Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ο αδ. Χρήστος Μανέας

Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ανακηρύχθηκε το Σάββατο 14/12/2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Αλεξανδρούπολης, ο αδελφός Χρήστος Μανέας. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανακήρυξε το αδ.Χρήστο Μανέα, επίτιμο δημότη της πόλης, για τη συνολική οικονομική βοήθεια που πρόσφερε στο Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και αναγνώρισης του έργου του.

Πηγή: http://myblogs.gr/source/wwwgatzoligr

Καθηγήτρια Μαρία Τζάνη - Ο Τεκτονισμός διαφυλάττει τη γνώση


Στην ένθετη Έκδοση του Ελεύθερού Τύπου  (Φαινόμενα) της 14 Δεκεμβρίου, φιλοξενήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Καθηγήτριας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντριας του Εργαστηρίου  <<Βιοφυσικό Περιβάλλον Νευροεπιστήμες και Μάθηση , κας Μαρίας Τζάνη, σχετικά με τον Ελληνισμό και τις Μυστικές Εταιρείες. 

Πέρα από τα πολλά και ενδιαφέροντα που αναφέρει η καθηγήτρια τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντησή της σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τον Τεκτονισμό στην Ελλάδα.

Δημοσιογράφος: Ασπάζεστε την άποψη ότι οι σύγχρονες μυστικές εταιρείες , ανάμεσά τους και ο Τεκτονισμός , έχουν τις ρίζες τους στον Ελληνικό χώρο;

Καθηγήτρια: Βέβαια, και όχι μόνο τις ρίζες τους… Κάποιες από αυτές δημιουργήθηκαν από Έλληνες την ώρα που έπρεπε να διαφυλάξουν τη γνώση . Κάτι που κάνουν μέχρι και σήμερα οι Τεκτονικές στοές. Ένας από τους λόγους που όλες οι μυστικές εταιρείες πολεμήθηκαν και πολεμούνται τόσο φρικτά από τις θρησκείες είναι επειδή διατηρούν τη γνώση.
Η γνώση ήταν ανέκαθεν πρόβλημα για τα θρησκεύματα. Για την Ελλάδα η γνώση ήταν τα φώτα και ο πεπαιδευμένος άνθρωπος ήταν ο πεφωτισμένος. Έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσουμε πως ο Τεκτονισμός βασίζεται στη γνώση που έχουμε από τα αρχαία ελληνικά μυστήρια, τα οποία , όταν άλλαξαν οι συνθήκες , μεταλαμπαδεύτηκαν από τους μύστες στους μυουμένους. Κάτι που γίνεται μέχρι και σήμερα.

πηγή: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - Ένθετη έκδοση ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ