Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Ιταλία -Αναστολή λειτουργίας Στοάς της G.O.I λόγω συνεργασίας με τη ΜαφίαΤον περασμένο χειμώνα , η Ιταλική Αστυνομία διεξήγαγε μια εκτεταμένη επιχείρηση στην περιοχή της Καλαβρίας εναντίον της Μαφίας . Σύμφωνα με το πόρισμα των αρχών  μεταξύ των κατηγορουμένων για σχέσεις με τη Μαφία βρέθηκαν και κάποιοι Τέκτονες μέλη της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας. Το θέμα πήρε ξαφνικά μεγάλες διαστάσεις καθώς και στο παρελθόν ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι κατηγόρησαν τον Τεκτονισμό στην Ιταλία ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μαφία . Μάλιστα η δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα  του κράτους  Francis Ferlaino το 1975 ,ενώ διεξήγαγε σχετική έρευνα, είχε δώσει τροφή στους υποστηρικτές της παραπάνω θεωρίας.

Η αποκάλυψη των στοιχείων αυτών δεν άφησε αδιάφορο τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας αδ. Gustavo Raffi ο οποίος έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί εάν πραγματικά  υπάρχει σχέση μεταξύ  αδελφών της περιοχής με το οργανωμένο έγκλημα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μ.Δ, έχοντας στα χέρια του τα στοιχεία που χρειάζονταν,  προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση για την Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας.  Έδωσε εντολή να ανασταλεί η λειτουργία της Στοάς Rocco Verduci (Περιοχή Καλαβρίας)  επ’ αόριστον. Με την κίνηση αυτή , ο Μ.Δ θέλει  να δήξει ότι ο Τεκτονισμός χρειάζεται διαφάνεια και ποιότητα προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται απρόσκοπτα στις υψηλές αρχές και αξίες που πρεσβεύει.

(Σημ. blog : Το παραπάνω παράδειγμα καλό θα είναι να το ακολουθήσουν και οι Ελληνικές Τεκτονικές Δυνάμεις εάν διαπιστώσουν  ότι στους κόλπους τους  υπάρχουν αδελφοί με παραβατική συμπεριφορά.)

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ