Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Κοινό Δελτίο Τύπου του Υ.Σ της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ και της Μ.Σ της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ


Υ:.Σ:. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ Α:. &  Α:. Σ:. Τ:.
Μ:. Στ:. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ Α:. &  Α:. Σ:. Τ:.


ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 16ης Δεκ. 2013

            Το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013, υπήρξε μια ιστορική 
ημέρα για τον Ελληνικό Τεκτονισμό του Α:. και Α:.Σ:.Τ:.

            Οι Σ:.Στ:. «Πρόοδος» υπ’ αρ. 8 Ανατολής Άργους και «Των Δύο Φίλων Δάμωνος και Φιντίου» υπ’ αρ. 1/135 Ανατολής Ναυπλίου, απέκτησαν το δικό τους πλέον Ναό στην Αργολίδα.
Σημειώνεται προς αποφυγή κάθε παρανόησης ή παρερμηνείας, ότι στον Τεκτονισμό ονομάζουμε «ΝΑΟ» τον χώρο των συναθροίσεων και εργασιών μας, καθώς «ναός» εσήμαινε  χώρος συναθροίσεων προσώπων, ως μίας κοινότητας, ομάδας κλπ., για εκδηλώσεις κοινωνικοπνευματικού χαρακτήρα, δίχως καμία σχέση με τον χώρο θρησκευτικών τελετουργιών της χριστιανικής (την «εκκλησία», ως κτίριο) ή εβραϊκής (την συναγωγή) ή μουσουλμανικής (το τζαμί) θρησκείας και τις τελετουργίες τους.

Εγκατάσταση του νέου Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Νέας Ζηλανδίας


Φωτογραφίες από την εγκατάσταση του νέου Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Νέας Ζηλανδίας αδ. John West Litton.
(Παρατήρηση: Η μπάντα που είχε κληθεί να συνοδεύση την αγκατάσταση είναι της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Της Νέας Ζηλανδίας).

Πηγή: New Zealand Freemason Magazine (Is.4)

Εκπομπή του CBS για τον Τεκτονισμό


To αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS  παρουσίασε την περασμένη Κυριακή άλλο ένα επεισόδιο σειράς που είναι αφιερωμένη στον Ελευθεροτεκτονισμό. Στο τελευταίο επισόδειο φιλοξενήθηκαν δηλώσεις αδελφών από το Ιλινόις και τη Στοά The Colonial 1821.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ