Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλη Προσφορά από τη Στοά St John's of LichfieldΗ Στοά St John's of Lichfield  προσέφερε στο Ταμείο της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του Staffordshire , το ποσό των 40.881 λιρών  για την ανακούφιση των μεταναστών.

Για την προσπάθειά που κατέβαλαν οι αδελφοί για τη συγκέντρωση του ποσού , ο Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος προχώρησε σε απονομή  τιμητικής διάκρισης στη Στοά .

Να σημειωθεί ότι η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Staffordshire συγκέντρωσε και διάθεσε , το τελευταίο έτος ,1.675.000 λίρες  για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Λάσπη στο κοινωνικό έργο του Τεκτονικού Ιδρύματος ΕλλάδαςΜόνο οργή μπορεί να προκαλούν δημοσιεύματα όπως αυτό στην ιστοσελίδα Ορθόδοξη Πορεία (http://www.orp.gr/?p=1053), υπό τον τίτλο <<Δωρεά οργάνων από «εγκεφαλικά νεκρούς» >> το οποίο αφήνει υπονοούμενα για την κοινωνική δράση του Τεκτονικού Ιδρύματος της Ελλάδας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει 

‘’…..Πώς εξηγείται λαϊκά μέλη της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος να κάνουν επιμόρφωση σε κληρικούς, να διδάσκουν σε μεταπτυχιακά σεμινάρια της Επιτροπής της Εκκλησίας και ταυτόχρονα να μιλούν και σε τεκτονική στοά; Μια απλή αναζήτηση σε τεκτονικές ιστοσελίδες αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Διαβάζουμε μάλιστα ότι το «Τεκτονικό Ίδρυμα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων». Ο νοών νοείτω.΄΄

Είναι γνωστό στο πανελλήνιο το κοινωνικό έργο του Τεκτονικού Ιδρύματος της Ελλάδας. Το Τεκτονικό Ίδρυμα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ,όπου έχουν καταχωρηθεί δεκάδες Τέκτονες μαζί με τα μέλη των οικογενειών των ως δωρητές οργάνων. 

Οι Τέκτονες έρχονται αρωγοί στην προσπάθεια γεφυρώσεως του τεράστιου χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζητήσεως των οργάνων.

Επίσης  ,από το 1989 καθιερώθηκε ο θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τους Αδελφούς της Αθήνας και του Πειραιά, κατόπιν πρωτοβουλίας του τότε Σεβασμίου της Στοάς «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» Αδελφού Κωστή Δημητριάδη. Έκτοτε, διενεργείται Αιμοδοσία υπέρ των παιδιών πού πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, δύο φορές τον χρόνο: Τον Μάιο και τον Δεκέμβριο.

Από το 2002 δρομολογήθηκε και το πρόγραμμα της «Τράπεζας Πλάσματος και Αιμοπεταλίων», προς ευρύτερη κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Παίδων.

Μέχρι τον Μάιο του 2012 είχαν γίνει 48 Αιμοληψίες ,υπό την εποπτεία του Νοσοκομείου Παίδων « Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ » που διαχειρίζεται τις προσφερόμενες μονάδες (φιάλες) αίματος. Συνολικά  είχαν συλλεγεί 9693 φιάλες.

Με τέτοιο κοινωνικό έργο χαρακτηρίζουμε επιεικώς <<άστοχο>> το συγκεκριμένο δημοσίευμα και το καταδικάζουμε . 

Αντί τέτοιες δράσεις όπως του Τεκτονικού Ιδρύματος να επικροτούνται και να προβάλλονται στην κοινωνία  δυστυχώς κάποιοι κύκλοι , για άγνωστους λόγους ,προσπαθούν να το στιγματίσουν .

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ