Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

100 χρόνια Εθνική Μεγάλη Στοά της Γαλλίας


Στις 28 Νοεμβρίου η Εθνική Μεγάλη Στοά της Γαλλίας  (GLNF) , στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, πραγματοποιεί ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Yves Charles Zarka.  Κύριο θέμα της ημερίδας  η παγκοσμιοποίηση. 


Η GLNF με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων κυκλοφόρησε μετάλλιο καθώς και ένα εξαιρετικό λεύκωμα. 


Μεγάλη Στοά της Βιρτζίνια : Νέος Μεγάλος ΔιδάσκαλοςΣτις 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 235η ετήσια Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς της Βιρτζίνια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της οποίας εκλέχτηκε οστη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου ο αδ. Wayne Sawyer Flora.

Ο νέος Μ.Δ γεννήθηκε το 1942  και είναι πρόεδος της Flora Electric Co. Μυήθηκε στον Τεκτονισμό στις 8 Μαρτίου 1967 στην Anne Lodge No 25.

Να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Στοά της Βιρτζίνια ιδρύθηκε το 1778.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) –Οταν τα μέλη της μασονίας και των λεσχών είναι τόσο γνωστά που τα ξέρουν και στο καφενείο του χωριού, τότε προφανώς πρόκειται για εντελώς ανόητες μυστικές οργανώσεις(*Απόσπασμα από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013)

Κάνει μπεστ σέλερς, είναι βουλευτής, είναι και στο Συμβούλιο της Ευρώπης επίσης, με κάποια ιδιότητα που δεν κατάλαβα ακριβώς. Είναι πολύ εύστροφος και ιδιαίτερα οξύς, με το γνωστό τρόπο της καλοκάγαθης οξύτητας που χαρακτηρίζει εξάλλου όλους τους Ελληνες.

* Πώς και είστε σε όλα αυτά τα πόστα; Θα 'λεγε κανείς ότι είστε αναντικατάστατος ή μασόνος.

- Μασόνος; Μόνο αυτό δεν άκουσα ακόμα. Είμαι τόσο μασόνος όσο είναι ο Γιώργος, ο Παπαχελάς, η Διαμαντοπούλου, τα μέλη της Μπίλντεμπεργκ και όλοι αυτοί που θα εξουσιάσουν στον κόσμο. Αυτά λένε στα καφενεία! Οταν τα μέλη της μασονίας και των λεσχών είναι τόσο γνωστά που τα ξέρουν και στο καφενείο του χωριού, τότε προφανώς πρόκειται για εντελώς ανόητες μυστικές οργανώσεις. Οχι, δεν είμαι μασόνος.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=400308

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ