Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Μια ενδιαφέρουσα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Στις  11 Φεβρουαρίου του 2000 ένας περιφερειακός νόμος στην περιοχή Friuli Venezia Giuliaou  (νομ. 1 της 15 Φεβρουαρίου του 2000) μεταξύ των άλλων προέβλεπε ότι για τον διορισμό  κάποιου σε δημόσια υπηρεσία θα έπρεπε ο υποψήφιος να δηλώσει στο περιφερειακό συμβούλιο αν ανήκει σε Τεκτονική Δύναμη ή σε άλλη μυστική ένωση.

Η Μεγάλη Ανατολή Grande Oriente D`Italia di Palazzo Giustiniani v. Italy (No. 2) προσέφυγε τότε στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την αιτιολογία ότι παραβιάζονται τα άρθρα  14 (απαγόρευση διακρίσεων) και 11( ελευθερία του συνέρχεσθε και συνεταιρίζεσθαι ) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την εξής σύνθεση :

Χρήστος Ροζάκης (Ελλάδα), Πρόεδρος,
Elisabeth Steiner (Αυστρία),
Khanlar Hajiyev (Αζερμπαϊτζάν),
Dean Spielmann (Λουξεμβούργο),
Sverre Erik Jebens (Νορβηγία),
Giorgio Malinverni (Ελβετία), δικαστές,
Annalisa Ciampi (Ιταλία),
και Søren Nielsen, γραμματέα τμήματος

με την 351 απόφαση 31-5-2007 απεφάνθη  με έξι (6) ψήφους υπέρ και έναν (1) κατά ότι υπήρξε παραβίαση των άρθρων (14-απαγόρευση διακρίσεων) και 11- ελευθερία του συνέρχεσθε και συνεταιρίζεσθαι ) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και εκδίκασε αποζημίωση υπέρ του  Σωματείου με την επωνυμία Grande Oriente D`Italia di Palazzo Giustiniani v. Italy (No. 2) ύψους 5000 ευρώ για έξοδα και άλλες δαπάνες.


Πηγή: https://wcd.coe.int / Council of Europe

Πέρασε στην Αιώνια Μεγάλη Ανατολή ο Κυρίαρχος Μεγάλος Γενικός Ιεροφάντης Αδ.·. Sebastiano CaraccioloΟ Κυρίαρχος Μεγάλος Γενικός Ιεροφάντης, Κυρίαρχος Μεγάλος Διδάσκαλος, Κυρίαρχος Μέγας Συντηρητής, Υπάτη Αρχή του Τάγματος και του Τύπου του Αρχαίου και Αρχέγονου Ανατολικού Τύπου Μισραΐμ και Μέμφις και για τα δύο ημισφαίρια Αδ.·. Sebastiano Caracciolo 33° 90° 97° , πέρασε στην Αιώνια Μεγάλη Ανατολή τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 18ης ημέρα του μηνός Cojak του έτους Αληθούς Φωτός 000 000 000 που αντιστοιχεί στις 4 Απριλίου 2013. Αφησε αυτόν τον κόσμο για να συναντήσει τον κόσμο της Duat, τον Παράδεισο, τους Σεβάσμιους Πατέρες μας. Στην αγκαλιά του Υπέρτατου Κτίστη των κόσμων που τόσο αγαπούσε, και που τόσο μας παρότρυνε να τον αγαπούμε κι εμείς, συντροφιά με τον πολυαγαπημένο του απελθόντα Μεγάλο Διδάσκαλό μας Τριαντάφυλλο Κοτζαμάνη, τον διαθέτη του Gastone Ventura, τον Ottavio Ulderico Zasio και τον θεμελιωτή του Τάγματός μας Marco Egidio Allegri, θα μας παραστέκονται στο εξής και θα καθοδηγούν τα βήματά μας. Ο Sebastiano Caracciolo, είχε διαδεχθεί την Μεγάλη Ιεροφανεία του Σεβασμίου Τύπου μας από τον Gastone Ventura το 1981. Υπήρξε, επίσης Μεγάλος Διδάσκαλος του Μαρτινιστικού Τάγματος της Ιταλίας. Υπηρέτησε τον Παραδοσιακό Τεκτονισμό με πάθος. Δεν συμβιβάσθηκε και συγκρούσθηκε όταν χρειάσθηκε για να διατηρήσει τον Παραδοσιακό χαρακτήρα του Τεκτονισμού. Κέρδισε τον διεθνή σεβασμό για το έργο του και την προσήλωση στις αρχές του.

Οι διδαχές, οι παροτρύνσεις, το έργο του και η αυστηρότητά του στα θέματα του Τύπου μας, θα μας συντροφεύουν στο παραπέρα έργο μας.

Θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.

Ας προσευχηθούμε στον Υπέρτατο Κτίστη των Κόσμων, να τον δεχθεί με στοργή στην αγκαλιά του, και να του χαρίσει την ΑΙΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.


Την αξίζει!

Οι Στοές, Κολέγια, Περιστύλια, Σύγκλητοι, Συμβούλια, Κονσιστόρια, Δικαστήρια, Μυστικοί Ναοί και Θυσιαστήρια ανά τον κόσμο, θα παραμείνουν για τον προβλεπόμενο χρόνο «Σ ε   Δ ι α λ ο γ ι σ μ ό».

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ