Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Μοναχός Σεραφείμ - Ἡ μασονική προώθηση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ


(Σημ: Τα συμπεράσματα δικά σας. Πάντως είναι κρίμα να αναπτύσονται τέτοιες θεωρίες οι οποίες στηρίζονται σε εντελώς λανθασμένες διαπιστώσεις.  ‘Η επικρατεί άγνοια ή υποκρύπτεται σκοπιμότητα  )

τοῦ Μοναχοῦ Σεραφείμ
Α΄ Μέρος. Εἰσαγωγικά
«Ἀπό ὅλες τίς τέχνες πού οἱ Μασόνοι ἐπαγγέλλονται,
τούς διακρίνει εἰδικῶς ἡ τέχνη τῆς μυστικότητος» [1]
(G. Oliver, ἐπιφανής Μασόνος ἱστορικός)
Εἰσαγωγή
Ἡ ἰδέα τῆς μασονικῆς ἰδιότητος τῶν Κληρικῶν, καί μόνον ἀκουόμενη, ξενίζει τόν πιστό ὀρθόδοξο λαό καί τοῦ εἶναι ἀπεχθής· καί δικαίως ! Διότι ὅταν κάποιος Ὀρθόδοξος γνωρίσει καλῶς τήν ἐσωτερική οὐσία τῆς μασονικῆς θρησκείας, πού εἶναι ἡ συγκρητιστική μαγεία τοῦ «ἐσωτερισμοῦ» της, δέν μπορεῖ παρά νά νιώσει ἀποστροφή καί νά συναισθανθεῖ τήν τεράστια πνευματική ἀπειλή της. Ὁ ἁπλός λαός μας θέλει τους Κληρικούς του συμπαθεῖς πρός πάντας, φωτεινούς, εἰλικρινεῖς, πνεόντας πνευματικόν πῦρ κατά τῆς ἁμαρτίας καί τῆς πλάνης, ἐναρέτους, ἄν ὄχι ἁγίους· ἡ Μασονία, ὅσο καί ἄν χρησιμοποιεῖ τά ψιμύθια τῆς φιλανθρωπίας καί τοῦ εἰρηνισμοῦ, ὑποκρύπτει ὅλα τά ἀντίθετα.

Αιμοδοσία από το Μέγα Αγαθοεργό Σώμα της ΕΜΣτΕΑξίζει ένα μεγάλο μπράβο στο Μέγα Αγαθοεργό Σώμα (ΜΑΣ) της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος για την πρόσφατη αιμοδοσία που διοργάνωσε. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο εξάμηνο το Μ.Α.Σ διέθεσε πάνω από 20 μονάδες αίματος για τις ανάγκες αδελφών.

Το Μέγα Αγαθοεργόν Σώμα (ΜΑΣ), δια του οποίου τα μέλη της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος (ΕΜΣτΕ) ασκούν την φιλαλληλία και φιλανθρωπία, επιδιώκει να συντονίσει  την συλλογική Τεκτονική Αγαθοεργία. 

Ο Πρώην Μέγας Διδάσκαλος Αδελφός Γεώργιος Καμινάρης είπε χαρακτηριστικώς "Ο τέταρτος κίων επί του οποίου στηρίζεται ο Τεκτονισμός είναι η Αγαθοεργία". 

Αντικείμενο του ΜΑΣ είναι η χρηματοδότηση αγαθοεργών οργανισμών και προώθηση σκοπών οι οποίοι προάγουν την φιλανθρωπία, η στήριξη ασθενών προσώπων ή κοινωνικών ομάδων,  η συμπαράσταση και η έμπρακτη βοήθεια στον άνθρωπο.

Μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι Κανονισμοί, το Μέγα Αγαθοεργό Σώμα παρέχει, πλην άλλων, ενδεικτικά τα εξής:

Παροχή Επικουρικής Ιατρικής Βοηθείας / Γνωμοδοτήσεως από ομάδα αδελφών ιατρών.
Παροχή Επικουρικής Νοσοκομειακής Βοηθείας.
Αιμοδοσία.
Έκτακτα Χρηματικά Βοηθήματα.


Δωρεά από το Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς


Το Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας ενίσχυσε τρία γηροκομεία σε Dalton, Elland  και Brandley με το ποσό των 7.409 λιρών. Να σημειωθεί ότι από το 1984 το Μ.Α.Σ  έχει διαθέσει για την στήριξη γηροκομείων και ιδρυμάτων το ποσό των 10.5 εκατ. λιρών .

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ