Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Ο λόγος που ο 25oς πρόεδρος των ΗΠΑ , William McKinley (1843-1901) , έγινε Τέκτονας
Διηγήθηκε κάποτε ο Πρόεδρος William McKinley , ο οποίος με την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου πολέμου κατατάχθηκε στους εθελοντές του Οχάιο , το λόγο που τον οδήγησε να μυηθεί στον Τεκτονισμό:

Μετά την μάχη του Opequem γνωστή και ως μάχη του Winchester πήγα με τον γιατρό του συντάγματος στο πεδίο της μάχης όπου υπήρχαν πάνω από 5000 αιχμάλωτοι – τραυματίες αντίπαλοι.

Ξαφνικά παρατήρησα ότι ο γιατρός άρχισε να κουνά τα χέρια του παράξενα προς το πλήθος των αιχμαλώτων. Μετά από λίγο κάποιος από το πλήθος έπραξε το ίδιο. Τότε ο γιατρός τον πλησίασε και του έβαλε στην τσέπι όσα χρήματα είχε επάνω του.

-      Τον γνωρίζατε , τον ρώτησα.

-      Όχι. Πρώτη φορά τον είδα, μου είπε ο γιατρός.

-  Του δώσατε πολλά χρήματα. Δεν νομίζω να περιμένετε να τα πάρετε πίσω, του είπα παραξενεμένος από την κίνησή του αυτή.

-   Αν είναι σε θέση να μου τα επιστρέψει θα το κάνει. Είναι αδελφός Τέκτονας και του έχω εμπιστοσύνη. Αν δεν μπορέσει να μου τα επιστρέψει δεν πειράζει. Εγώ έκανα το καθήκον μου.

-      Είπα τότε στον εαυτό μου ότι αν ο Τεκτονισμός είναι έτσι τότε πρέπει να γίνω Τέκτονας.

  πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.ΤΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 10ης/03/2013

Την Κυριακή, 10-3-2013, έλαβε χώρα στο τεκτονικό μέγαρο Αθηνών (επί της οδού Kοδριγκτώνος) η κατ’ έτος προβλεπόμενη από το Σύνταγμα –Γενικό Κανονισμό της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος, τακτική Γενική Συνέλευση .

Συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες των Στοών της δύναμής της, τα μέλη του Συμβουλίου της Μεγάλης Στοάς και τα λοιπά προβλεπόμενα μέλη.

Αντικείμενο των εργασιών ήταν ο απολογισμός για το 2012 , προγραμματισμός ενεργειών και στόχων για το 2013 , ανακοινώσεις περί των διεθνών σχέσεων και εξελίξεων , καθώς και περί της ανάπτυξης της Μεγάλης Στοάς στο εσωτερικό της χώρας κ.ά.

Μετά την παρουσίαση των στατιστικών δεδομένων από τους καθ΄ύλην αρμόδιους αντίστοιχα Mεγάλους Aξιωματικούς, ο Μ.Διδ. παρουσίασε την έκθεση πεπραγμένων της Mεγάλης Στοάς και τον προγραμματισμό των δράσεων και στόχων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ