Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του πατέρα της Ελληνικής Παραψυχολογίας, του Δρ. Άγγελου Τανάγρα


Η Κοινότητα του Μεταφυσικού (metafysiko.gr), με την υποστήριξη της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, του περιοδικού Φαινόμενα και των εκδόσεων iwrite.gr διοργανώνουν το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι μια μοναδική εκδήλωση για την παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του πατέρα της Ελληνικής Παραψυχολογίας, του Δρ. Άγγελου Τανάγρα (1877-1971).

Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα πλαισιώσουν με ομιλίες τους οι: Δρ. Μαρία Τζάνη (καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Θανάσης Βέμπος (συγγραφέας, ερευνητής), Απόστολος Αντωνάκης (Διευθυντής του περιοδικού Φαινόμενα), Νικόλαος Κουμαρτζής (συγγραφέας, μέλος του metafysiko.gr και εμπνευστής του Tanagras Project), Γιώργος Ιωαννίδης (ψυχολόγος, αρχισυντάκτης περιοδικό mystery και μέλος του metafysiko.gr) και Μηνάς Παπαγεωργίου (αρχισυντάκτης του περιοδικού Φαινόμενα και μέλος του metafysiko.gr).

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της συντονισμένης προσπάθειας της Κοινότητας του Μεταφυσικού και του Ν. Κουμαρτζή για τον επαναπατρισμό των ημερολογίων του Τανάγρα από την βιβλιοθήκη του Parapsychology Foundation των ΗΠΑ όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ και οι ομιλίες των προσκεκλημένων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 30 Μαρτίου στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση (Λέσβου 8 και Απειράνθου 1 στην Κυψέλη) στις 12 το μεσημέρι.


Είσοδος ελεύθερη.

Gustavo Raffi – Με τον νέο Πάπα τίποτα δεν θα είναι όπως πρινΟ Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας αδ. Gustavo Raffi προέβη  σε επίσημες δηλώσεις σχετικά με την εκλογή του νέου Πάπα:

΄΄ Ο Νέος Πάπας έχει την ευκαιρία να δείξει στον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο της εκκλησίας. Ο απλός σταυρός που φορούσε με το λευκό ένδυμα δείχνουν ότι στην εκκλησία συγκεντρώνονται άνθρωποι οι οποίοι έχουν την θέληση να επικοινωνούν με τους απλούς ανθρώπους.

Η ελπίδα μας είναι , η θητεία του Πάπα Φραγκίσκου , να σηματοδοτήσει την επιστροφή της εκκλησίας στον πραγματικό της ρόλο και την έναρξη ενός ανοιχτού διαλόγου με τον σύγχρονο κόσμο.

Αυτός είναι ο λευκός καπνός που θέλουμε να δούμε από την εκκλησία της εποχής μας
που θέλουμε να δούμε από την εκκλησία της εποχής μας
΄΄


πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δωρεά της Στοάς Olicana


Αγγλία: Οι αδελφοί της Στοάς Olicana της περιοχής LLkley (περιφέρεια Yorkshire) συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στην υπηρεσία Αεροδιακομιδής το ποσό των 500 λιρών .

Την επιταγή παρέλαβε η υπεύθυνη της υπηρεσίας κα Gerry Sayers μετά από επίσκεψη της  στο Τεκτονικό Μέγαρο .

πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ