Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Μεγαλή Στοά Γυναικών Ελλάδας (ΜΣΓΕ) -Επέτειος ενός έτους

Στις 30/6/2013 η Μεγαλή Στοά Γυναικών Ελλάδας (ΜΣΓΕ) γιόρτασε την επέτειο ενός έτους από την ίδρυσή της, κατόπιν συνένωσης τριών αμιγώς γυναικείων Στοών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον φροντισμένο Ναό της Στέγης της ΜΣΓΕ. Το εορταστικό πρόγραμμα της επετείου, περιελάμβανε σχετική ομιλία της Μεγάλης Διδασκάλισσας, καθώς επίσης εγκατάσταση του νέου Συμβουλίου Αξιωματικών, Τελετή τού Αγ. Ιωάννου του Θέρους, καθώς καί παρουσίαση πίνακα για τον "Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ" απο Ελβετό Αδελφό, πού συνόδευσε την ομιλία του με χαρακτηριστικά μουσικά αποσπάσματα, τα οποία ερμήνευσε με το φλάουτό του. 

Την επέτειο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φιλικών Ταγμάτων, όπως - μεταξύ άλλων - των Μεγάλων Γυναικείων Στοών Γαλλίας, Ελβετίας καί Βελγίου, της Μεγάλης Ανατολής Γαλλίας καθώς καί Ελβετίας, τού Αρχαίου & Αρχέγονου Τάγματος Μέμφις-Μισραϊμ της Ελβετίας, καί τού "Droit Humain-Ανθρώπινο Δίκαιο". Το τελευταίο εκπροσωπήθηκε (με τις ευχές καί της Υπάτης Μεγάλης Ταξιάρχου του Διεθνούς Τάγματος) από την Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητή της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Ενδοξωτάτη Αδελφή Μ. Κυριακόγγονα, 33ο, την οποία συνόδευε η Ένδοξη Αδελφή Α. Μ., 32ο.

πηγή:droit-humain.gr

Έρανος για την αποκατάσταση Τεκτονικού ΜεγάρουΑστόρια - Στις 7 Σεπτεμβρίου 2013 η Στοά SeaPort no 7 διοργανώνει έρανο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την επισκευή του Τεκτονικού Μεγάρου της οδού Franklin της Αστόρια.
Πρόκειται για ένα εκπληκτικό κτήριο το οποίο χτίστηκε το 1922 . Σύμφωνα με μέλη της Στοάς Seaport no 7 θα χρειαστούν πάνω από 50000 δολάρια για την επισκευή του κτηρίου.


Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Χίτλερ και ΤεκτονισμόςΙδιαίτερη αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό έχει το βιβλίο του βέλγου συγγραφέα Arnoud de la Croix με τίτλο ‘’ Ο Χίτλερ και ο Τεκτονισμός’’. Το βιβλίο που πραγματεύεται την σχέση του Χίτλερ με τον Τεκτονισμό (έχουν ακουστεί διάφορα κατά καιρούς – ο συγγραφέας καταλήγει ότι δεν υπήρχε καμία σχέση) μεταφράστηκε προσφάτως στα Ολλανδικά .

Το βιβλίο μπορεί να το βρει κανείς στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Αmazon  στην αγγλική γλώσσα με τίτλο Hitler et la franc-maçonnerie.
πηγη: Ε΅λληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ