ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μεξικό -Αντιτεκτονικό μένος από 24χρονο




Rio Rancho – Μεξικό : Τις σοβαρές κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης αλλά και αυτή του βανδαλισμού αντιμετωπίζει ο 24 χρονος Lawrence Capener ο οποίος την περασμένη Κυριακή επιτέθηκε με μαχαίρι στον Δ/ντη της τοπικής χορωδίας και σε δύο μέλη αυτής. Τα θύματα συμμετείχαν σε λειτουργία στην Εκκλησία της περιοχής.

Στην συνέχεια ο 24χρονος προκάλεσε ζημιές στο κτήριο της Τεκτονικής Στοάς της πόλης.

Όπως κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές επιτέθηκε κατά του δ/ντη της χορωδίας γιατί πίστευε ότι είναι Τέκτονας και έπρεπε να κάνει κάτι για αυτό.......

Πηγή – Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δωρεά της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του Gloucestershire



Αγγλία : Οι αδελφοί της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του Gloucestershire ενίσχυσαν την μονάδα αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Υγείας του Midland με το ποσό των 4000 λιρών Αγγλίας.

Όπως δήλωσε ο Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος αδ. Adrian Adams δήλωσε ότι οι φιλανθρωπικές δράσεις και δωρεές είναι σημαντικό κομμάτι στη ζωή ενός Τέκτονα.

πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τα νέα της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ (Κοδριγκτώνος)




ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ Σ.Σ. «ΠΡΟΟΔΟΣ»

Μετά από αίτηση Αργείων αδελφών η Μ. Στοά του Α&Α.Σ.Τ. επανίδρυσε δια αφυπνίσεως την ιστορική Στοά του Άργους με το διακριτικό όνομα «ΠΡΟΟΔΟΣ» και αρ. του καταλόγου των Στοών του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος «8», επισημαινομένου ότι η Στοά αυτή είναι μια από τις οκτώ Στοές που συναποτέλεσαν την «Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος» το 1867-1868, μετονομασθείσα αργότερα σε «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος». ο Μ.Διδ. επέδωσε το οικείο ιδρυτικό δίπλωμα στον εκλεγέντα από τους αδελφούς Σεβάσμιο Ε.Π. αυτής, έμπειρο παλαιό και άξιο αδελφό που στη συνέχεια εγκαταστάθηκε με το Συμβούλιο της Στοάς , κατά τα κεκανονισμένα.

Η αφή φώτων του οικείου εργαστηρίου θα λάβει χώρα με την αποπεράτωση της κατασκευής του στο Άργος, προβλεπόμενη σε πολύ σύντομο χρόνο.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Η Μεγάλη Στοά του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου δέχθηκε τιμητική πρόσκληση από την αδελφή και όμοια μέλος της Confederation of The United Grand Lodges of Europe( G.L.U.D.E , κατά την γαλλική συντομογραφία ) για να συμμετέχει ως επίτιμη προσκεκλημένη στις εορταστικές εκδηλώσεις αδελφοποίησης Στοών της Ουγγαρίας, που θα λάβουν χώρα εντός του μεθεπομένου μηνός, στην Βουδαπέστη. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν Μεγάλες Στοές , μέλη της G.L.U.D.E, καθώς και συνδεδεμένες με συνθήκες μαζί της ή υποψήφιες για είσοδο σε αυτή , στο πλαίσιο του διευρυμένου σχήματος που απεφασίσθη στο συνέδριο της G.L.U.D.E στο Βελιγράδι και κατόπιν στο Παρίσι πέρυσι.

πηγή - Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Νέος ναός στον Τεκτονικό Μέγαρο της Κοδριγκτώνος




Αποπερατώθηκε και παραδόθηκε ο νέος Ναός του ισογείου ορόφου του Τεκτονικού Μεγάρου Αθηνών (στην οδό Κοδριγκτώνος) του Τάγματος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος. Ο Ναός περιβάλλεται από ίδιους βοηθητικούς χώρους και εντευκτήριο, που είναι όλοι πλήρως και κατάλληλα εξοπλισμένοι.

Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα την 17η Απριλίου, σε κοινή εκδήλωση αμφοτέρων των σωμάτων του Τάγματος, σε λαμπρή τελετή, με την συμμετοχή των αδελφών Αξιωματικών του Υπάτου Συμβουλίου, της Μεγάλης Στοάς και αντιπροσώπων των Συμβουλίων Αξιωματικών των Φιλοσοφικών και Συμβολικών Εργαστηρίων του Τάγματος.

Αφού τιμήθηκαν οι αδελφοί που συνέβαλαν οπωσδήποτε στην προκείμενη εξέλιξη και ιδιαιτέρως ο αδελφός Ν.Μ. που οργάνωσε και φρόντισε την όλη κατασκευή , εργαζόμενος αγόγγυστα και επίμοχθα προσωπικά για την υλοποίηση του έργου, τον λόγο έλαβαν αδελφοί, που αφενός εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την αρτιότητα και το εξαίρετο επίπεδο κατασκευής και εξοπλισμού του νέου ναού και των βοηθητικών του χώρων και αφετέρου την εκτίμηση και τον σεβασμό τους προς την Ηγεσία του Τάγματος που οδήγησε στη σημερινή εξελίξη και την τέτοια ευτυχή ανάπτυξη του Α&ΑΣΤ στην Ελλάδα.

Πηγή -  Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ (Κοδριγκτώνος)

Free - money - sons



Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω φωτογραφία με το σχετικό κείμενο.
Μήπως πρέπει οι Τεκτονικές Δυνάμεις να ασχοληθούν με το θέμα σοβαρά?


Όχι στην εμπορευματοποίηση της αδελφότητας

Όχι στις υψηλές συνδρομές και μύητρα που αφήνουν τον κόσμο εκτός Στοών

Όχι στην μετατροπή της αδελφότητας σε μια ακόμη επιχείρηση

Ναι στην προαγωγή των αρχών και των αξιών του Ελευθεροτεκτονισμού

Ναι στην αδελφική αγάπη

Ναι στον άνθρωπο