Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Ένσταση κατά Χρήστου Μανέα - ΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΡΗΣ: "Δε θα φέρουμε τη μασονία στην Αλεξανδρούπολη"Ένταση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας και τα αίματα άναψαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κοζάρης αποχώρησε
εκνευρισμένος από την αίθουσα, λόγω της διαφωνίας του στην πρόταση του δημάρχου  να ανακηρυχθεί ο Χρήστος Μανέας επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης, για την συνολική οικονομική βοήθεια που πρόσφερε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ο Νίκος Κοζάρης αναφερόμενος στο Δήμαρχο είπε .."ευχαριστούμε τον κ. Μανέα για την προσφορά του , αλλά δε θα ανακηρύξουμε ένα μασόνο επίτιμο δημότη και δε θα φέρουμε τη μασονία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης"!!!!

Στη συνέχεια αφού καταψήφισε την πρόταση, αποχώρησε έξαλλος από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου!!!!

Να θυμίσουμε οτι ο κ. Μανέας έκανε δωρεά την παιδική χαρά στο στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, που εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο και γι αυτη την προσφορά του του απονεμήθηκε το μετάλλιο τιμής Α΄ τάξης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η δωρεά 800.000 ευρώ για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 Ο κ. Μανέας είχε αποφασίσει μαζί με τη σύζυγό του, όσο εκείνη βρισκόταν εν ζωή, να διαθέσουν την περιουσία τους για αγαθοεργούς σκοπούς στη Βόρεια Ελλάδα! 


Πηγή:http://www.gatzoli.gr/2013/11/blog-post_9029.html#ixzz2kVjueALT

Σπυρίδων Καμαλάκης: ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ - Η πρωταρχική εμφάνιση του ΦιλοσοφείνΠροσφάτως κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη ένα εξαιρετικό βιβλίο του Υπάτου Μεγάλου  Ταξιάρχου αδ. Σπυρίδωνος Καμαλάκη 33ο με τίτλο << ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: Η πρωταρχική εμφάνιση του Φιλοσοφείν>>.

Μελετώντας το βιβλίο θα συναντήσετε θέματα όπως:

Η εποχή , η ζωή και το έργο του Ηράκλειτου, 

Ο Ηράκλειτος η θρησκεία , ο χριστιανισμός …
Ο Ηράκλειτος και ο πάπυρος του Δερβενίου.
Ο Λόγος.
Ο πόλεμος μέσα από τη διαλεκτική του Ηρακλείτου.
Οι σοφιστές 
Περί ζωής και θανάτου.
Περί ψυχής
Οι άνθρωποι και το θείο
Ο Ηράκλειτος και οι ανατολικές φιλοσοφίες κ.α

Ποιος είναι όμως ο  Υπ. Μεγ. Ταξιάρχης και Συγγραφέας του έργου: 


Έτος γεννήσεως: 1939 εις Αλεξάνδρειαν Αιγύπτου. Καταγωγή Μικρασιατική. Εσπούδασεν εις το Πανεπιστήμιον Αλεξανδρείας και αργότερα εσυνέχισεν τις σπουδές του εις την Ελλάδα και Καναδάν. Πτυχία: Φαρμακευτικής-Χημείας, ειδικότης Χημικός Φαρμάκων Ph.D., Οικονομικών, Μ. Εργατικής Ψυχολογίας. Καθηγητής ε.τ. του Κρατικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου του Nizhny Novgorod. Επιχειρηματίας "προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού τεχνικών σχολών και πανεπιστημίων", γραφεία εις δεκατέσσερις διεθνείς πρωτεύουσες. Από το 1957 υπηρετεί παράλληλα το ιεραποστολικόν και φιλανθρωπικόν έργον του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, ως επίσης ηγείται εις την ανάπτυξην των Ελληνο-Αιγυπτιακών σχέσεων φιλίας. Έχει τιμηθεί με τον τίτλον του Μεγάλου Ευεργέτη και του Μεγάλου Άρχοντος Λογοθέτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ως επίσης με πέντε Μεγαλοσταύρους.

Το 1993 ανεκηρύχθη ως ο καλλίτερος Μάνατζερ Επιχειρηματίας εις τον Ελλαδικόν χώρον. Ομιλεί εκτός από την Ελληνικήν, την Αραβικήν, την Τουρκικήν, την Αγγλικήν, την Γαλλικήν και συνεννοείται άνετα εις την Ιταλικήν. Ενυμφεύθη το έτος 1965, πατέρας δύο τέκνων.

Συγγραφικόν έργον: Έχει εκδώσει τα εξής έργα: 1. Σχέσις πολίτη-κράτους. O Ευεργετισμός ανά τους αιώνες, 2. Η Ευεργετική προσφορά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, 3. Αγωγικοί Δρόμοι, 4. Από τον Μέγα Αλέξανδρο στον Ευαγγελιστή Μάρκο, 5. Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, (έχει μεταφρασθεί στα Γαλλικά, Αγγλικά και Αραβικά), 6. Πατριαρχικά Τάγματα Αριστείας του Αλεξανδρινού Θρόνου (με τον Μ. Βαρβούνη), 7. Ελλάς-Ρωσία Σχέσεις Φιλίας, Πολιτισμού και Παιδείας (έχει μεταφρασθεί στα Ρωσικά), 8. Απόδοση στον Νεοελληνικό λόγο της Επιτομής Ελληνικής Μυθολογίας του Κωνσταντίνου Κοντογόνου Β Έκδοσις, 1852, Αθήναι 9. Εξέδωσε μελέτη εκ τριακοσίων ενενήντα πέντε σελίδων με 1.040 υποσημειώσεις δια τα Εκκλησιαστικά Οφφίκια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, 10. Υπό έκδοσιν: Ηράκλειτος (ο σκοτεινός φιλόσοφος), Η Κατηχητική Σχολή της Αλεξανδρείας (Η συνδρομή της κατά των αιρέσεων), Υπατία (το έργον της και ο θάνατός της), ως και οι μεταφράσεις στα Αγγλικά και Ρωσικά των έργων Από τον Μέγα Αλέξανδρο στον Ευαγγελιστή Μάρκο και Η Κατηχητική Σχολή της Αλεξανδρείας.

Eμυήθη εις την Σ:.Στ:.Κυψέλη υπ’ αριθμ. 2 Αν:.Αλεξάνδρειας, το 1960. Το 1969 τακτοποιείται εις την Σ:.Στ:. Εταιρεία Φιλικών υπ’ αριθμ. 112 Αν:.Αθηνών όπου και υπηρετεί ως αξιωματικός (1970-1973).

Ιδρυτικόν Μέλος 6 Σ:.τ:.: Δωδώνη υπ’ αριθμ 58 Αν:.Ιωαννίνων (Αφυπν. 1973), Εξελέγη πρώτος Σεβάσμιος και Επίτιμος Σεβάσμιος αυτής, La Tradition Française υπ’ αριθμ.125 Αν:.Αθηνών (1975), Παλλάς Αθηνά υπ’ αριθμ. 114 Αν:.Αθηνών (Αφυπν. 1976), Διατέλεσε Σεβάσμιος αυτής, Φαίδων υπ’ αριθμ. 127 Αν:.Πύργου (1977), Guiseppe Garibaldi υπ’ αριθμ. 130 Αν:.Αθηνών (1980), Θ. Κολοκοτρώνης υπ’ αριθμ. 93 Αν:. Τριπόλεως (Αφυπν.1993). Επίτιμον Μέλος Σ:.Στ:.Προμηθεύς υπ’ αριθμ. 37, Σ:.Στ:.Ιωνία υπ’ αριθμ. 54, Σ:.Στ:.Όσιρις υπ’ αριθμ. 117, και Στ:.Στ:.Διονύσιος Ρώμας υπ’ αριθμ. 124, Μέλος 3 Στοών Ανεγνωρισμένων Ξένων Τεκτ:.Δυνάμεων (Αγγλίας-Καναδά-Ρωσίας).

Από το έτος 1973 εκλέγεται συνεχώς ως αντιπρόσωπος παρά τη Γενική Συνελεύσει της Μεγ:.Στ:.της Ελλάδος.

Εις τον Α:.Α:.Σ:.Τ:. εισέρχεται το 1973. Το 1991 ανυψώθη εις τον 33° , Ενεργόν Μέλος του Υπ:. Συμβ:. (1994), Μεγ:. Τελετάρχης (1994 - 1998), Μεγ:.Καγκ:.Μεγ:.Γεν:.Γραμ:.(1998-2007) Ανθύπατος Μεγ:.Ταξ:.(2007).

Υπηρέτησεν ως: Τρις Ισχ:.Διδ:., Σοφ:., Πατ:. Πατέρ:. εις δυο Φιλ:.Εργ:.και Πρόεδρος της Συνόδου 32ου.

Ιδρυτικόν μέλος Στοών Τελ:.Δωδωναία Αναγέννησις υπ’ αριθμ. 12 Αν:.Ιωαννίνων, και Αθηνά υπ’ αριθμ. 27 Αν:.Αθηνων, Υπερ:.Περ:.Πυρρός υπ’ αριθμ. 12 Αν:.Ιωαννίνων, Αρείων Πάγων Δημήτριος Ροδοκανάκης υπ’ αριθμ. 14 Αν:.Ιωαννίνων και Μηνά Λογοθέτη υπ’ αριθμ. 16 Αν:.Χαλκίδος. Επίτιμον μέλος Υπάτων Συμβουλίων δια την Γαλλίαν, δια την Κύπρον, Επίτιμος Ανθ:.Μεγ:.Ταξ:.του Υπ:.Συμβ:. δια την Αρμενίαν. Επίτιμος Ανθ:.Μεγ:.Ταξ:. του Υπ:.Συμβ:.δια την Kύπρον. Σταυρός Τιμής 33° επιστήθιος του Υπ:.Συμβ:.της Σερβίας.

Ιδρυτικόν μέλος του Υπατ:.Μεγ:.Περιστ:.της Ελλάδος (1993). Ανεκηρύχθει το έτος 2006 Επιτ:.Μεγ:.Προκαθήμενος του Υπατ:.Μεγ:.Περιστ:.των Τεκτ:.της Β:.Α:., Επιτ:. Μεγ:. Διδ:. του εν Ελλάδι Συμβ:. των Κρυπτικών βαθμών και Επιτ:. Μεγ:.Στρατοπεδάρχης του εν Ελλάδι Μεγάλου Στρατοπέδου.Ως επιβράβευση των σημαντικών προσφορών και πρωτοβουλιών έχει ανακηρυχθεί Μέγας Ευεργέτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και προήχθη από Άρχων Μέγας Ρεφερενδάριος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας εις Άρχοντα Μέγα Λογοθέτη. Έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Χρυσό Σταυρό χιλιετηρίδος του Αγίου Όρους (1963) και του Αποστόλου Ανδρέα από το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων με τον Δάφνινον εστεμμένον Σταυρόν και από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με τον Μεγαλόσταυρον του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μάρκου. Επίσης φέρει τον Μεγαλόσταυρον του εκκλησιαστικού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου ως και του Τάγματος του Λέοντος του Ορέλ της Βραζιλίας.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
Βιογραφικό: http://www.supremecouncilforgreece.gr/Ipato_CV_Kamalakis_gr.html

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ