ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος..Κάποιοι μπέρδεψαν τις Στοές...




Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του με τη μασονία:


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση του με τη μασονία:

«Την εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, δυστυχώς, συχνά, η πληροφόρηση καθίσταται παραπληροφόρηση και κακόβουλη συκοφαντία. Αναγκαζόμαστε, έτσι, να ασχολούμαστε και να διαψεύδουμε τα προφανή ψεύδη, ώστε αυτά να μη παγιδεύσουν τους καλοπροαίρετους αναγνώστες.

Στην προκειμένη περίπτωση, που με αφορά, κυκλοφορούν διαδικτυακά λίστες, που παρουσιάζουν πρόσωπα σχετιζόμενα με τη μασονία. Μεταξύ αυτών, αναφέρεται και το όνομά μου, ως συνεργάτη της «Στοάς του βιβλίου»! Προφανώς, κάποιοι μπέρδεψαν τις μασονικές στοές με τη γνωστή στοά του βιβλίου, στο κέντρο της Αθήνας, όπου λειτουργούν δεκάδες βιβλιοπωλεία και πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Εκεί, όπου και ο ίδιος έχω παρουσιάσει τα βιβλία μου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» και «Ενθύμιον Πανηγύρεως». 

Αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος, κάποιοι καλοπροαίρετοι αναγνώστες, που αγνοούν τι εστί στοά του βιβλίου, να πιστέψουν τις τερατολογίες που διακινούνται στο διαδίκτυο, ασφαλώς θα περιοριζόμουν στο να γελάω με την καρδιά μου. Τουλάχιστον, η δημόσια διάψευση ότι δεν έχω καμία σχέση με τη μασονία, μου δίνει την ικανοποίηση ότι αυτή θα σκορπίσει την ιλαρότητα και σε πολλούς συμπολίτες μας». 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/246872

Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως: Καμία Σύνδεση του Πατριάρχη με την Μασονία


Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξέδωσε ανακοινωθέν όπου αναφέρει ότι ο   Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας δεν  έχει την οποιαδήποτε σχέση με το Τεκτονισμό.



Πηγή:http://www.ec-patr.org/docdisplay.php?lang=gr&id=1832&tla=gr

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αδελφέ , θα κάνεις κάτι;

(Αφίσα που μα έστειλε φίλος του blog)

Δημοκρατία, εκκοσμίκευση και Τεκτονισμός




Στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού για το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία στις 9 Δεκεμβρίου του 1905 οχτώ Στοές της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίς , GOdF  έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω εκδηλώσεις.:

29 Νοεμβρίου -  Προβολή της Ταινίας  « Laïcité inch'Allah » στον κινηματογράφο New Olympia.

5 Δεκεμβρίου – Προβολή της ταινίας  "The Separation, 1905» στον κινηματογράφο Royal Vigny και ανοιχτή συζήτηση .

18 Δεκεμβρίου – Συνέδριο με θέμα <<Δημοκρατία, εκκοσμίκευση και Τεκτονισμός>> 

Επικεφαλής των εκδηλώσεων θα είναι ο πρώην Μεγάλος Διδάσκαλος της GOdF.


Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Σουδάν: Ο Τεκτονισμός καταστρέφει τη νεολαία




Το μέλος της Εθνικής Συνέλευσης του Σουδάν  Dafa’a Allah Hassab Al-Rasool ,ο οποίος θεωρείται από τους πλέον φανατικούς Ισλαμιστές, ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Πολιτισμού του Σουδάν επειδή επέτρεψε την διεξαγωγή μουσικής παράστασης στο Χαρτούμ με hip hop , break dance , rap κτλ.

Μάλιστα την θέση του Dafa’a Allah στήριξε και ο Ιμάμης του Χαρτούμ Kamal Osman Rizq ο οποίος υποστήριξε ότι αυτού του είδους οι χοροί και οι εκδηλώσεις έχουν ως κύριο στόχο να μολύνουν τα μυαλά των νέων και να τους οδηγήσει στην ομοφυλοφιλία και ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι Ελευθεροτέκτονες.

Πηγή; Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Πρόθεση του Χρήστου Μανέα να κατασκευάσει ένα παιδικό σταθμό για τις ανάγκες της 12ης Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη



(Σημ. blog : Αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση από το site http://www.gatzoli.gr/2013/11/12.html#ixzz2luiKf1rj)


Την απόφαση του Χρήστου Μανέα να κατασκευάσει ένα παιδικό σταθμό για τις ανάγκες της Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη, μάλλον δεν είδε με καλά μάτια η  ιεραρχία του στρατού στο Γ.Ε.Σ.

Για λόγους μάλλον που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, υπάρχει καθυστέρηση στην έγκριση της δωρεάς. Οι ανάγκες για στέγαση των νηπίων των στελεχών της μεραρχίας, είναι μεγάλες.
Ο υπάρχων παιδικός σταθμός στον πεζόδρομο του ταχυδρομείου, δεν επαρκεί να τις καλύψει. Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς εμείς αρμενίζουμε στα πέλαγα.

Πηγή: http://www.gatzoli.gr/2013/11/12.html#ixzz2luiKf1rj

Ηλίας Κασιδιάρης: Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι είμαι Μασόνος


Ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε μέσω διαδικτυακής εκπομπής ,το βράδυ της Δευτέρας, στο δημοσίευμα της “Ελεύθερης Ώρας” στο οποίο περιλαμβάνεται το όνομά του στη λίστα με τους φερόμενους Τέκτονες . Ο κος Κασιδιάρης δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Τεκτονισμό και ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν πρέπει να είναι μέλος καμίας Μυστικής Οργάνωσης. Παρακολουθήστε τις δηλώσεις …



Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

100 χρόνια Εθνική Μεγάλη Στοά της Γαλλίας


Στις 28 Νοεμβρίου η Εθνική Μεγάλη Στοά της Γαλλίας  (GLNF) , στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, πραγματοποιεί ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Yves Charles Zarka.  Κύριο θέμα της ημερίδας  η παγκοσμιοποίηση. 


Η GLNF με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων κυκλοφόρησε μετάλλιο καθώς και ένα εξαιρετικό λεύκωμα. 


Μεγάλη Στοά της Βιρτζίνια : Νέος Μεγάλος Διδάσκαλος



Στις 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 235η ετήσια Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς της Βιρτζίνια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της οποίας εκλέχτηκε οστη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου ο αδ. Wayne Sawyer Flora.

Ο νέος Μ.Δ γεννήθηκε το 1942  και είναι πρόεδος της Flora Electric Co. Μυήθηκε στον Τεκτονισμό στις 8 Μαρτίου 1967 στην Anne Lodge No 25.

Να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Στοά της Βιρτζίνια ιδρύθηκε το 1778.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) –Οταν τα μέλη της μασονίας και των λεσχών είναι τόσο γνωστά που τα ξέρουν και στο καφενείο του χωριού, τότε προφανώς πρόκειται για εντελώς ανόητες μυστικές οργανώσεις



(*Απόσπασμα από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013)

Κάνει μπεστ σέλερς, είναι βουλευτής, είναι και στο Συμβούλιο της Ευρώπης επίσης, με κάποια ιδιότητα που δεν κατάλαβα ακριβώς. Είναι πολύ εύστροφος και ιδιαίτερα οξύς, με το γνωστό τρόπο της καλοκάγαθης οξύτητας που χαρακτηρίζει εξάλλου όλους τους Ελληνες.

* Πώς και είστε σε όλα αυτά τα πόστα; Θα 'λεγε κανείς ότι είστε αναντικατάστατος ή μασόνος.

- Μασόνος; Μόνο αυτό δεν άκουσα ακόμα. Είμαι τόσο μασόνος όσο είναι ο Γιώργος, ο Παπαχελάς, η Διαμαντοπούλου, τα μέλη της Μπίλντεμπεργκ και όλοι αυτοί που θα εξουσιάσουν στον κόσμο. Αυτά λένε στα καφενεία! Οταν τα μέλη της μασονίας και των λεσχών είναι τόσο γνωστά που τα ξέρουν και στο καφενείο του χωριού, τότε προφανώς πρόκειται για εντελώς ανόητες μυστικές οργανώσεις. Οχι, δεν είμαι μασόνος.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=400308

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Γιατί εμπλέκουν τον Θεόδωρο Πάγκαλο με τον Τεκτονισμό?





Ο δικτυακός τόπος , makeleio.gr, δημοσιεύει ένα άρθρο το οποίο ,στηριζόμενο σε επιστολή αναγνώστη του, αναφέρει ότι ο  κος. Θ. Πάγκαλος  υπήρξε Τέκτονας . Το άκομψο της όλης δημοσίευσης δεν είναι η αναφορά στην Τεκτονική (;) ιδιότητα του κο Πάγκαλου αλλά  ότι συμπληρώνεται ως ένα επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο σε ένα κατάλογο <<κατηγοριών>> που του αποδίδονται όπως υπόθεση Οτσαλάν, για σχέσεις με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλοο (17 Ν) κ.α.

Σκοπός μας δεν είναι ούτε να κατηγορήσουμε ούτε να αθωώσουμε τον κο Πάγκαλο για την πολιτική του. Είναι όμως άκομψο που για ακόμη μια φορά προσπαθούν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν τον Τεκτονισμό ως την πηγή του κακού.  Στον Τεκτονισμό, όπως σε κάθε ομάδα ανθρώπων, υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Δεν είναι ο θεσμός που ευθύνεται για λάθη, παραλήψεις ή  εσκεμένες ενέργειες κάποιων. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά ατομική και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρωματίζει θεσμούς  είτε πρόκειται για επαγγελματικές ομάδες, είτε πρόκειται για θρησκευτικές ομάδες είτε πρόκειται για φιλοσοφικά συστήματα.   

(Αναδημοσίευση από τον δικτυακό τόπο makeleio.gr)
Δημοσιεύθηκε: 13/11/2013 20:34
Από φίλο αναγνώστη, λάβαμε το εξής σχόλιο-καταγγελία η οποία εμπλέκει τον εθνικό προβοκάτορα, Θόδωρο Πάγκαλο, με τους δαιδάλους των μασονικών στοών.

Το δημοσιεύουμε με επιφύλαξη, όμως όσα λέγονται σε αυτό μας δημιουργούν μεγάλες εκπλήξεις για έναν απόμαχο πολιτικό ο οποίος καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα, πιάνοντας στασίδια σε πάντα φιλόξενα κανάλια που δεν διστάζουν να τον προβάλλουν όχι μόνον για λόγους τηλεθέασης.

Για το θέμα αυτό θα γίνει ειδική αναφορά στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Τετάρτης στο ZOOM.

“http://www2.zippyshare.com/v/31346935/file.html

 “Εν αρχής να πούμε ότι την ημέρα της αφίξεως του τεθνεώτος κ Κων/νου Καραμανλή στην Ελλάδα και κατά την ώρα της υποδοχής του ως σωτήρα σχεδόν στους ελάχιστους επιβάτες του αεροπλάνου που τον μετέφερε ήταν και ο γνωστός Μισέλ Οικονόμου ή Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ο φερόμενος ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη ο οποίος σημειωτέον ήταν συγκάτοικος του γνωστού Θεόδωρου Πάγκαλου όταν αμφότεροι βρισκόταν στο Παρίσι στο Καρτιέ Λα Τεν. Μια προσεκτική ματιά στο βίντεο της υποδοχής του Κων/νου

Καραμανλή αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ερώτηση .Ως τι βρισκόταν το αεροπλάνο αυτό ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος τι στιγμή που οι λιγότεροι των 30 επιβατών του αεροπλάνου αυτού ήταν όλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι για λόγους ασφαλείας του σίγουρου πρωθυπουργού;”



“Για το Θεόδωρο Πάγκαλο πολλά θα μπορούσαμε να πούμε αλλά λόγω χώρου και κούρασης, θα περιοριστούμε σε λίγα: Πρώτον, σε μία δήλωσή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» την 18-3-1996 που λέει «Να ακούνε λιγότερο οι πολίτες αυτής της χώρας τη φωνή του Μ. Αλεξάνδρου, του Ι. Καίσαρα και του Χριστού ή άλλων προσώπων που δε δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στο ακουστικό μας σύστημα». Ποιος δικαιούται να έχει πρόσβαση στο ακουστικό μας σύστημα, κ. Πάγκαλε, ο Μάρξ, ο Στάλιν, ο Λένιν και η υπόλοιπη εβραιοπαρέα που ασπάζεστε; Δεύτερον, ο εν λόγω είναι ο άνθρωπος που με τις ενέργειές του στην υπόθεση Οτσαλάν ρεζίλεψε τη χώρα μας που κινδύνευσε κιόλας από τρομοκρατικές ενέργειες των Κούρδων εις βάρος μας ως αντίποινα. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» την 21-2-1999 έγραψε «Ο Οτσαλάν πιστεύει ότι Σημίτης και Πάγκαλος τον ‘πούλησαν’. Στο διάστημα της παραμονής του στο Ναϊρόμπι τηλεφώνησε στον κ. Παπαθεμελή, στη δε κ. Ολμπράϊτ έστειλε επιστολή δεχόμενος να δικαστεί από το δικαστήριο της Χάγης».

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Καρέ-καρέ το χρονικό της προδοσίας». Ο Θ. Πάγκαλος ήταν τότε υπουργός εξωτερικών της χώρας μας. Ο Θεός και ο ίδιος ξέρει πόσα ακόμα έκανε. Να πούμε, τέλος, ότι ο εν λόγω δεν έχανε ευκαιρία να παρευρίσκεται σε εβραϊκές εκδηλώσεις.”

 ”Εν συνεχεία, καλό θα είναι να δούμε έναν-έναν τους πρωταγωνιστές των κυβερνήσεων 1981-1985 και 1985-1989 και μετά θα δούμε τι έγινε από το 1993 και εδώ. Στο περιοδικό των Μασονικών στοών του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 1966 και στη Μασονική στοά «Σπ. Νάγος» υπ’ αριυ. 111 των Αθηνών βρίσκουμε τον Ιωάννη Σκουλαρίκη ως ξιφοφόρο αξιωματικό της στοάς. Ο εν λόγω ήταν ο υπουργός Δημοσίας Τάξης στις κυβερνήσεις αυτές και έκανε ουκ ολίγα, όπως θα δούμε. Στο ίδιο περιοδικό, τεύχος 110 Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 1973 βρίσκουμε στη μασονική στοά «Ιωνία» υπ’ αριθ. 54 Αθηνών, το Γεράσιμο Αρσένη ως «Β΄ΔΟΚ». Στο ίδιο περιοδικό και στο ίδιο τεύχος βρίσκουμε άλλον έναν που έγραψε ιστορία, το Θεόδωρο Πάγκαλο, ως μέλος της Μασονικής Στοάς «Πλειάς» υπ’ αριθ. 78 Αθηνών φέροντα το βαθμό του Ελεονόμου.”

Νικολλέτα Τσαμουρά - Μαθητεία σε βαθμό Μαθητή


(Σημ.Blog:Σχόλιο ιστοσελίδας "  http://tekton33.blogspot.gr")

"Η αδ. μας η Νικολέττα Τσαμουρά, μέλος του Υπάτου Συμβουλίου της Μικτής Μεγάλης Ανατολής με πολλή αγάπη και σεβασμό διαβαίνει αυτή την ατραπό και με το βιβλίο της, μας παρουσιάζει πολλά απ’ αυτά τα πνευματικά διαμάντια της εσωτεριστικής Τεκτονικής παράδοσης.
Είναι μια εξαιρετική δουλειά 370 σελίδων, που καλύπτει με πληρότητα τα πρώτα βήματα στην Ελευθεροτεκτονική τέχνη και εμείς, απ’ αυτή εδώ τη θέση, τη συνιστούμε με θέρμη σε κάθε Τέκτονα."




Σημεία πώλησης βιβλίου «Μαθητεία σε βαθμό Μαθητή»
«Αιώνιος Ηνίοχος», Σόλωνος 97 και Ζ. Πηγής
ΕΣΟΠΤΡΟΝ, Στοά Βιβλίου, Παν/μίου 49
Πύρινο Κόσμος  Ιπποκράτους και Σόλωνος
Εκδόσεις ΤΑΔΕ ΕΦΗ Κατακουζηνού 10 (ο εκδοτικός οίκος)
Eλευθερουδάκης Οδός 1821 10 Ηράκλειο Κρήτης



Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Tallapoosa Alabama: 125 χρόνια Τεκτονισμός


Οι Τέκτονες της πόλης Tallapoosa της Alabama των ΗΠΑ γιόρτασαν στις 9 Νοεμβρίου τα 125 χρόνια από την ίδρυση της πρώτης Στοάς στην πόλη τους.  Ήταν Νοέμβριος του 1888 όταν οι αδελφοί πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνεδρία. 

Στην πανηγυρική εκδήλωση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου , ο Σεβάσμιος της Στοάς Tallapoosa δήλωσε: <<Σκοπός του Τεκτονισμού υ είναι να κάνει τον άνθρωπο καλύτερο.Έχουμε δύο βασικούς στόχους :  Την αδελφοσύνη και την φιλανθρωπία. Το σύνθημά μας είναι- Ρώτησε έναν από εμάς , γίνε ένας από εμάς.>>

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ορθόδοξος Τύπος : Η Μασονία προωθεί την Πανθρησκείαν (ομιλία Μητρ. Πειραιώς)



Παραθέτουμε άρθρο της εφημερίδας ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ  (Φύλλο 1999 -22/11/2013) όπου αναφέρεται στην ομιλία του Μητρ. Πειραιώς  που πραγματοποιήθηκαι στην Κατερίνη.



Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Γυναίκα και Τεκτονισμός



Περίπου 80 άτομα παρακολούθησαν το συνέδριο που διοργάνωσε η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Γαλλίας με θέμα  ΄΄Γυναίκα και Τεκτονισμός΄΄. 

Η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Γαλλίας είναι η πρώτη Μεγάλη Γυναικεία Στοά στον κόσμο και τα μέλη της συμμετέχουν σε διάφορούς κοινωνικούς φορείς και ομάδες κοινωνικής δράσης. Αριθμεί 430 Στοές και 14.000 μέλη ενώ έχει συμβάλει στη δημιουργία γυναικείων Στοών σε Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Πορτογαλία , Βενεζουέλα κ.α


Κοινή εκδήλωση από τις Πανεπιστημιακές Στοές του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης



Ήταν Νοέμβριος 1863 όπου η Στοά Apollo University Lodge (Oxford)  πραγματοποίησε χορό για να γιορτάσει τους γάμους του Πρίγκιπα της Ουαλίας και μετέπειτα Μ.Δ King Edward VII με την Αλεξάνδρα της Δανίας. Το Σάββατο 23/11 η Στοά Apollo University Lodge (Oxford)  σε συνεργασία με την Newton University Lodge (Cambridge) θα πραγματοποιήσουν χορό στο Μουσείο Όπλων του Λονδίνου για να γιορτάσουν τα 150 χρόνια από εκείνη την εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας και θα παραβρεθεί ο Αναπληρωτής Μεγάλος Διδάσκαλος της UGLE. 


UGLE – Ανάγκη για εισδοχή νέων



H Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας , διαπιστώνοντας από το 2005 ότι ο πληθυσμός των στοών γερνάει χωρίς να εισέρχονται νέοι άνθρωποι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα παρουσίασης του Τεκτονισμού στα Πανεπιστήμια της χώρας σε μια προσπάθεια να μάθουν οι νέοι για την αδελφότητα. 

 Έτσι 8 χρόνια μετά την έναρξη αυτού του προγράμματος τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι ενθαρρυντικά . Παρά το γεγονός ότι στην UGLE μόνο το 2,07 % των αδελφών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 21-30 ετών τα τελευταία χρόνια οι εισδοχές στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν αυξηθεί κατά 7,65% ενώ έχουν μειωθεί οι εισδοχές  στις ομάδες 40-50 ετών κατά 10%, 50-60 ετών κατά 7% και μεταξύ 60-70 ετών κατά 10%.

Μεταπολεμικά η δύναμη της UGLE ανέρχονταν στις 500.000 περίπου αδελφούς ενώ  το Νοέμβριο του 2013 ο αριθμός είναι 214.000. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Νοέμβριο του 2011 η δύναμη της UGLE ήταν 228.000 . Μέσα σε δυο χρόνια έχασε 14.000 αδελφούς!!!

Υπό την σκέπη της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας συνεδριάζουν 8.000 Στοές δηλαδή μια αναλογία 27 αδελφών ανά Στοά.

Στην UGLE η  ιδιότητα του μέλους κοστίζει 100 λίρες Αγγλίας ετησίως  ενώ οι φοιτητές πληρώνουν 25 λίρες.


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Βράβευση του Υ.Μ.Τ αδ.Σπ.Καμαλάκη για τα 50 χρόνια υπηρεσίας στην αδελφότητα


Την περασμένη Τετάρτη 13 Νοεμβρίου του 2013 πραγματοποιήθηκε, στο Τεκτονικό Μέγαρο της Αχαρνών (σε συνεδρία της Συνόδου του 32ου Βαθμού), η βράβευση του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου αδ. Σπ. Καμαλάκη (του Υπάτου Συμβουλίου του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου) για την πεντηκονταετή προσφορά του στην αδελφότητα.
 

 

Σημ.blog :Να ευχηθούμε στον Ύπατο καλή δύναμη και να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο για το καλό της αδελφότητας και της ελληνικής κοινωνία
 
πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Μια σταγόνα Τεκτονικής Ιστορίας #1



Την ημέρα της δολοφονίας του αμερικανού Προέδρου J.F. Kennedy  στο Ντάλας των ΗΠΑ, στο προεδρικό αυτοκίνητο βρίσκονταν εκτός από την πρώτη κυρία και ο Κυβερνήτης του Τέξας John Connally.

Το όνομα Connaly το συναντάμε στα πρακτικά της Ιταλικής Τεκτονικής Παραστοάς P2 . Ο κυβερνήτης που υπήρξε ένθερμος αντι – κομμουνιστής , αργότερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, ήταν στενός φίλος και <<αδελφός>> του Σεβασμίου της P2 Licio Gelli. 

Σχετικά με αυτό το γεγονός  έγραψε ο πρώην Δικαστής Ferdinado Imposimato , στο βιβλίο ‘’Ατιμώρητα εγκλήματα στη Δημοκρατία’’   << Είναι εκπληκτικό αλλά στις υποθέσεις των δολοφονιών Kennedy και A. Moroσυναντούμε τα ίδια πρόσωπα……>>

Πηγή: www.focus.it

Αθώωση για 5 αδελφούς από το Εφετείο του Παλέρμο



Μετά από τρίωρη συνεδρίαση του Εφετείου του Παλέρμο της Ιταλίας εκδόθηκε αθωωτική απόφαση για 5πέντε αδελφούς οι οποίοι πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί με βαριές ποινές φυλάκισης. Πρόκειται για τους αδελφούς :

Michele Accomando Επιχειρηματίας (5 χρόνια)
Giocchino De Gregono Γυναικολόγος (4 χρόνια)
Calogero Licata Επιχειρηματίας (12 χρόνια)
Guido Peraraio Δημ. Λειτουργός (6 χρόνια)
Nicolas Sorrentino Επιχειρηματίας (6 χρόνια)

Οι ποινές είχαν επιβληθεί σε δίκη που είχε ακολουθήσει μετά από ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας το 2010 με κωδικό όνομα <<ΧΙΡΑΜ>>.

Το Εφετείο , υπό τν προεδρία του δικαστή Giannfranco Garofalo, αποφάσισε ότι οι κατηγορούμενοι δε εμπλέκονται με κανέναν τρόπο με την Μαφία ούτε με κάποιο δίκτυο διαφθοράς .

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Στιγμές από το παρελθόν - Ο Άρχων Σπυρίδων Καμαλάκης απαντά στον Ζιμπάμπουε Σεραφείμ



(Σημ. Blog : Ανασύρουμε από το αρχείο μας και επαναδημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή – απάντηση στον Ζιμπάμπουε Σεραφειμ   του Υπ. Μεγ. Ταξ. αδ. Σπυρίδωνος Καμαλάκη  που απεστάλη μέσα σε μια εκρηκτική πολιτικά και κοινωνικά  ατμόσφαιρα  για τον Αιγυπτιακό Ελληνισμό . Μια επιστολή που αποδεικνύει ότι οι Τέκτονες όχι μόνον έχουν γνώση αλλά και ουσιαστικό λόγο όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Ελπίζουμε στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα να ακουστεί επιτέλους ο Τεκτονικός λόγος, να εμπνεύσει και να οδηγήσει προς ένα καλύτερο αύριο την Ελληνική Κοινωνία.)

Πηγή κειμένου: www.amen.gr

Ανοικτή Επιστολή του Άρχοντα Μέγα Λογοθέτη του Αλεξανδρινού Θρόνου του Αποστόλου Μάρκου κ. Σπύρου Καμαλάκη

17 Φεβρουαρίου 2011

Τις τελευταίες εβδομάδες ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με δέος τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο. Πολύ μεγαλύτερη ανησυχία και αγωνία αισθανόμαστε οι Αιγυπτιώτες, όσοι δηλαδή γεννηθήκαμε, ανδρωθήκαμε, σπουδάσαμε στη Νειλοχώρα και συνδεθήκαμε με αυτήν με δεσμούς ακατάλυτους, όπως εκείνοι των παιδιών με την μητέρα τους. Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την γενέτειρά μας. Εκεί βρίσκονται οι θήκες των προγόνων μας, εκεί βρίσκονται ακόμη τα συμφέροντα αρκετών από εμάς, εκεί βρίσκονται δικοί μας άνθρωποι. Επανερχόμαστε τακτικά στην Αίγυπτο και μετέχομε στις προσπάθειες να διατηρηθεί με νύχια και με δόντια κάθε τι ελληνικό και ορθόδοξο, να διαφυλαχτεί κυρίως ο πολιτισμός και ήθος που κοσμεί βίο αιώνων στη χώρα αυτή αρχίζοντας από τον Μ. Αλέξανδρο και φθάνοντας ώς τον διάδοχο τού Ευαγγελιστή Μάρκου, την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο τον Β΄.

Πάνω από όλα για τους Έλληνες στην Αίγυπτο βρίσκεται το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο μας, η Εκκλησία των Αλεξανδρέων, η οποία επί είκοσι τώρα αιώνες, δια πυρός και σιδήρου διαβιούσα το μεγαλύτερο διάστημα, υπερασπίζεται και διαδίδει την Ορθοδοξία στην αφρικανική ήπειρο και ταυτόχρονα με πολλούς και ποικίλους τρόπους αγωνίζεται για τους λαούς της. Στις αυλές του αποκτήσαμε τη συνείδηση της ορθόδοξης πίστης, της άρρηκτα δεμένης με τον Ελληνισμό. Δεν είναι ο χώρος εδώ για να αναφερθούμε στις παντοειδείς ευεργεσίες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στους πολύπαθους λαούς της Αφρικής και στους αγώνες και την αγωνία του Πατριάρχη μας για την αποτελεσματικότητα της μέχρι θυσίας εργασίας των στελεχών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Όπως επίσης δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις προσπάθειες του Ελληνικού Κράτους και όλως ιδιαιτέρως του Υφυπουργού των Εξωτερικών κ. Δημητρίου Δόλλη, σε συνεργασία με τους προέδρους της Κοινότητας Καΐρου κ. Χρ. Καβαλή, Αλεξανδρείας κ. Ι.Σιώκα, αλλά και του Επιτίμου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας και Προέδρου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ.Στεφάνου Ταμβάκη για την μεταφορά περίπου εκατόν πενήντα γυναικοπαίδων και γερόντων στην Ελλάδα.

Αν κάνουμε αυτήν την αναδρομή σήμερα είναι το γεγονός, ότι σε μια στιγμή, κατά την οποία η Αίγυπτος βρίσκεται σε αναταραχή και η αγωνία του Ελληνισμού όπου γης για τα δίκαια και την παράδοσή του στη γη του Νείλου αλλά και για την ίδια τη χώρα και τον αδελφό λαό της κορυφώνεται, προέκυψε, ως μη όφειλε, μία ασχημία που τάραξε τις συνειδήσεις του ποιμνίου της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων, πολύ περισσότερο που προέρχεται από τα ίδια τα σπλάγχνα της.

Πρόκειται για μια ανοικτή επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, η οποία λύπησε κατάκαρδα κάθε Αιγυπτιώτη, διότι προσβάλλει το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη μας, την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου και ίσως περισσότερο την αντίληψή καθενός που τηνδιάβασε. Και εξηγούμεθα.

Ο Σεβασμιώτατος κόπτεται για τις τύχες των ανθρώπων που κινδύνεψαν και κινδυνεύουν στην Αίγυπτο και ζητεί να συγκληθεί η Σύνοδος για να προσευχηθούν οι ιεράρχες του Πατριαρχείου για την ειρήνευση στη χώρα, σε ώρες που κανείς δεν μπορεί να κινηθεί προς και από τη χώρα. Προτείνει και άλλα σχετικά με προσπάθειες για την καταστολή της βίας που αποφεύγουμε να χαρακτηρίσουμε για να μην φαιδρύνουμε το λόγο μας σε ώρες τόσο σκληρές.

Αυτό που ενόχλησε περισσότερο είναι η ώρα που επέλεξε ο Σεβασμιώτατος να διαμαρτυρηθεί για την μετάθεσή του στην Ι. Μ. Ζιμπάμπουε, που πραγματοποιήθηκε προ μηνών με απόφαση της Ι. Συνόδου, για να καλυφθούν από έμπειρο πρόσωπο ανάγκες του Πατριαρχείου σε μια χώρα όπου και ο νυν Πατριάρχης κ. Θεόδωρος υπηρέτησε και όπου χρειάζεται έμπειρος ιεράρχης για να αντιμετωπίσει τα πολυάριθμα και εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα της Ι. Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε, από την οποία απεχώρησε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, για να αναλάβει τις ευθύνες του Γραφείου του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Αυτή η ενέργεια συνδυάστηκε από τον κ. Σεραφείμ απροσχημάτιστα με την παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα για προκαθορισμένες από καιρό υποχρεώσεις κατά τον χρόνο της εκδήλωσης των ταραχών στην Αίγυπτο, με σκοπό να «πλήξει» κατά την άποψή του το κύρος του Πατριάρχη, όπως μαρτυρεί η ενέργειά του.

Ο Πατριάρχης μας δεν επέλεξε να παραμείνει στην Αθήνα ασφαλής αλλά ματαίως επεδίωξε με κάθε τρόπο να αναχωρήσει για την Αίγυπτο το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, διότι όλα τα αεροδρόμια ήσαν κλειστά. Υπάρχουν πάρα πολλοί μάρτυρες της αγωνίας και των προσπαθειών του να επιστρέψει κοντά στο ποίμνιό του και τον αδελφό αιγυπτιακό λαό.

Εξάλλου εντύπωση προκαλεί η αιτίαση του κ. Σεραφείμ ότι απομακρύνθηκε από το «σπίτι» του, όπως αποκαλεί την Ι. Μητρόπολη στην οποία υπηρετούσε. Θα του θυμίζαμε την περίπτωση του αγιορείτη εκείνου μοναχού που κάθε τόσο έκαιε την καλύβη του για να μην συνδέεται με καμιά ιδιοκτησία, αλλά πιστεύουμε ότι ο κ. Σεραφείμ θα έχει ήδη αντιληφθεί το λάθος του και θα αποκαταστήσει το πρόσωπό του απέναντι στον Πατριάρχη του, την Ιερά Σύνοδο αλλά προ πάντων απέναντι στον Ελληνικό Λαό και το Ορθόδοξο Ποίμνιο της Αφρικανικής Ηπείρου, την αντίληψη των οποίων όλων ατυχώς προσέβαλε. Η Εκκλησία των Αλεξανδρέων είναι κατεξοχήν Ιεραποστολική, ένας χώρος δηλαδή όπου δεν χωρούν ιδιοτροπίες και η θέση μας δυσχερέστατη να ασχοληθούμε σε ώρες δύσκολες με μια τόσο άτυχη ενέργεια ιεράρχη της.

Σημείωση: Ο Εντιμολ.κ.Σπυρίδων Θ.Καμαλάκης είναι Μέγας Ευεργέτης-Μέγας Άρχων Λογοθέτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας και Καθηγητής ε.τ. του Κρατ. Παιδ. Πανεπιστημίου Nizhny Novgorod.
(πηγή κειμένου: Amen.gr)

40 χρόνια Στοά Πυθαγόρας



Στις 30 Νοεμβρίου , η Στοά Πυθαγόρας Νο 856 της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας  θα γιορτάσει τα 40 χρόνια από την ίδρυση της διοργανώνοντας  ημερίδα με θέμα ΄΄ Ο Πυθαγόρας είναι ακόμα μαζί μας;΄΄.

Με κεντρικό ομιλητή τον δοκιμιογράφο Blacks Moreno θα αναζητηθεί το κατά πόσο η συμβολική και μυητική διδασκαλία του μεγάλου φιλοσόφου – μαθηματικού επιβιώνει στη σύγχρονη εποχή.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στο συνεδριακό χώρο του Grand Hotel Mercure Delfino.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Όταν γκρεμίζεται μια Στοά……



Νέα Ζηλανδία: Ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο οι εργασίες κατεδάφισης του Freemasons Hall στην πόλη Timaru της Νέας Ζηλανδίας. Το κτίριο  κατεδαφίζεται προκειμένου να χτιστεί στη θέση του το εκθεσιακό κέντρο Armstrong Motors.

Το Τεκτονικό Μέγαρο χτίστηκε το 1928 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Herbet Hall. 

Το κτίριο δεν είχε ενταχθεί στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Νέας Ζηλανδίας. 

Πριν από λίγους μήνες ο ιστορικός Jeff Elston  είχε ξεκινήσει έναν αγώνα προκειμένου να αναβληθεί η κατεδάφισή του και είχε καταθέσει αίτηση το κτήριο να χαρακτηριστεί ως εθνική κληρονομιά καθώς δεν υπάρχει παρόμοιας αρχιτεκτονικής κτήριο σε ολόκληρο το νότιο τμήμα του νησιού. 

Το 2009 παρόμοια τύχη είχε και το κτίριο Orange Lodge το οποίο είχε κτιστεί στο 1875  όπου στη θέση του υπάρχει πια … παρκινγκ αυτοκινήτων.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ιταλία -Αναστολή λειτουργίας Στοάς της G.O.I λόγω συνεργασίας με τη Μαφία



Τον περασμένο χειμώνα , η Ιταλική Αστυνομία διεξήγαγε μια εκτεταμένη επιχείρηση στην περιοχή της Καλαβρίας εναντίον της Μαφίας . Σύμφωνα με το πόρισμα των αρχών  μεταξύ των κατηγορουμένων για σχέσεις με τη Μαφία βρέθηκαν και κάποιοι Τέκτονες μέλη της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας. Το θέμα πήρε ξαφνικά μεγάλες διαστάσεις καθώς και στο παρελθόν ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι κατηγόρησαν τον Τεκτονισμό στην Ιταλία ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μαφία . Μάλιστα η δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα  του κράτους  Francis Ferlaino το 1975 ,ενώ διεξήγαγε σχετική έρευνα, είχε δώσει τροφή στους υποστηρικτές της παραπάνω θεωρίας.

Η αποκάλυψη των στοιχείων αυτών δεν άφησε αδιάφορο τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας αδ. Gustavo Raffi ο οποίος έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί εάν πραγματικά  υπάρχει σχέση μεταξύ  αδελφών της περιοχής με το οργανωμένο έγκλημα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μ.Δ, έχοντας στα χέρια του τα στοιχεία που χρειάζονταν,  προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση για την Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας.  Έδωσε εντολή να ανασταλεί η λειτουργία της Στοάς Rocco Verduci (Περιοχή Καλαβρίας)  επ’ αόριστον. Με την κίνηση αυτή , ο Μ.Δ θέλει  να δήξει ότι ο Τεκτονισμός χρειάζεται διαφάνεια και ποιότητα προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται απρόσκοπτα στις υψηλές αρχές και αξίες που πρεσβεύει.

(Σημ. blog : Το παραπάνω παράδειγμα καλό θα είναι να το ακολουθήσουν και οι Ελληνικές Τεκτονικές Δυνάμεις εάν διαπιστώσουν  ότι στους κόλπους τους  υπάρχουν αδελφοί με παραβατική συμπεριφορά.)

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

20 χρόνια Μεγάλη Στοά των Διδασκάλων του Σήματος της Ελλάδος



Τα νέα της Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων του Σήματος της Ελλάδος

- Στις 7 Οκτωβρίου η Μεγάλη Στοά των Διδασκάλων του Σήματος της Ελλάδος γιόρτασε την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυσή της.

- Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ο Μεγ. Διδάσκαλος του Σήματος της Ελλάδος , αδ. Α.Μ , παρευρέθη μετά από πρόσκληση στην Μεγάλη Σύνοδο του Υπάτου Μεγάλου Περιστυλίου της Βασιλικής Αψίδας της Ιρλανδίας. 

- Στις 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Τακτική Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων του Σήματος της Ελλάδος κατά την οποία επανεξελέγη στη θέση του Μεγ. Διδασκάλου του Σήματος ο αδ. Α.Μ.

- Το Σάββατο ,28 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Βασιλεία η Μεγάλη Συνέλευση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς των Διδασκάλων του Σήματος της Ελβετίας . Στη συνέλευση  παραβρέθηκε ο Μεγ. Διδάσκαλος του Σήματος αδ. Α.Μ



Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Μια 85χρονη θυμάται - Μας βοήθησαν οι Ελευθεροτέκτονες



Ήταν νύχτα του Νοεμβρίου  του 1938 όταν μέσα σε φωνές ,χτυπήματα και απειλές η μυστική αστυνομία του Ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας εισβάλει στο σπίτι του Εβραίου Jakub Offner  και τον συλλαμβάνει μπροστά στα μάτια της  11χρονης κόρης του Doli. Στη συνέχεια ακολουθεί το δρόμο που πήραν και άλλοι συλληφθέντες προς το Νταχάου.

Μετά από ένα περίπου μήνα, Δεκέμβρης του 38 ,  την πόρτα της οικογένειας χτυπά ένας άγνωστος όπου ενημερώνει την μητέρα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα το σπίτι τους διότι την επομένη θα συλλαμβάνονταν. Η κα Offner    , πρωί – πρωί παίρνει ,μαζί με τα δυο της παιδιά, το τρένο για την Πολωνία.  Εκεί θα συναντήσει τον άνδρα της ο οποίος είχε  δραπετεύσει από το στρατόπεδο του Νταχάου ,  σύμφωνα με τη μαρτυρία της Doli, με τη βοήθεια  Ελευθεροτεκτόνων που ήταν αιχμάλωτοι στο στρατόπεδο. Η οικογένεια στη συνέχεια φεύγει με κάθε μυστικότητα για την περιοχή του Άουσβιτς όπου και διέμειναν σε σπίτι συγγενών.

Το 1939 οι Γερμανοί εντοπίζουν την οικογένεια και ζητούν από τον   Jakub να αποκαλύψει τα ονόματα των Ελευθεροτεκτόνων που τον βοήθησαν να δραπετεύσει. Ο  Jakub Offner  αρνήθηκε και όπως πληροφορήθηκε η οικογένεια λιγο αργότερα, αφου ανακρίθηκε , εκτελέστηκε.

Η κα Doli Offnen ζει σήμερα στις ΗΠΑ . Παρά το προχωρημένο της ηλικίας της δεν ξεχνά αυτά που βίωσε τη δύσκολη εκείνη περίοδο.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Το......Τεκτονικό αεροδρόμιο του Ντένβερ



Εδώ και χρόνια έχει αναπτυχθεί μια έντονη παραφιλολογία σχετικά με το αεροδρόμιο του Ντένβερ (ΗΠΑ) και τη σχέση του με τους Ελευθεροτέκτονες λόγω ενός Τεκτονικού Μνημείου που υπάρχει στην αίθουσα αναμονής.  Άλλοι κάνουν λόγο ότι το αεροδρόμιο ελέγχεται από τους Τέκτονες , άλλοι για ύποπτη χρήση του αεροδρομίου για αεροψεκασμούς κ.α.



Η αλήθεια όμως , όπως πολύ συχνά συμβαίνει, είναι πιο απλή. Το συγκεκριμένο μνημείο δεν είναι τίποτα άλλο από μια χρονοκάψουλα   (συνηθίζεται από τις Στοές στις ΗΠΑ) που τοποθέτησαν εκεί οι αδελφοί το 1994 με μια επιγραφή που καλεί τους μελλοντικούς Τέκτονες να την ανοίξουν σε 100 χρόνια.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Έκκληση για βοήθεια από τους αδελφούς των Φιλιππίνων


Η Μεγάλη Στοά των Φιλιππίνων δημοσίευσε στο επίσημο site της αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο φονικός τυφώνας Χαϊγιάν
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Μεγάλης Στοάς των Φιλιππίνων http://www.grandlodgephils.org.ph/2012/

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Stephanos Paipetis, member of the Federation of the International Masonic Order DELPHI, installed the first Royal Arch Chapter in Athens under the name Kolchis No2/18




Wednesday, 13 November 2013 08:58

On Friday, November 1st, 2013, Royal Arch Chapter Ithaca No1/16, located in Patras- Greece, led by the First Grand Principal and Grand Master of the Grand Orient of Greece ORPHEE Bro. Stephanos Paipetis, member of  the Federation of the International Masonic Order DELPHI, installed the first Royal Arch Chapter in Athens under the name Kolchis No2/18 .
The ceremony was graced with the presence of the Sovereign Grand Commander of the AASR  and Grand Master of the International Masonic Order DELPHI  Bro. Dimitrios Lyberis and Lieutenant Grand Commander and Grand Master of the Grand Mixed Lodge of Greece Bro. Panagiotis Moutzourakis.

The brothers of the Grand Orient of Greece ORPHEE come from the male Freemasonry and works in Emulation Rite. The First Grand Principal Bro. Paipetis was one of the pioneers who brought to Greece the York Rite 30 years ago; He was also the Founding Grand Master of the National Grand Lodge of Greece (which introduced the Emulation Rite in Greece ) and First Grand Principal (G.H.P) of the Supreme Grand Chapter of Royal Arch Masons.

With the establishment of the Royal Arch Chapter Kolchis No2/18  in Athens brethren and sisters of Mixed Freemasonry operating under the Federation of International Masonic Order DELPHI will be able for the first time to get closer with the Capitular Masonry of the York Rite.

Greek Masonic News Agency


Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ένσταση κατά Χρήστου Μανέα - ΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΡΗΣ: "Δε θα φέρουμε τη μασονία στην Αλεξανδρούπολη"



Ένταση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας και τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κοζάρης αποχώρησε
εκνευρισμένος από την αίθουσα, λόγω της διαφωνίας του στην πρόταση του δημάρχου  να ανακηρυχθεί ο Χρήστος Μανέας επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης, για την συνολική οικονομική βοήθεια που πρόσφερε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ο Νίκος Κοζάρης αναφερόμενος στο Δήμαρχο είπε .."ευχαριστούμε τον κ. Μανέα για την προσφορά του , αλλά δε θα ανακηρύξουμε ένα μασόνο επίτιμο δημότη και δε θα φέρουμε τη μασονία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης"!!!!

Στη συνέχεια αφού καταψήφισε την πρόταση, αποχώρησε έξαλλος από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου!!!!

Να θυμίσουμε οτι ο κ. Μανέας έκανε δωρεά την παιδική χαρά στο στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, που εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο και γι αυτη την προσφορά του του απονεμήθηκε το μετάλλιο τιμής Α΄ τάξης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η δωρεά 800.000 ευρώ για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 Ο κ. Μανέας είχε αποφασίσει μαζί με τη σύζυγό του, όσο εκείνη βρισκόταν εν ζωή, να διαθέσουν την περιουσία τους για αγαθοεργούς σκοπούς στη Βόρεια Ελλάδα! 


Πηγή:http://www.gatzoli.gr/2013/11/blog-post_9029.html#ixzz2kVjueALT

Σπυρίδων Καμαλάκης: ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ - Η πρωταρχική εμφάνιση του Φιλοσοφείν



Προσφάτως κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη ένα εξαιρετικό βιβλίο του Υπάτου Μεγάλου  Ταξιάρχου αδ. Σπυρίδωνος Καμαλάκη 33ο με τίτλο << ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: Η πρωταρχική εμφάνιση του Φιλοσοφείν>>.

Μελετώντας το βιβλίο θα συναντήσετε θέματα όπως:

Η εποχή , η ζωή και το έργο του Ηράκλειτου, 

Ο Ηράκλειτος η θρησκεία , ο χριστιανισμός …
Ο Ηράκλειτος και ο πάπυρος του Δερβενίου.
Ο Λόγος.
Ο πόλεμος μέσα από τη διαλεκτική του Ηρακλείτου.
Οι σοφιστές 
Περί ζωής και θανάτου.
Περί ψυχής
Οι άνθρωποι και το θείο
Ο Ηράκλειτος και οι ανατολικές φιλοσοφίες κ.α

Ποιος είναι όμως ο  Υπ. Μεγ. Ταξιάρχης και Συγγραφέας του έργου: 


Έτος γεννήσεως: 1939 εις Αλεξάνδρειαν Αιγύπτου. Καταγωγή Μικρασιατική. Εσπούδασεν εις το Πανεπιστήμιον Αλεξανδρείας και αργότερα εσυνέχισεν τις σπουδές του εις την Ελλάδα και Καναδάν. Πτυχία: Φαρμακευτικής-Χημείας, ειδικότης Χημικός Φαρμάκων Ph.D., Οικονομικών, Μ. Εργατικής Ψυχολογίας. Καθηγητής ε.τ. του Κρατικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου του Nizhny Novgorod. Επιχειρηματίας "προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού τεχνικών σχολών και πανεπιστημίων", γραφεία εις δεκατέσσερις διεθνείς πρωτεύουσες. Από το 1957 υπηρετεί παράλληλα το ιεραποστολικόν και φιλανθρωπικόν έργον του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, ως επίσης ηγείται εις την ανάπτυξην των Ελληνο-Αιγυπτιακών σχέσεων φιλίας. Έχει τιμηθεί με τον τίτλον του Μεγάλου Ευεργέτη και του Μεγάλου Άρχοντος Λογοθέτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ως επίσης με πέντε Μεγαλοσταύρους.

Το 1993 ανεκηρύχθη ως ο καλλίτερος Μάνατζερ Επιχειρηματίας εις τον Ελλαδικόν χώρον. Ομιλεί εκτός από την Ελληνικήν, την Αραβικήν, την Τουρκικήν, την Αγγλικήν, την Γαλλικήν και συνεννοείται άνετα εις την Ιταλικήν. Ενυμφεύθη το έτος 1965, πατέρας δύο τέκνων.

Συγγραφικόν έργον: Έχει εκδώσει τα εξής έργα: 1. Σχέσις πολίτη-κράτους. O Ευεργετισμός ανά τους αιώνες, 2. Η Ευεργετική προσφορά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, 3. Αγωγικοί Δρόμοι, 4. Από τον Μέγα Αλέξανδρο στον Ευαγγελιστή Μάρκο, 5. Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, (έχει μεταφρασθεί στα Γαλλικά, Αγγλικά και Αραβικά), 6. Πατριαρχικά Τάγματα Αριστείας του Αλεξανδρινού Θρόνου (με τον Μ. Βαρβούνη), 7. Ελλάς-Ρωσία Σχέσεις Φιλίας, Πολιτισμού και Παιδείας (έχει μεταφρασθεί στα Ρωσικά), 8. Απόδοση στον Νεοελληνικό λόγο της Επιτομής Ελληνικής Μυθολογίας του Κωνσταντίνου Κοντογόνου Β Έκδοσις, 1852, Αθήναι 9. Εξέδωσε μελέτη εκ τριακοσίων ενενήντα πέντε σελίδων με 1.040 υποσημειώσεις δια τα Εκκλησιαστικά Οφφίκια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, 10. Υπό έκδοσιν: Ηράκλειτος (ο σκοτεινός φιλόσοφος), Η Κατηχητική Σχολή της Αλεξανδρείας (Η συνδρομή της κατά των αιρέσεων), Υπατία (το έργον της και ο θάνατός της), ως και οι μεταφράσεις στα Αγγλικά και Ρωσικά των έργων Από τον Μέγα Αλέξανδρο στον Ευαγγελιστή Μάρκο και Η Κατηχητική Σχολή της Αλεξανδρείας.

Eμυήθη εις την Σ:.Στ:.Κυψέλη υπ’ αριθμ. 2 Αν:.Αλεξάνδρειας, το 1960. Το 1969 τακτοποιείται εις την Σ:.Στ:. Εταιρεία Φιλικών υπ’ αριθμ. 112 Αν:.Αθηνών όπου και υπηρετεί ως αξιωματικός (1970-1973).

Ιδρυτικόν Μέλος 6 Σ:.τ:.: Δωδώνη υπ’ αριθμ 58 Αν:.Ιωαννίνων (Αφυπν. 1973), Εξελέγη πρώτος Σεβάσμιος και Επίτιμος Σεβάσμιος αυτής, La Tradition Française υπ’ αριθμ.125 Αν:.Αθηνών (1975), Παλλάς Αθηνά υπ’ αριθμ. 114 Αν:.Αθηνών (Αφυπν. 1976), Διατέλεσε Σεβάσμιος αυτής, Φαίδων υπ’ αριθμ. 127 Αν:.Πύργου (1977), Guiseppe Garibaldi υπ’ αριθμ. 130 Αν:.Αθηνών (1980), Θ. Κολοκοτρώνης υπ’ αριθμ. 93 Αν:. Τριπόλεως (Αφυπν.1993). Επίτιμον Μέλος Σ:.Στ:.Προμηθεύς υπ’ αριθμ. 37, Σ:.Στ:.Ιωνία υπ’ αριθμ. 54, Σ:.Στ:.Όσιρις υπ’ αριθμ. 117, και Στ:.Στ:.Διονύσιος Ρώμας υπ’ αριθμ. 124, Μέλος 3 Στοών Ανεγνωρισμένων Ξένων Τεκτ:.Δυνάμεων (Αγγλίας-Καναδά-Ρωσίας).

Από το έτος 1973 εκλέγεται συνεχώς ως αντιπρόσωπος παρά τη Γενική Συνελεύσει της Μεγ:.Στ:.της Ελλάδος.

Εις τον Α:.Α:.Σ:.Τ:. εισέρχεται το 1973. Το 1991 ανυψώθη εις τον 33° , Ενεργόν Μέλος του Υπ:. Συμβ:. (1994), Μεγ:. Τελετάρχης (1994 - 1998), Μεγ:.Καγκ:.Μεγ:.Γεν:.Γραμ:.(1998-2007) Ανθύπατος Μεγ:.Ταξ:.(2007).

Υπηρέτησεν ως: Τρις Ισχ:.Διδ:., Σοφ:., Πατ:. Πατέρ:. εις δυο Φιλ:.Εργ:.και Πρόεδρος της Συνόδου 32ου.

Ιδρυτικόν μέλος Στοών Τελ:.Δωδωναία Αναγέννησις υπ’ αριθμ. 12 Αν:.Ιωαννίνων, και Αθηνά υπ’ αριθμ. 27 Αν:.Αθηνων, Υπερ:.Περ:.Πυρρός υπ’ αριθμ. 12 Αν:.Ιωαννίνων, Αρείων Πάγων Δημήτριος Ροδοκανάκης υπ’ αριθμ. 14 Αν:.Ιωαννίνων και Μηνά Λογοθέτη υπ’ αριθμ. 16 Αν:.Χαλκίδος. Επίτιμον μέλος Υπάτων Συμβουλίων δια την Γαλλίαν, δια την Κύπρον, Επίτιμος Ανθ:.Μεγ:.Ταξ:.του Υπ:.Συμβ:. δια την Αρμενίαν. Επίτιμος Ανθ:.Μεγ:.Ταξ:. του Υπ:.Συμβ:.δια την Kύπρον. Σταυρός Τιμής 33° επιστήθιος του Υπ:.Συμβ:.της Σερβίας.

Ιδρυτικόν μέλος του Υπατ:.Μεγ:.Περιστ:.της Ελλάδος (1993). Ανεκηρύχθει το έτος 2006 Επιτ:.Μεγ:.Προκαθήμενος του Υπατ:.Μεγ:.Περιστ:.των Τεκτ:.της Β:.Α:., Επιτ:. Μεγ:. Διδ:. του εν Ελλάδι Συμβ:. των Κρυπτικών βαθμών και Επιτ:. Μεγ:.Στρατοπεδάρχης του εν Ελλάδι Μεγάλου Στρατοπέδου.Ως επιβράβευση των σημαντικών προσφορών και πρωτοβουλιών έχει ανακηρυχθεί Μέγας Ευεργέτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και προήχθη από Άρχων Μέγας Ρεφερενδάριος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας εις Άρχοντα Μέγα Λογοθέτη. Έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Χρυσό Σταυρό χιλιετηρίδος του Αγίου Όρους (1963) και του Αποστόλου Ανδρέα από το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων με τον Δάφνινον εστεμμένον Σταυρόν και από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με τον Μεγαλόσταυρον του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μάρκου. Επίσης φέρει τον Μεγαλόσταυρον του εκκλησιαστικού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου ως και του Τάγματος του Λέοντος του Ορέλ της Βραζιλίας.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
Βιογραφικό: http://www.supremecouncilforgreece.gr/Ipato_CV_Kamalakis_gr.html