Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ισλάμ και Τεκτονισμός


Οι περισσότεροι Τέκτονες γνωρίζουν τη στάση – γνώμη των Χριστιανικών Εκκλησιών απέναντι στον Ελευθεροτεκτονισμό αλλά αγνοούμε τι λένε οι άλλες θρησκείες για το θέμα. 

Ας δούμε λοιπόν πως αντιμετωπίζει την αδελφότητα το Ισλάμ. 
Παραθέτουμε απόσπασμα από το επίσημο site  The General President of Scholarly Research and Lfta  - Kingdom of Saudi Arabia .

Στο ερώτημα τι είναι ο Ελευθεροτεκτονισμός, ΦΕΤΦΑ  893  (Φετφάς : Η γνωμοδότηση του Μουφτή (θρησκευτικός δικαστής των Μουσουλμάνων ) ή μη θεολόγων Ισλαμιστών δικηγόρων  όταν ο πολιτικός δικαστής , ο καδής, αδυνατεί να καταλήξει σε απόφαση επί ενός ζητήματος. Ο Φετφάς θεωρείται απολύτως εφαρμοστέος κυρίως από τους Σιίτες Μουσουλμάνους) διαβάζουμε (Αρ.2 σελ. 438-439):

....Ο Τεκτονισμός είναι μια μυστική οργάνωση που στόχο έχει να θέσει τέλος σε όλες τις θρησκείες και τα χρηστά ήθη και να τα αντικαταστήσει με νόμους. …..
Προσπαθεί να δημιουργήσει επαναστάσεις και να αντικαταστήσει ένα καθεστώς από ένα άλλο κάτω από το κάλυμμα της ελευθερίας της σκέψης κτλ….
Ο Ελευθεροτεκτονισμός στρεβλώνει τις άλλες θρησκείες και ανοίγει τις πόρτες για την ενίσχυση  του Ιουδαϊσμού.
…Αν και εμφανίζεται προς τα έξω ως ένα σύστημα το οποίο προσπαθεί να εγκαταστήσει την ανοχή και την κοινωνική εξέλιξη στην πραγματικότητα προκαλεί κοινωνική αποσάθρωση , την καταστροφή της θρησκείας και την εξάπλωση της αποσταθεροποίησης .
Ως εκ τούτου , κάθε Μουσουλμάνος ο οποίος ασπάζεται τον Τεκτονισμό και συμμετέχει στις τελετουργίες τους πρέπει να μετανοήσει. Αν το κάνει όλα καλά. Αν πεθάνει χωρίς να το κάνει τότε θα έχει την τύχη των απίστων. Αν όμως συμμετάσχει χωρίς να γνωρίζει τους πραγματικούς του σκοπούς (του Τεκτονισμού) τότε δεν θα έχει την τύχη των απίστων διότι ο Προφήτης  είπε ότι <<οι πράξεις κρίνονται από τις προθέσεις>>. Αλλά θα πρέπει να δηλώνουν την αποδοκιμασία τους όταν αποκαλύπτεται η πραγματική του φύση....... 

Πηγή: he General President of Scholarly Research and Lfta  - Kingdom of Saudi Arabia - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ