςΓια πρώτη φορά οι κάμερες του National Geographic μπήκαν σε Στοές της Αργεντινής του Μεξικού και της Ουρουγουάης προκειμένου να απαθανατίσουν τα <<μυστικά>> και τα <<μυστήρια>> των Ελευθεροτεκτόνων.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 9 μμ θα παρουσιαστεί από το κανάλι ΝG το αφιέρωμα στον Τεκτονισμό της Λατινικής Αμερικής υπό τον Τίτλο : Freemasonry – Rituales Secretos  

πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Βανδαλισμός σε Στοά της Αυστραλίας
Η Στοά Mooroopna της πόλης Shepparton της Αυστραλίας υπέστη για τέταρτη φορά από το Σεπτέμβρη βανδαλισμό από αγνώστους.

Στις 7 Μαρτίου μεταξύ 17:00 – 19:00 άγνωστοι εισέβαλαν στην Στοά σπάζοντας τελετουργικά αντικείμενα, καταστρέφοντας αρχεία και αναμνηστικά.

Αυτήν την φορά οι άγνωστοι προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα αφού προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο εσωτερικό .


Η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση πιστεύει ότι οι τέταρτη αυτή επίθεση συνδέεται άμεσα με τις τρεις προηγούμενες .


πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ