Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Νέος ναός στον Τεκτονικό Μέγαρο της Κοδριγκτώνος
Αποπερατώθηκε και παραδόθηκε ο νέος Ναός του ισογείου ορόφου του Τεκτονικού Μεγάρου Αθηνών (στην οδό Κοδριγκτώνος) του Τάγματος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος. Ο Ναός περιβάλλεται από ίδιους βοηθητικούς χώρους και εντευκτήριο, που είναι όλοι πλήρως και κατάλληλα εξοπλισμένοι.

Τα εγκαίνια έλαβαν χώρα την 17η Απριλίου, σε κοινή εκδήλωση αμφοτέρων των σωμάτων του Τάγματος, σε λαμπρή τελετή, με την συμμετοχή των αδελφών Αξιωματικών του Υπάτου Συμβουλίου, της Μεγάλης Στοάς και αντιπροσώπων των Συμβουλίων Αξιωματικών των Φιλοσοφικών και Συμβολικών Εργαστηρίων του Τάγματος.

Αφού τιμήθηκαν οι αδελφοί που συνέβαλαν οπωσδήποτε στην προκείμενη εξέλιξη και ιδιαιτέρως ο αδελφός Ν.Μ. που οργάνωσε και φρόντισε την όλη κατασκευή , εργαζόμενος αγόγγυστα και επίμοχθα προσωπικά για την υλοποίηση του έργου, τον λόγο έλαβαν αδελφοί, που αφενός εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την αρτιότητα και το εξαίρετο επίπεδο κατασκευής και εξοπλισμού του νέου ναού και των βοηθητικών του χώρων και αφετέρου την εκτίμηση και τον σεβασμό τους προς την Ηγεσία του Τάγματος που οδήγησε στη σημερινή εξελίξη και την τέτοια ευτυχή ανάπτυξη του Α&ΑΣΤ στην Ελλάδα.

Πηγή -  Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ (Κοδριγκτώνος)

Free - money - sonsΛάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω φωτογραφία με το σχετικό κείμενο.
Μήπως πρέπει οι Τεκτονικές Δυνάμεις να ασχοληθούν με το θέμα σοβαρά?


Όχι στην εμπορευματοποίηση της αδελφότητας

Όχι στις υψηλές συνδρομές και μύητρα που αφήνουν τον κόσμο εκτός Στοών

Όχι στην μετατροπή της αδελφότητας σε μια ακόμη επιχείρηση

Ναι στην προαγωγή των αρχών και των αξιών του Ελευθεροτεκτονισμού

Ναι στην αδελφική αγάπη

Ναι στον άνθρωπο

Διάγγελμα του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της ΕλλάδοςΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 2/2013Προς
Απάσας τας υπό την αιγίδα ημών Σ:. Σ:. Στ:. Στ:.Φιλτ:. αδ:. Σεβ:.

Εν όψει των προσεχών εορτών του Πάσχα, εύχομαι εγκαρδίως προς όλους τους Φιλτ:. αδ:. αδ:. υγεία, πρόοδο, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη.
    
Ο επί του Σταυρού μαρτυρικός θάνατος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ας μας οδηγήση σε περίσκεψη και αυτοκριτική.

Σε μία εποχή όπου τίποτε πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, και το κοινωνικό Κράτος αδυνατεί εκ των πραγμάτων να εκπληρώσει πλήρως την αποστολή του,  θα πρέπει ο Θεσμός μας στο μέτρο των δυνατοτήτων του να αναλάβει πάλι όπως έπραξε και στο παρελθόν να προστρέξει αρωγός προς τον πλησίον.

Θα πρέπει λοιπόν όχι εκ του περισσεύματός μας αλλά από το έλλειμά μας να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το κάλεσμα σαν Θεσμός, σαν Στοά και σαν άτομα. 
Είναι δε πλήρως κατανοητό ότι δεν αρκούν πλέον μόνο τα υλικά βοηθήματα. 
Πολύ περισσότερο η κοινωνία μας έχει πλέον ανάγκη από πνευματική καθοδήγηση και ψυχολογική στήριξη στο γολγοθά που σήμερα ανεβαίνει.

Εύχομαι όπως ο Κύριος ημών από του Σταυρού να φωτίζει και οδηγεί τους ισχυρούς της Γης εις την οδό της Ειρήνης, ώστε η ανθρωπίνη ζωή να καταστεί σεβαστή και να αποκτήσει πραγματικήν  αξία, και το ανθρώπινο αίμα να παύσει να σκορπάται με πράξεις βίας ή πολέμου.

Εύχομαι όπως η εκ του τάφου Ανάσταση καταστεί για όλους μας πηγή   ειλικρινούς αδελφικής Αγάπης και αποτελέσει αφετηρία επιτελέσεως δημιουργικού και εποικοδομητικού έργου μακρυά από κάθε ιδιοτέλεια μικρότητο και αλαζονεία.

Μετά του τρ:. αδ:. ασπ:.Γεώργιος Βασιλογεώργης
Μέγας  Διδάσκαλος

 


πηγή -  Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (grandlodge.gr/)

JOSEPH BALESTRA -Ένας Φιλέλληνας Τέκτονας


(Σημ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΟ 1822 ΑΠΡΙΛΗ ΜΗΝΑ)


ΙΩΣΗΦ ΒΑΛΕΣΤ, ΒΑΛΕΣΤΡΑΣ(JOSEPH BALESTRA, -1822)

Ιωσήφ Βαλέστ η Βαλέστρας(Joseph Balestra, - 1822). Gάλλος φιλέλληνας αξιωματικός, κορσικανικής καταγωγης, που γεννήθηκε στην Κρήτη. Ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον Δημήτρη Υψηλάντη ,οργάνωσε το 1ο μικρό σώμα τακτικού στρατού και κατόρθωσε μ’ αυτό ν’ αποκρούσει τουρκική απόβαση στις ακτές της Μεσσηνίας. Σκοτώθηκε πολεμώντας ηρωικά έξω από το Ρέθυμνο της Κρήτης(14/04/1822). Γεννήθηκε στην Επαρχία Κυδωνίας της Κρήτης όπου ο πατέρας του εμπορευόταν. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη και μίλαγε εξαίρετα ελληνικά. Υπηρέτησε σαν αξιωματικός(λοχαγός-ταγματάρχης) στις στρατιές του Ναπολέοντα. Ήρθε στην Ελλάδα(07/06/ 1821) από την Τεργέστη μαζί με τον Δημήτρη Υψηλάντη με το καράβι τού Κροάτη Πάυλου Στάικοβιτς. Στις 21 Ιουλίου ο Υψηλάντης ανέθεσε(21/07) στον Βαλέστ την οργάνωση Σώματος Τακτικού στρατού και τον ονόμασε συνταγματάρχη. Στο Σώμα αυτό εντάχθηκαν εθελοντές, Έλληνες και ξένοι Φιλελληνες, τους οποίους έντυσε ομοιόμορφα με στολές μαύρου χρώματος. Γι’ αυτό ονομάσθηκαν Μαυροφόροι. Ο Βαλέστ στο γράμμα του προς τον γραμματέα του γαλλικού προξενείου της Τεργέστης Chevalier από την Καλαμάτα(21/07/1821) έγραφε «Οι Τούρκοι δεν είναι τίποτα .Κλεισμένοι μέσα στα φρούρια τους, δεν τολμούν να ξεμυτίσουν. Εάν είχα μόνο 2 τάγματα από το παλιό μου σύνταγμα, η Τριπολιτσά θα έπεφτε σε μισή μέρα. Αλλά τι μπορεί κανείς να περιμένει από απειθάρχητα μπουλούκια...Ό πρίγκιψ Υψηλάντης μού έδωκε την εντολή να παρατήσω το στρατόπεδο(της Τρίπολης) και να έρθω εδώ(στην Καλαμάτα) για να οργανώσω ένα σύνταγμα από όλους τούς ξένους πού πλεονάζουν στον Μοριά.» Η πολεμική δράση του τακτικού στρατού ξεκίνησε(27/08/1821). Ο Δημήτρης Φωτιάδης έγραφε ότι «προσπάθεια απόβασης των τούρκων στα παράλια της Καλαμάτας αποτυχαίνει, στη μάχη ξεχώρισε ο φιλέλληνας Γάλλος συνταγματάρχης Βαλέστ». Η περιγραφή τού Χρίστου Βυζάντιου, Θρακιώτη εθελοντή στον τακτικό στρατό, είναι διαφορετική: «Οί εν τοίς πλοίοις γενίτσαροι, ίδοντες παρατεταγμένον τακτικό στράτευμα, ηχούντων των σαλπίγγων και τυμπάνων αυτού και αγνοούντες τα διατρέχοντα ,ήτοι οποίος στρατός ήτο ούτος ,κατελήφθησαν υπό φόβου , μη θέλοντες να αποβώσιν, ως εκ τούτο ο εχθρικός στόλος διήλθεν εκείθεν εν απραξία.». Ό ίδιος γράφει: «Ο Υψηλάντης διέταξε περί τα τέλη Σεπτεμβρίου τον Βαλέστ να προσέλθη με το τακτικό σωμα είς την πολιορκία της Τριπόλεως. Μετά 10 ημέρας από της αφίξεως του τακτικού σώματος ανηγγέλθη ότι ο παραπλέων τουρκικός στόλος εισήλθεν είς τον Κορινθιακό κόλπο απειλώντας τα παράλια αυτού. Ουδείς όμως, αναμένωντας την λαφυραγωγία της Τρίπολης, ανησύχησε. Ό Υψηλάντης και ο Βαλέστ με το τακτικό σώμα και 500 άνδρες που τους έδωσε ο Κολοκοτρώνης, υπό την αρχηγία των γιών του Πάνου και Γενναίου ανεχώρησε εις το Αίγιο. Μετά την άλωση της Τρίπολης το τακτικό σώμα ήλθεν είς Άργος.». Αλλά όταν το σώμα απέτυχε στην άλωση του Ναυπλίου έχασε την αρχική του αίγλη. 

Ο Βαλέστ φτάνει(20/03/1822) στο Λουτρό της Κρήτης. Στην μάχη έξω από το Καστέλο κοντά στο Ρέθυμνο της Κρήτης οι έλληνες νικούν(08/04) με αρχηγούς τον Βαλέστ, τον Βουρδούμπα και τον Δεληγιαννάκη. Στην 2η μάχη(14/04), νικούν οι Τούρκοι, αιχμαλωτίζουν τον Βαλέστ και τον αποκεφαλίζουν. Το κεφάλι του στάλθηκε δώρο στον καπουδάν πασά Καρά Αλή, εκείνου πού έκανε την απόπειρα απόβασης στην Καλαμάτα(Αύγουστος 1821) και βρισκόταν(Ιούνιος 1822) στην Χίο επικεφαλής του στόλου που έκαψε το νησί. Όταν ο Κωνσταντίνος Κανάρης ανατίναξε την τουρκική ναυαρχίδα, μαζί με τον Καρά Αλή, πάνω στα κατάρτια της ήταν κρεμασμένα κορμιά ελλήνων καθώς και το κεφάλι και το δεξί χέρι του Βαλέστ.

πηγή - http://gapiseta.blogspot.gr - 
               Α.Παπαναστασόπουλος (Ιστορικός - Ερευνητής Ελληνικού Τεκτονισμού)


Υπεξαίρεση στην Μεγάλη Στοά του Hong KongΜια παράξενη υπόθεση έχει αναστατώσει τους Τέκτονες του Hong Kong καθώς ο υπεύθυνος τροφοδοσίας και διαχείρισης της Μεγάλης Στοάς κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε  από το 2009 και μετά 530.000 Δολάρια (HK$).Το θέμα έφθασε στις αρμόδιες αρχές αλλά έχει ζητηθεί από τους επικεφαλής της Μεγάλης Στοάς να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για το καλό της αδελφότητας .

Να σημειωθεί ότι στο Hong Kong σήμερα υπάρχουν περίπου 1000 αδελφοί μεταξύ των οποίων δικηγόροι , επιχειρηματίες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι κ.α.

πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ