Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Shotokan Karate Lodge no. 9752


Το γνωρίζετε  ότι υπάρχει Στοά που δέχεται ως μέλη της μόνο γνώστες των πολεμικών Τεχνών. Πρόκειται για την Shotokan Karate Lodge no. 9752  της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας η οποία δημιουργήθηκε πριν από 10 χρόνια.

πηγή: Freemasonry Today

Ο Νέλσον Μαντέλα και οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννου .....Με αφορμή το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα  κυκλοφόρησε από ορισμένους κύκλους ότι ο μεγάλος Αφρικανός Πολιτικός και παγκόσμιο σύμβολο της ισότητας και της ειρήνης υπήρξε Τέκτονας . Μάλιστα αφορμή υπήρξε ένα γραμματόσημο το οποίο είχε κυκλοφορήσει στη Νότια Αφρική και παρουσίαζε τον Μαντέλα με ενδυμασία του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη . Αμέσως , ταυτίστηκε με τον γνωστό βαθμό του τύπου της Υόρκης.

Η Αλήθεια όμως είναι άλλη. Ο Νέλσον Μαντέλα είχε τιμηθεί στο παρελθόν από το Βρετανικό Στέμμα με το βαθμό του Ιππότη του Αγίου Ιωάννη  το οποίο όμως αποτελεί τάγμα του Βρετανικού Στέμματος  και δεν έχει καμία σχέση με τον Τύπο της Υόρκης.  Πρόκειται για ένα Τάγμα με ιστορία 900 ετών και έχει φιλανθρωπική δράση σε περισσότερες από 42 χώρες του κόσμου.Στην επίσημη ιστοσελίδα του Τάγματος έχει αναρτηθεί μάλιστα και αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον μεγάλο Μαντίμπα. 


Αυτά για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους και να μη βλέπουν κάποιοι τον ίσκιο τους για …..μπόι τους. Γιατί ακούσαμε από κάποιους ότι όποιος παίρνει το βαθμό του Ιππότη της Μάλτας ουσιαστικά είναι το ίδιο με το να ανήκει στο Ιπποτικό Τάγμα του Βρετανικού Στέμματος!!!!!!

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ