Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Μεξικό -Αντιτεκτονικό μένος από 24χρονο
Rio Rancho – Μεξικό : Τις σοβαρές κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης αλλά και αυτή του βανδαλισμού αντιμετωπίζει ο 24 χρονος Lawrence Capener ο οποίος την περασμένη Κυριακή επιτέθηκε με μαχαίρι στον Δ/ντη της τοπικής χορωδίας και σε δύο μέλη αυτής. Τα θύματα συμμετείχαν σε λειτουργία στην Εκκλησία της περιοχής.

Στην συνέχεια ο 24χρονος προκάλεσε ζημιές στο κτήριο της Τεκτονικής Στοάς της πόλης.

Όπως κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές επιτέθηκε κατά του δ/ντη της χορωδίας γιατί πίστευε ότι είναι Τέκτονας και έπρεπε να κάνει κάτι για αυτό.......

Πηγή – Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δωρεά της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του GloucestershireΑγγλία : Οι αδελφοί της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του Gloucestershire ενίσχυσαν την μονάδα αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Υγείας του Midland με το ποσό των 4000 λιρών Αγγλίας.

Όπως δήλωσε ο Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος αδ. Adrian Adams δήλωσε ότι οι φιλανθρωπικές δράσεις και δωρεές είναι σημαντικό κομμάτι στη ζωή ενός Τέκτονα.

πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τα νέα της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ (Κοδριγκτώνος)
ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ Σ.Σ. «ΠΡΟΟΔΟΣ»

Μετά από αίτηση Αργείων αδελφών η Μ. Στοά του Α&Α.Σ.Τ. επανίδρυσε δια αφυπνίσεως την ιστορική Στοά του Άργους με το διακριτικό όνομα «ΠΡΟΟΔΟΣ» και αρ. του καταλόγου των Στοών του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος «8», επισημαινομένου ότι η Στοά αυτή είναι μια από τις οκτώ Στοές που συναποτέλεσαν την «Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος» το 1867-1868, μετονομασθείσα αργότερα σε «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος». ο Μ.Διδ. επέδωσε το οικείο ιδρυτικό δίπλωμα στον εκλεγέντα από τους αδελφούς Σεβάσμιο Ε.Π. αυτής, έμπειρο παλαιό και άξιο αδελφό που στη συνέχεια εγκαταστάθηκε με το Συμβούλιο της Στοάς , κατά τα κεκανονισμένα.

Η αφή φώτων του οικείου εργαστηρίου θα λάβει χώρα με την αποπεράτωση της κατασκευής του στο Άργος, προβλεπόμενη σε πολύ σύντομο χρόνο.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Η Μεγάλη Στοά του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου δέχθηκε τιμητική πρόσκληση από την αδελφή και όμοια μέλος της Confederation of The United Grand Lodges of Europe( G.L.U.D.E , κατά την γαλλική συντομογραφία ) για να συμμετέχει ως επίτιμη προσκεκλημένη στις εορταστικές εκδηλώσεις αδελφοποίησης Στοών της Ουγγαρίας, που θα λάβουν χώρα εντός του μεθεπομένου μηνός, στην Βουδαπέστη. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν Μεγάλες Στοές , μέλη της G.L.U.D.E, καθώς και συνδεδεμένες με συνθήκες μαζί της ή υποψήφιες για είσοδο σε αυτή , στο πλαίσιο του διευρυμένου σχήματος που απεφασίσθη στο συνέδριο της G.L.U.D.E στο Βελιγράδι και κατόπιν στο Παρίσι πέρυσι.

πηγή - Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ