Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Νέο Κέντρο από το Royal Masonic Benevolent Institution
Ο Δούκας του ΚΕΝΤ και Μεγάλος Διδάσκαλος της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας εγκαινιάζει την Τετάρτη 24 Ιουλίου το Royal Masonic Benevolent  στο South Croydon.

Το  Royal Masonic Benevolent Institution (RMBI) είναι μια από τις τέσσερις Φιλανθρωπικές Τεκτονικές Οργανώσεις της ΗΜΣτΑ με πολύχρονη ιστορία καθώς ιδρύθηκε το 1842 και  παρέχει νοσοκομειακή φροντίδα σε ηλικιωμένους και σε ανθρώπους με άνοια .

Σήμερα λειτουργούν τμήματά του στα παρακάτω μέρη (στην αρχή βλέπετε το έτος ίδρυσής τους)

1955Hove, East Sussex
1966 Oadby, Leicestershire
1967 Cramlington, Northumberland
1968 Chislehurst, Kent
1971 Fulford, Γιόρκ
1973 Sindlesham, Berkshire
1973 Σουάνσι, Mid Glamorgan
1977 Eccles, Manchester
1977 Great Crosby, Λίβερπουλ
1979 Queen Elizabeth Court, Λαντούντνο, Conwy
1980 Croydon, Surrey
1981 Bury Αγίου Edmunds, Suffolk
1983 Zetland Court,  Dorset
1985 South Devon
1994 Watford, Hertfordshire
1995 Shannon Court, Hindhead, Surrey
1996 Hove, East Sussex
1998 Braintree, Essex
2008 Cramlington, Northumberland

Τα κεντρικά γραφεία του  RMBI βρίσκονται στο Freemasons’ Hall στην  Great Queen Street μαζί με τα άλλα τρια Τεκτονικά ιδρύματα (Grand Charity, Τhe Masonic Samaritan Fund και το Τhe Royal Masonic Trust for Girls and Boys).

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Βοήθεια σε ομάδα ΠροσκόπωνΜια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την ομάδα Οδηγών του Ilkley όπου κατά την διάρκεια μια δράσης τους , λόγω ξαφνικής μεταβολής του καιρού, καταστράφηκαν οι σκηνές τους. Έτσι κινδύνευε άμεσα η καλοκαιρινή τους δράση λόγω έλλειψης πόρων για αντικατάστασή τους.

Η δεκατριάχρονη Hannah Wellock το ανέφερε στον μπαμπά της ο οποίος αμέσως ενημέρωσε τη Στοά του , Olocana Lodge. Οι αδελφοί συγκέντρωσαν και διέθεσα στην ομάδα των Οδηγών το ποσό των 350 λιρών Αγγλίας για την αντικατάσταση του εξοπλισμού.

Έτσι η καλοκαιρινή δράση θα γίνει όπως είχε προγραμματιστεί.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Ανακοίνωση του Υ.Μ.Τ αδ. Ραούλ Ντε ΣιγούραΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΗΜΩΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ

Εν Κοιλάδι Ιλισού και Ανατολή Αθηνών τη 5η Ιουνίου 2013

Φίλτατοι αδελφοί,

Περιήλθε εχθές την εσπέραν εις χείρας Ημών έγγραφο με ημερομηνία 29-5-2013 και αρ. πρωτ. 487/2013, το οποίο δήθεν υπογράφεται από εμένα υπό την ιδιότητά μου ως Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης.

Πληροφορηθείτε ότι πρόκειται περί πλαστού εγγράφου, με ανακριβή και ασυνεχή αριθμό πρωτοκόλλου -κατά την τηρουμένη εκ του ημετέρου αρχείου αρίθμηση- με παλαιά διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας (επί παραδείγματι διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και, προφανώς, σκαναρισμένη ή άλλως ληφθείσα ηλεκτρονικώς υπογραφή εκ προηγουμένου εγγράφου. Επίσης, φέρει στοιχεία και εκφράσεις που δεν ταιριάζουν με την παράδοση του Ημετέρου τύπου, καθώς και τα θέσμια του κανονικού Ελευθεροτεκτονισμού.

Ενημερωθείτε, επίσης, ότι εδόθη εντολή για την κατάθεση σχετικής μηνύσεως κατά παντός υπευθύνου.

Επομένως, παρακαλώ -εάν καθ' οιονδήποτε τρόπον τούτο περιέλθει εις χείρας του οιουδήποτε εξ υμών- να το αγνοήσετε αφ' ενός και αφ' ετέρου να μας ενημερώσετε για την πηγή προελεύσεώς του προκειμένου να ενημερωθούν οι οικείες Αρχές.

Μετά του τριπλού αδελφικού ασπασμού,
Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης,

Ραφαήλ Ντε Σιγούρα, 33ο
πηγη: http://www.supreme-council.gr/main/news.html

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ