ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τριγμοί στον Ελληνικό Τεκτονισμό;


Πολλά είναι τα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε στο blog  σχετικά με τη μη αναφορά μας σε  γεγονός που συναίβει σε διεθνή τεκτονική συνάντηση και που εκθέτει τον Ελληνικό Τεκτονισμό.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους του blog ότι σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουμε το γεγονός και πολύ σύντομα θα υπάρξει δημοσίευμα που θα παρουσιάζει όλη την αλήθεια όσο επώδυνη και εαν είναι. Απλώς στην παρούσα φάση συγκεντρώνουμε υλικό προκειμένου οι αποκαλύψεις που θα έλθουν στο προσκήνιο να είναι ουσιαστικές και τεκμηριωμένες .

Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ



Καθώς πλησιάζει η επέτειος των 300 ετών από την ίδρυση της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας, (στο εξής UGLE), έχουμε την πεποίθηση ότι είναι σημαντικό να τιμήσουμε την επέτειο αυτή, με μια εκτεταμένη και ανοιχτή συζήτηση για το τί σημαίνει να είναι κάποιος τέκτων στη σύγχρονη κοινωνία και τί θα σημαίνει για τις επερχόμενες γενεές. Ο αρχαιότερος αδελφικός........διαβάστε την συνέχεια εδώ

πηγή: Μεγάλη Στοά της Ελλάδος

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Το Βατικανό παύει Γάλλο ιερέα επειδή είναι Τέκτονας







Ένας Ρωμαιοκαθολικός ιερέας που λειτουργούσε σε ένα γαλλικό χιονοδρομικό κέντρο παύθηκε από τα καθήκοντά του επειδή αρνήθηκε να αποκηρύξει τη Μασονία.

Ο πατέρας Pascal Vesin διατάχθηκε από τον επίσκοπό του να σταματήσει το έργο του στο αλπικό θέρετρο Megeve, αναφέρει η ενορία.

Ο επίσκοπος Yves Boivineau είχε προειδοποιήσει τον π. Vesin για την «ενεργό συμμετοχή» του στη ‘Μεγάλη Ανατολής’ της Γαλλίας (Grand Orient de France).


Ο επίσκοπος Boivineau διέταξε τον ιερέα να διακόψει τα καθήκοντά του «κατόπιν αιτήματος της Ρώμης».

Τον Μάρτιο, η Σύνοδος του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης ζήτησε την αποχώρηση του ιερέα.

Τρία μέλη της μητρόπολης Annecy  συνάντησαν τότε τον π. Vesin όμως εκείνος είπε ότι δεν θα αφήσει την Στοά.

Μια δήλωση από τη μητρόπολη αναφέρθηκε από την εφημερίδα Le Figaro στην οποία τονίζεται ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Τέκτονα ιερέα δεν ήταν οριστική και θα μπορούσε ακόμη να αρθεί, διότι «το έλεος πηγαίνει χέρι-χέρι με την αλήθεια».

Ο π. Vesin υπήρξε εφημέριος του Sainte-Anne d'Arly Montjoie στο Μέγκβε από το 2004, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, Le Messager.



http://nefthalim.blogspot.gr/

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Νέα σύνθεση του Υπάτου Συμβουλίου του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ





Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο.




Πηγή - http://www.delphiorder.org/