Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη : Οι κήποι του πασά και ο …..Οθωμανικός ΤεκτονισμόςΕνα μοναδικής φύσεως αρχιτεκτόνημα ξεπροβάλλει στο κέντρο ενός φροντισμένου, καταπράσινου πάρκου, αντικριστά από τα ανατολικά τείχη της πόλης. Οικοδόμημα των αρχών του 20ού αι., καμία σχέση δεν έχει ούτε με οικία, ούτε με Τούρκο αξιωματούχο αντίθετα, θεωρείται πως χτίστηκε ως μέρος του νοσοκομείου του Αγίου Δημητρίου. Πρόκειται για ένα καταπράσινο πάρκο που το συναντάς ανεβαίνοντας ευθεία πάνω από την πλατεία Συντριβανίου, στην Άνω Πόλη, δίπλα από τα κάστρα. Είναι μια περιφραγμένη έκταση που βρίσκεται έξω από τα ανατολικά τείχη της πόλης ακριβώς πίσω από το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».  Η μεγάλη του φθορά, «προσθέτει» στο μυστήριο. Παράξενο, διαβρωμένο, κάτι θυμίζει σιντριβάνι, κάτι άλλο σήραγγα, μια στέρνα, ένα καθιστικό...Αλλιώς γνωστοί και ως Δρακόσπιτα, αποτελούν κατεξοχήν δείγμα «φανταστικής αρχιτεκτονικής», μιας τεχνοτροπίας που αφορά τα έργα ανωνύμων τεχνιτών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από άκρως ποιητική διάθεση και έλλειψη πρακτικότητας.

Επιπλέον, τα «περίεργα» σύμβολα που διαφαίνονται στον ένα τοίχο αλλά και μια στοά που δεν οδηγεί πουθενά, ενισχύουν τις φήμες πως επρόκειτο για τόπο συνεύρεσης Οθωμανών τεκτόνων ενώ, από τους οπαδούς της Ιερής Γεωγραφίας η θέση των κήπων θεωρείται κομβικό γεωμαγνητικό σημείο!

Πηγές: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
            Εφημερίδα ΈΘΝΟΣ 15/1/2012
            Φωτογραφία: cyberotsarka.gr

Γαλλία- Laicite στα σχολεία και ....ΤεκτονισμόςΤις έντονες αντιδράσεις αρκετών κύκλων στη Γαλλία έχει προκαλέσει η <<Χάρτα Εκκοσμίκευσης>> που αποτελείται από 15 κανόνες και που πρέπει να εφαρμόζονται από τους μαθητές στα σχολεία. . Μάλιστα πολλοί από τους κατακριτές χρεώνουν την <<Χάρτα>> στους Τέκτονες στελέχη της κυβέρνησης Ολαντ.

Τα άρθρα που προκαλούν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι το 14 που αναφέρει ότι απαγορεύονται οι μαθητές να φέρουν σύμβολα ή ρούχα που εκφράζουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις (μαντίλα, Σταυρός  κτλ) και το άρθρο 12 που απαγορεύει τh συζήτηση θρησκευτικών ζητημάτων κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Πάντως υπάρχουν και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι το όλο θέμα υποκινείται από τους Ισλαμικούς κύκλους οι οποίοι είναι αρκετά ισχυροί στη Γαλλία.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Συνέδριο για την Τεκτονική ΈρευναΈνα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο θα διεξαχθεί το διάστημα  27-29 Σεπτεμβρίου 2013 στο George Washington Masonic National Memorial όπου θα συμμετάσχουν ερευνητές του Τεκτονισμού από τις ΗΠΑ. Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενθαρρύνει την Τεκτονική Έρευνα.

Όπως δήλωσε ο συντονιστής του συνεδρίου αδ. Albert G Mackey 
'' ...έχουμε πια απομακρυνθεί από τις περιοχές του μύθου και είμαστε πια στο πεδίο των αυθεντικών αρχείων''.

Στο συνέδριο μεταξύ των άλλων θα συμμετέχουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου :

Jose Diaz (Ohio State University)
Susan Mitchell (Saint Vicent University)
Kenneth Davis (University of New Mexico)

και οι εκδότες 

Brent Morris (Scottish Rite Journal)
John Palmer (Khight Templar Magazine)

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ