Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Howard Garside: Έφυγε ο Ιερέας – Τέκτονας σε ηλικία 88 ετώνΈφυγε σε ηλικία 88 ετών ο Άγγλος Καθολικός Ιερέας και Τέκτονας αδ.  Howard Garside ο οποίος υπηρέτησε την Εκκλησία και τον Τεκτονισμό για πάνω από 50 χρόνια.

Γεννημένος το 1925 , πέρασε όλη του τη ζωή υπηρετώντας τους συνανθρώπους του στις ενορίες του York, Wakefield και Ripon από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 1989. Συνέχισε όμως να βοηθά και να αποτελεί ζωντανό κύτταρο της ενορίας του μέχρι το 2005.

Σπούδασε στο Huddersfill College και στη συνέχει στο Leeds University  και στο College of the Resurrection. Διέκοψε τις σπουδές του κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου όπου κατετάγει εθελοντικά στο Σύνταγμα Ουελiνγκτον. Συνέχισε τις σπουδές του μετά τον πόλεμο και χειροτονήθηκε το 1951.

Υπήρξε ένθερμος εργάτης της Βασιλικής Τέχνης για πάνω από 50 χρόνια και κατέλαβε πολλές θέσεις  στην Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Yorkshire από όπου τιμήθηκε με τον τιμητικό τίτλο του Πρώην Επαρχιακού Μεγάλου Διδασκάλου για την προσφορά του.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τεκτονικό Δελτίο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ


Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος συνεχίζει τη σημαντική εκδοτική της δράση με ένα ακόμη εξαιρετικό τεύχος του Τεκτονικού Δελτίου ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Το Τεκτονικό Δελτίο αποτελεί ένα ελεύθερο βήμα ανταλλαγής ιδεών και ενημέρωσης.

Στο τεύχος 103/2013 μπορεί κανείς να διαβάσει ομιλίες , κείμενα που αφορούν την ιστορία του Τεκτονισμού, βιογραφίες , Τεκτονικές Ειδήσεις, δραστηριότητες κτλ.

Πολύ ενδιαφέρουσα βρήκαμε την εργασία για τα ταφικά μνημεία των Βρετανών στρατιωτικών Τεκτόνων στα Επτάνησα, και την ομιλία για τις Κυπριακές Ελληνικές Στοές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ