Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Δωρεά στον ΟΔΑΖ από τον Χρήστο Μανέα

Στη δωρεά ενός αυτοκινήτου στον ΟΔΑΖ  (Οργανισμός Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου -  Ίδρυμα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) προχώρησε ο κος Χρήστος Μανέας .

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video από την τελετή παράδοσης.
Πηγή - ZakynthosWebTv - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Ο Τεκτονισμός στην ΚούβαΟ Ελευθεροτεκτονισμός στην Κούβα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι το μοναδικό Κομμουνιστικό Κράτος όπου ο Τεκτονισμός λειτουργεί ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς το γεγονός αυτό οφείλεται στο ρόλο που έπαιξε το Τεκτονισμός στην Κουβανική Επανάσταση. 

Πολλοί είναι οι μύθοι , οι θρύλοι και οι ιστορίες που υπάρχουν στο νησί σχετικά με την αδελφότητα. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο Φιντέλ και ο Ραούλ Κάστρο είναι Τέκτονες. Λέγεται μάλιστα ότι κατά την διάρκεια της Επανάστασης ο Φιντέλ Κάστρο είχε βρει καταφύγιο σε μια Στοά , στο χωριό Siera Maestras  (στην πόρτα του οικήματος ακόμη και σήμερα διακρίνονται Τεκτονικά σύμβολα) . Εκεί δημιουργήθηκε το κίνημα της 26 Ιουλίου όπου στην πορεία σάρωσε την Δικτατορία του Fulgencio Batista.Ο Τεκτονισμός εμφανίστηκε στην Κούβα το 1763 από Άγγλους και Ιρλανδους στρατιώτες κατά την σύντομη κατοχή του νησιού από τους Βρετανούς. Όταν οι Βρετανοί αποχώρησαν από το νησί , κατέφθασαν κατά χιλιάδες  από την Αϊτή Γάλλοι όπου θα διαδώσουν τον Τεκτονισμό.

Αυτό που κάνει αγαπητό τον Τεκτονισμό στο νησί είναι ο ρόλος που διαδραμάτισε κατά την διάρκεια του 30 ετούς πολέμου της ανεξαρτησίας από την Ισπανική κατοχή (1868- 1895).  Οι επαναστάτες Jose Marti, Antonio Maceo  και ο πατέρας του έθνους Carlos Manuel de Cespedes ήταν Τέκτονες.

Σήμερα στο νησί υπάρχουν 318  Στοές και περισσότεροι από 30.000 αδελφοί. Κάποιες δυνάμεις έχουν αρχίσει και δέχονται και γυναίκες. Η Κουβανική κυβέρνηση επιτρέπει την δημιουργία νέων Στοών και Δυνάμεων καθώς και την συμμετοχή τους σε επίσημες δημόσιες εκδηλώσεις.  

Η Μεγάλη Στοά στεγάζεται σε ένα 11όροφο κτήριο στην οδό Salvador Allende (Τέκτονας κι αυτός)  ,από τα καλύτερα δυντηρημένα κτήρια της Κούβας, από το 1955. Διαθέτει Ναούς, Μουσείο, Βιβλιοθήκη και ειδικό χώρο όπου συγκεντρώνονται τα φάρμακα που καταφθάνουν από Στοές από όλο τον κόσμο.


πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Ζυθοποιείο Heineken και Τεκτονικοί Συμβολισμοί
Λίγοι ίσως είναι αυτοί που γνωρίζουν την πόλη Zoeterwoude της Ολλανδίας. Όλοι όμως γνωρίζουν την γνωστή μάρκα Μπύρας Heineken της οποίας το κεντρικό ζυθοποιείο βρίσκεται στην συγκεκριμένη πόλη των 9000 κατοίκων.

 Η μικρή αυτή πόλη έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο των συνομοσιολόγων για το ζυθοποιείο της Heineken . Αν παρατηρήσει κάποιος από ψηλά τις εγκαταστάσεις διαπιστώνει ότι το εργοστάσιο μοιάζει με  το πασίγνωστο Τεκτονικό Σύμβολο του γνώμονα με τον διαβήτη.

Να σημειώσουμε ότι σε μικρή απόσταση και συγκεκριμένα στη γειτονική πόλη Lieden έχει την έδρα της η Στοά Vertu Lodge 7 της Μεγάλης Ανατολής της Ολλανδίας με έτος ίδρυσης το 1757.πηγή -anp-archief- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ