Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Συνέδριο για μια αληθινή αναγέννηση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Υπό την αιγίδα της Grande Loge de France,  της  Grande Loge Traditionnelle  Symbolique  Opéra και της Grande Loge Féminine de France πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι συνέδριο με θέμα ΄΄ Για μια αληθινή αναγέννηση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΄΄.

Στο επίκεντρο των ομιλιών οι ανθρωπιστικές αξίες , η αδελφοσύνη και η αλληλεγγύη . Κοινή τοποθέτηση η καταπολέμηση της εθνικιστικής έξαρσης για την διασφάλιση της ειρήνης στην Ευρώπη.

Όλοι οι ομιλητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην Ευρώπη και είναι επιτακτική ανάγκη η Ευρώπη να κινητοποιήσει τους πολίτες της για την προάσπιση των δημοκρατικών αξιών.

πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Πρόγραμα αγαθοεργίας από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Middlesex

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του Middlesex της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.

Πέρα από τις καθιερωμένες εργασίες και με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση του Ταμείου Αρωγής της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς ζητήθηκε από όλες τις Στοές της Επαρχίας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενίσχυσης ιδρυμάτων και φορέων ύψους 160.000 λιρών Αγγλίας.

Το Ταμείο ιδρύθηκε το 2003. Ειδική επιτροπή εξετάζει τα αιτήματα για ενίσχυση και οι αποφάσεις παίρνονται με γνώμονα την ανακούφιση ευπαθών ομάδων, οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενίσχυση ιδρυμάτων κτλ.

Να σημειωθεί ότι η ιδιότητα του Τέκτονος δεν είναι απαραίτητη προκειμένου κάποιος να λάβει ενίσχυση.

πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ