Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 33ο -Δ' Αμφικτυονικό Συνέδριο(φωτογραφία από το Συνέδριο)

26 Οκτωβρίου 2013

“ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 33ο
ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓMΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δ' ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Το Σάββατον 26ην Οκτωβρίου 2013 επραγματοποιήθη το 4ον Πανελλήνιον Αμφικτυονικόν Συνέδριον των Εργαστηρίων του Υπ:. Συμβ:. του 33ο και τελευταίου βαθμού δια την Ελλάδαν του Α:.Α:.Σ:.Τ:. με συμμετοχή αδ:. από όλα τα εργαστήρια στο κάστρο των Ιπποτών στην ιστορική πόλη της Ρόδου. 

Επί τη ευκαιρία του συνεδρίου ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Ραφαήλ Ντε Σιγούρα 33ο εξέδωσε το ακόλουθο διάγγελμα: 

Χαιρετίζω ευλαβώς τις εργασίες τις εν Κοιλάδι Ιαλυσού και Ανατολή Ρόδου εργασίες της Δ’ Αμφικτιονίας των Εργαστηρίων του Α.'.Α.'.Σ.'.Τ.'.. Υποκλίνομαι δε στον ζήλο και την τεκτονική αξία όσων εργάσθηκαν το διαρρεύσαν ημερολογιακό έτος προκειμένου σήμερα όλοι οι συμμετέχοντες να δυνηθείτε να οραματισθείτε από κοινού επ’ αγαθώ του μεγίστου τεκτονικού ιδεώδους του ημετέρου Τύπου. Το Τεκτονικό ιδεώδες, αποβλέπει στον εξευγενισμό του παρόντος. Για αυτό απορρίπτει εξαρχής οτιδήποτε δεν φέρει την σφραγίδα του ευγενούς και του υψηλόφρονος. Αυτός ο εξευγενισμός της ζωής που επιδιώκει το αενάως επιδιωκόμενο ιδεώδες, πρέπει να αλλάζει τον τέκτονα–άνθρωπο. Φέρει μαζί του την καλή συμπεριφορά, την ευγενική χειρονομία, την ευγενική ομιλία. Πάνω από όλα εμπλουτίζει τον άνθρωπο με ευγενικές ιδέες, με ανάταση ψυχική. Η ιδέα της αξιοπρέπειας, ο σεβασμός της αλήθειας, του νόμιμου και του ηθικού, η ιδέα της υπηρεσίας για το γενικό καλό, η συναδέλφωση μεταξύ των ανθρώπων, η αγάπη προς τον πλησίον που επιτάσσει ο Σκωτικός Τύπος, αποτελούν δείγματα από τα ευγενικά ιδεώδη του. Όλες αυτές οι ιδιότητες συνθέτουν το επιδιωκόμενο και όχι ουτοπικό πρότυπο, χωρίς να αποτελούν είναι φυσικά χαρίσματα. Είναι αρετές. Και η άσκηση της αρετής απαιτεί εθισμό, συνεχή καλλιέργεια. 

Εύχομαι ες αεί η δραστηριότητα των εργαστηρίων που σήμερα εκπροσωπούνται στην Δ’ Αμφικτιονία -και ιδίως του αξίου προσκαλούντος Υπερτάτου Περιστυλίου «Απολλώνιος ο Ρόδιος»- να μεθοδεύεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να δίδει την ευκαιρία για την ανάπτυξη των ιδιοτήτων αυτών που οδηγούν στον εξευγενισμό του ανθρώπου, στον εθισμό της Αρετής. Είναι μία απαίτηση μεγάλη και δύσκολη για έκαστο εξ ημών, που όταν όμως την πραγματοποιήσει, του επιφυλάσσεται – σαν επαλήθευση της υπόσχεσης που του δόθηκε, η πιο σπουδαία ανταμοιβή. Η ευδαιμονία! Γιατί όπως είπε και ο Επίκουρος: «Κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχής, αν δεν είναι συνετός, αγαθός και Δίκαιος». 

ΠΗΓΉ: http://www.supreme-council.gr/main/news.html

Ο αντιτέκτονας ΕρντογάνTo 1974  ο σημερινός Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ  Ταγίπ  Ερντογάν σκηνοθέτησε και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα θεατρικό έργο με τίτλο <>. Το έργο είχε ως υπόθεση την σχέση μεταξύ κομμουνισμού , Εβραίων και Τεκτόνων (!!!!!)  σε ένα παγκόσμιο παιχνίδι προς εξυπηρέτηση του Ιουδαϊσμού. 

Ο τίτλος προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Mason-Komunist-Yahudi.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ