Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Μια δυνατή Τεκτονική ΦιλίαΟ Πρόεδρος Τρούμαν (στη μέση) και ο αδελφός Don ( ο πρώτος από αριστερα)


Ένα βράδυ του 1948 , ο πρόεδρος των ΗΠΑ Xαρυ Τρούμαν απέφυγε διακριτικά τους δημοσιογράφους και τους άντρες της προσωπικής του φρουράς και επισκέφτηκε τη Στοά Beech Grove Lodge #690 προκειμένου να παρακολουθήσει την μύηση ενός νεαρού.

Ο νεαρός αυτός υπήρξε μέλος του πληρώματος του προεδρικού γιοτ όπου τον είχε αποσπάσει εκεί η διοίκηση του στόλου με τα καθήκοντα του νοσοκόμου. Ο νεαρός είχε τραβήξει την προσοχή του προέδρου με το ήθος και τον χαρακτήρα του.
Επρόκειτο για τον Donald Earl Baurweister γεννημένο το 1927. 

Μεταξύ του Προέδρου και του Don αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη φιλία, η οποία παραξένεψε πολλούς,  και κράτησε για πολλά χρόνια.

Ο Don συχνά επικοινωνούσε με τον Πρόεδρο, άλλοτε για να τον συμβουλευτεί για προσωπικά θέματα  και άλλοτε για Τεκτονικά.  Κάποια μάλιστα περιστατικά είναι χαρακτηριστικά αυτής της ισχυρής  - αδελφικής σχέσης που αναπτύχθηκε:

     Κάποτε ο Don επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο και ζήτησε να συναντήσει Πρόεδρο χωρίς να έχει κλείσει κάποιο ραντεβού. Ο Γραμματέας του Προέδρου του είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν καθώς το πρόγραμμά του ήταν φορτωμένο. Ο αδελφός Don επέμεινε και προς μεγάλη έκπληξη του γραμματέα ο Πρόεδρος τον δέχτηκε αφήνοντας στην άκρη όλες τις εργασίες του. Και να φανταστεί κανέι ότι εκείνες τις ημέρες μαινόταν ο πόλεμος στην Κορέα.

2    Μια άλλη φορά που ο Πρόεδρος επισκέφτηκε την Ινδιανάπολη παρέκλινε του προγράμματός του και επισκέφτηκε τον φίλο του στο σπίτι του προκαλώντας την έκπληξη στην συνοδεία του αλλά και στους γείτονες   

Για την ιστορία ο Πρόεδρος Τρούμαν μετέστει στην Αιώνια Ανατολή το 1972 ενώ ο αδελφός Donald Earl Baurweister το 1994.


Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ