The head and torso of a dinosaur skeleton;           it has a large head with long sharp teeth

Τελευταίες Αναρτήσεις

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Προσοχή στα οικονομικά των ΣτοώνΑγγλία: Ο αδ. John Frederic Rheinallt Jeknkins , ελεονόμος της Στοάς St. Elli Lodge καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή διότι υπεξαίρεσε, από το ταμείο το οποίο προορίζονταν για τις χήρες και τα ορφανά των αδελφών , το ποσό των 9000 λιρών Αγγλίας.

Ο κος Jeknkins κλήθηκε από την Στοά να επιστρέψει τα χρήματα, όταν σε έλεγχο του ταμείου ανακαλύφθηκε το έλλειμμα, κάτι το οποίο αρνήθηκε. Αργότερα παραδέχτηκε στην αστυνομία την ενοχή του και ζήτησε συγνώμη.

Στη δίκη τον υπερασπίστηκε η κόρη του (αστυνομικός) καθώς και ο ιερέας της Εκκλησίας όπου πηγαίνει ο κος Jeknkins!!

(Σημ. blog: Λόγω του ότι οι καιροί είναι  δύσκολοι, και αρκετοί βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση , καλό είναι να ελέγχονται πολύ προσεκτικά τα των οικονομικών στις Στοές διότι παρόμοια φαινόμενα παρουσιάζονται όλο και συχνότερα ).

Πηγή: www.thisissouthwales.co.uk / Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Η Κυρίαρχη Μεγάλη Στοά της Αιγύπτου απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς το Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών ΕιδήσεωνΗ Κυρίαρχη Μεγάλη Στοά της Αιγύπτου απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς το Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων για το μήνυμα συμπαράστασης του προς τους δοκιμαζόμενους Αιγύπτιους αδελφούς από τον <<ακήρυχτο>> εμφύλιο πόλεμο που καταστρέφει τη χώρα των Φαραώ

Πιο συγκεκριμένα ο Μεγάλος Γραμματέας τηςSovereign Grand Lodge of Egypt αδ. M. Fahmy ευχαρίστησε στο μηνυμά του για τη συμπαράσταση και τις ευχές μας.

πηγή:Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Φωτογραφικό αφιέρωμα στην 52η συνάντηση του CLIPSASΦωτογραφίες από την 52η συνάντηση του CLIPSAS στη Λίμα του Περού που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2013.Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

GLSE – Ανακοίνωση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό ατύχημα στην ΙσπανίαΗ Gran Logia Simbolica Espanola (Μεγάλη Συμβολική Στοά της Ισπανίας) εξέδωσε ανακοίνωση που εκφράζει τη λύπη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία (Saint Jacques de Compostela) και εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τις οικογένειες των θυμάτων.  

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 

Ο αρχηγός της αστυνομίας του New Caney του Τέξας εγκαταστάθηκε Σεβάσμιος ΔιδάσκαλοςΟ αρχηγός της αστυνομίας στο New Caney του Τέξας των ΗΠΑ , αδ Stephen Carlisle , εγκαταστάθηκε πρόσφατα Σεβάσμιος Διδάσκαλος στη Στοά Sam B. Grawford no 1418. Ο αδ. Stephen είναι κάτοχος του 32ου βαθμού ενώ είναι ενεργό μέλος της Caney Shrine που έχει ως κύρια δράση την ενίσχυση νοσοκομείων και  ιδρυμάτων.

πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

ΕΜΣτΕ – Εγκρίθηκε ομόφωνα η είσοδος του Μουσείου του Φοίνικα Κέρκυρας στην Ομοσπονδία των Τεκτονικών Μουσείων AMMLA
Την περίοδο 4 έως 8 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε εις το ROSENAU της Αυστρίας η ετήσια συνάντηση των μελών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των τεκτονικών Μουσείων AMMLA , υπό την αιγίδα του αντίστοιχου Μουσείου της Αυστρίας και της Μεγάλης Στοάς της Αυστρίας.

Στο συνέδριο στο οποίο εκπροσωπήθηκαν 15 Ευρωπαϊκές (αλλά και Αμερικανικές) Μεγάλες Στοές και μουσεία ενεκρίθη ομόφωνα , η είσοδος εις την οργάνωση του Μουσείου του Φοίνικα Κέρκυρας (ο οποίος εργάζεται από το 2007 υπό την αιγίδα της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος) και είναι ο μόνος Ελληνικός τεκτονικός φορέας που συμμετέχει εις την οργάνωση αυτή. Σημειώνετε πως ο Φοίνιξ Κέρκυρας , η αρχαιότερη στοά της Ελλάδος (ιδρύθηκε το 1818) λειτουργεί από το 2006 το μοναδικό τεκτονικό μουσείο εις τον Ελλαδικό χώρο , το οποίο στεγάζεται εις το ιδιόκτητο κτήριο της στοάς στην Κέρκυρα.

Το τεκτονικό μουσείο του Φοίνικα και την Εθνική Μεγάλη Στοά εκπροσώπησε στο συνέδριο της Αυστρίας ο έφορος του μουσείου και Μέγας Έφορος Μουσείου και Βιβλιοθήκης της Εθνικής Μεγάλης Στοάς  αδ. Σ. Α.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Φοίνικα κα το μουσείο μπορείτε να λάβετε είτε από τις ιστοσελίδες του Φοίνικα και της Εθνικής Μεγάλης Στοάς ,είτε από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας AMMLA.

Μέλη της AMMLA είναι:
Belgian Museum of Freemasonry
Biblioteca Pública Arús-SPAIN
Bibliothèque Grand Orient de FRANCE
CEDOM – MADOC Brussels BELGIUM
Centro Ibérico de Estudios Masonicos (CIEM) SPAIN
Cultureel Maçonniek Centrum The Netherlands
Deutsches Freimaurermuseum   GERMANY
FONDATION BIBLIOTHECA MASONICA AUGUST BELZ
GL d'Italie des A.L.A.M. Obedience de Piazza del Gesù
GL of Scotland
GL de France Musée-Archives-Bibliothèque France
GLNF – Musée France
Le Centre Régional d'Etudes Francmaconniques Paris – Bucarest   - ROMANIA
Libraray and Museum of Freemasonry London GB
Library Reg.Grand Lodge of ITALY
Library RGLB Belgium
Masonic Library and Museum of Pennsylvania USA
Masonic Library New York
Masonic Museum Iceland
MASONIC MUSEUM "Phoenix of Corfu" National G.L. of Greece
Musée-archives-bibliothèque Grand Orient de FRANCE
Museum Austria Schloss Rosenau
Museum of the Norwegian Order of Freemansons Norway
Museum SWEDEN
National Museum of HUNGARY
Suprême Conseil de FRANCE
The Grand Lodge of Finland - Museum
The Romanian Independent Center for Esoteric Studies
Masonic Museum Portugal
Grande Oriente d'Italia - Palazzo Giustiniani - Servizio Bibliotheca
Masonic Library of the University of Poznan - PolandΜεγάλη Ανατολή της Γαλλίας και Ραμαζάνι

Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας GODF εξέδωσε ανακοίνωση στο πλαίσιο του εορτασμού του Ραμαζανίου εφιστώντας την προσοχή στην πολιτική ηγεσία της χώρας για την ανάγκη διατήρησης της ουδετερότητας απέναντι στις θρησκευτικός ομάδες και την υπεράσπιση του κοσμικού κράτους (πλήρης και διακριτός διαχωρισμός Πολιτείας – Εκκλησίας).

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η εκάστοτε κυβέρνηση της Γαλλίας είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση του αμοιβαίου σεβασμού και την διατήρηση των ίσων αποστάσεων απέναντι σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τις πνευματικές – φιλοσοφικές και θρησκευτικές προτιμήσεις του πολίτη.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων