Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Brand name .......Hellas(φωτό: ethnos.gr)

(* Δημοσιεύουμε επιστολή αδελφού. Τα συμπεράσματα δικά σας……)
Τι μου προσφέρει αυτό το κράτος που το χρυσοπληρώνω;  Αν καθίσει και το σκεφτεί κάποιος ,αποστασιοποιημένος από συναισθηματισμούς και βάλει στα ερωτήματα που ακολουθούν τα δικά του <<νούμερα>>, τότε πιθανόν θα καταλήξει στο ότι το μόνο που του προσφέρει αυτό το κράτος είναι το brand name ΕΛΛΑΣ. Τίποτε άλλο. Και εξηγούμαι:
- Ταξιδεύω συχνά στην Πάτρα και έχω την ατυχία να οδηγώ στην εθνική Κορίνθου – Πατρών όπου αναγκάζομαι και πληρώνω διόδια σε έναν από τους χειρότερους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης .Αν  κανείς προσέξει τα μικρά αφιερώματα στην άκρη του δρόμου που τοποθετούνται από τους πιστούς μετά από κάποιο ατύχημα θα νομίζει ότι βρίσκεται σε πεδίο μάχης.

- Μου χρωστάει το Ταμείο Υγείας  που είμαι ασφαλισμένος 431 ευρώ από το 2011 και ενώ έχει γίνει η εκκαθάριση από την αρμόδια υπηρεσία του ταμείου ακόμη δεν έχω πάρει ούτε cent.

- Χθες ξεκίνησαν τα παιδιά μου την νέα σχολική χρονιά αλλά στο σχολείο τους δεν μπορεί να λειτουργήσει το ολοήμερο γιατί δεν υπάρχουν δάσκαλοι καθώς λείπουν τρεις για να καλύψουν και το βασικό ακόμη ημερήσιο πρόγραμμα .

- Βλέπω τους γονείς μου, που εργάζονταν σκληρά μια ζωή, να μην μπορούν να ζήσουν με τις συντάξεις που παίρνουν και το χειρότερο να μην μπορώ να τους βοηθήσω. 

- Οι υπηρεσίες υγείας καθώς και οι εισφορές μου προς το ΙΚΑ για την αυριανή μου συνταξιοδότηση (αν υπάρξει) που χρυσοπληρώνω μέσω των κρατήσεων επί του μηνιαίου μου μισθού (3,669,36 ευρώ το χρόνο για το ΙΚΑ και 912ευρώ το χρόνο για τον τομέα υγείας = Σύνολο  4,581,36 ) είναι επιεικώς απαράδεκτες. Έπρεπε να κάνω μια επέμβαση στο πόδι μου αλλά στο δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορούσε να γίνει διότι ……δεν υπήρχαν τα απαραίτητα για την επέμβαση. Αποτέλεσμα εισαγωγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο και μαζί με την αμοιβή του γιατρού ….6000 ευρώ.

- Με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος από πέρυσι πληρώνω μεγαλύτερους λογαριασμούς συν 600 περίπου ευρώ την έκτακτη εισφορά ακινήτου. Ουσιαστικά πληρώνω φόρο για το ακίνητο ( τριάρι 25 ετίας για να μην παρεξηγηθώ) που ήδη έχω καταβάλει το φόρο κατά την διαδικασία της αγοραπωλησίας . 

- Πληρώνω μηνιαίο φόρο 244,77 (12 χ 244,77 =3,333,24) και εισφορά αλληλεγγύης 36,08 ( 12 χ 36,08=432,96 Σύνολο 3,766,23) . Ως μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα είμαι ο πρώτος που φορολογούμαι .

- Με μικρότερα εισοδήματα από πρόπερσι όπου είχα επιστροφή φόρου 600 ευρώ (παντρεμένος με 2 παιδιά και στεγαστικό δάνειο ) φέτος κλήθηκα να πληρώσω 720 ευρώ.

- Είχα αυτοκίνητο 15 ετιας 2000 κυβικών που όταν το αγόρασα (μεταχειρισμένο ) δεν αποτελούσε τεκμήριο . Μέσα σε μια νύχτα τα τέλη κυκλοφορίας έφθασαν 680 ευρώ (σε ένα αυτοκίνητο που η αξία του δεν ήταν πάνω από 4000 ευρώ).

Κι έρχομαι να ρωτήσω τι μου προσφέρει αυτό το κράτος ;  Μόνο το βαρύ (πραγματικά ) brand name Ελλάς (με την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό που είμαι υπερήφανος γι αυτά και θα έδινα και την ζωή μου). Μόνο που αυτό δεν τρώγεται…..

Έκθεση για τον Αλιέντε και τον Τεκτονισμο από το Τεκτονικό Μουσείο του Βελγίου


Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 40 χρόνια από το θάνατο του Σαλβαντορ Αλιέντε  διοργανώνεται στο Τεκτονικό Μουσείο του Βελγίου έκθεση με θέμα: Salvador Allende και ο Τεκτονισμός στην Λατινική Αμερική και την Χιλη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25/9 έως τις 26/10 του 2013.


Φωτό: Εγκαίνια της νέας πτέρυγας του  σχολείου στο Valparaiso, 24 Οκτ 1971 από από τον αδ Σαλβαδόρ Αλιέντε, 

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ