Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Γυναίκα και ΤεκτονισμόςΠερίπου 80 άτομα παρακολούθησαν το συνέδριο που διοργάνωσε η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Γαλλίας με θέμα  ΄΄Γυναίκα και Τεκτονισμός΄΄. 

Η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Γαλλίας είναι η πρώτη Μεγάλη Γυναικεία Στοά στον κόσμο και τα μέλη της συμμετέχουν σε διάφορούς κοινωνικούς φορείς και ομάδες κοινωνικής δράσης. Αριθμεί 430 Στοές και 14.000 μέλη ενώ έχει συμβάλει στη δημιουργία γυναικείων Στοών σε Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Πορτογαλία , Βενεζουέλα κ.α


Κοινή εκδήλωση από τις Πανεπιστημιακές Στοές του Κέμπριτζ και της ΟξφόρδηςΉταν Νοέμβριος 1863 όπου η Στοά Apollo University Lodge (Oxford)  πραγματοποίησε χορό για να γιορτάσει τους γάμους του Πρίγκιπα της Ουαλίας και μετέπειτα Μ.Δ King Edward VII με την Αλεξάνδρα της Δανίας. Το Σάββατο 23/11 η Στοά Apollo University Lodge (Oxford)  σε συνεργασία με την Newton University Lodge (Cambridge) θα πραγματοποιήσουν χορό στο Μουσείο Όπλων του Λονδίνου για να γιορτάσουν τα 150 χρόνια από εκείνη την εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας και θα παραβρεθεί ο Αναπληρωτής Μεγάλος Διδάσκαλος της UGLE. 


UGLE – Ανάγκη για εισδοχή νέωνH Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας , διαπιστώνοντας από το 2005 ότι ο πληθυσμός των στοών γερνάει χωρίς να εισέρχονται νέοι άνθρωποι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα παρουσίασης του Τεκτονισμού στα Πανεπιστήμια της χώρας σε μια προσπάθεια να μάθουν οι νέοι για την αδελφότητα. 

 Έτσι 8 χρόνια μετά την έναρξη αυτού του προγράμματος τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι ενθαρρυντικά . Παρά το γεγονός ότι στην UGLE μόνο το 2,07 % των αδελφών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 21-30 ετών τα τελευταία χρόνια οι εισδοχές στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν αυξηθεί κατά 7,65% ενώ έχουν μειωθεί οι εισδοχές  στις ομάδες 40-50 ετών κατά 10%, 50-60 ετών κατά 7% και μεταξύ 60-70 ετών κατά 10%.

Μεταπολεμικά η δύναμη της UGLE ανέρχονταν στις 500.000 περίπου αδελφούς ενώ  το Νοέμβριο του 2013 ο αριθμός είναι 214.000. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Νοέμβριο του 2011 η δύναμη της UGLE ήταν 228.000 . Μέσα σε δυο χρόνια έχασε 14.000 αδελφούς!!!

Υπό την σκέπη της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας συνεδριάζουν 8.000 Στοές δηλαδή μια αναλογία 27 αδελφών ανά Στοά.

Στην UGLE η  ιδιότητα του μέλους κοστίζει 100 λίρες Αγγλίας ετησίως  ενώ οι φοιτητές πληρώνουν 25 λίρες.


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ