Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΦΟΙ Πρόβλημα με τις επισκέψεις

 


 
(Σημ:.Δημοσιεύουμαι επιστολή που μας απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φίλος του Blog. Μαζί με την επιστολή λάβαμε και την σχετική οδηγία – διάταγμα με ημερ. 17/9/2013 και αρ. πρωτ. 16881 σε ηλεκτρονική μορφή).
Αγαπητοί συντάκτες του blog Tektonismos
Πήρα την απόφαση να σας αποστείλω την παρακάτω επιστολή διότι όπως αποδεικνύεται στις ημέρες μας η υποκρισία  περισσεύει ακόμα και μέσα στην αδελφότητα . Τη στιγμή μάλιστα που ορισμένοι ομιλούν για την περισπούδαστη συσπείρωση και ενότητα της αδελφότητας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι.
Κάποτε υπήρξε ένας οραματιστής Τέκτονας ο οποίος ονειρεύτηκε μια πραγματική αδελφότητα όπου θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε όλοι , σεβόμενος ο καθένας την  παράδοση του άλλου. Έδωσε σάρκα και οστά στην ιδέα του αυτή ιδρύοντας το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ  και έχτισε  λιθαράκι – λιθαράκι μια νέα οικογένεια η οποία αγκάλιαζε όλους τους Τέκτονες ανεξάρτητα από  την Τεκτονική τους προέλευση και  παράδοση. Σχέσεις που αναπτύχθηκαν βασιζόμενες στο σεβασμό και την αμοιβαία αναγνώριση όσων Στοών εντάσσονταν  σ’ αυτήν την <<Ομοσπονδία>> αλλά και με αγαθές σχέσεις με όλες τις άλλες Τεκτονικές Δυνάμεις της χώρας.
Δυστυχώς , ο οραματιστής αυτός έφυγε για την αιώνια Ανατολή ξαφνικά δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό στην οικογένεια των ΔΕΛΦΩΝ.  Όλοι τότε σαστισμένοι άρχισαν να σκέφτονται κατά πόσο θα μπορούσε το συγκεκριμένο Τεκτονικό όνειρο να συνεχιστεί. Κάποιοι είπαν ότι θα συνεχίσουν το έργο του αειμνήστου Βασιλείου Πάτκα ακριβώς επάνω στις βασικές αρχές που ο ίδιος το οικοδόμησε. Άλλοι άρχισαν να προβληματίζονται υποστηρίζοντας ότι το όραμα του Υπάτου δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί διότι λίγοι ήταν αυτοί οι οποίοι διακατέχονταν  πραγματικά από τις αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκαν οι ΔΕΛΦΟΙ.
Ποια ήταν η συνέχεια……;
Με έκπληξη  πληροφορήθηκα πριν από λίγους μήνες ότι προκειμένου να επισκεφτεί κάποιος  Στοά  που  δεν ανήκει στη  δύναμή της ΜΜΣτΕ   , ανεξάρτητα αν αυτή ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των ΔΕΛΦΩΝ , θα έπρεπε να πάρει την άδεια από τη Μεγάλη Γραμματεία της ΜΜΣτΕ (Διάτ. 17ης Σεπτεμβρίου 2013 με αριθμό πρωτ. 16881) . Το παράξενο είναι ότι την απόφαση αυτή, η οποία ουσιαστικά στέλνει στην κάλαθο των αχρήστων την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης και αλληλοσεβασμού των υπό των ΔΕΛΦΩΝ Στοών, κάτι που  αποτελούσε ουσιαστικά τον ακρογωνιαίο λίθο  του Τάγματος , την επικύρωσε και το Ύπατο Συμβούλιο των ΔΕΛΦΩΝ .
Δυστυχώς , οι Κασσάνδρες  που διέβλεπαν ανατροπές στην μετά Πάτκα εποχή  φαίνεται ότι επαληθεύονται.  Δεν νομίζω ότι από σκοπιμότητα κάποιοι αποδομούν το οικοδόμημα. Απλώς είναι θέμα ικανοτήτων, διαχείρισης αλλά και θέμα οράματος  το οποίο κάποιοι μάλλον δεν υιοθέτησαν ποτέ. Ευελπιστώ η συγκεκριμένη οδηγία να αποσυρθεί άμεσα προκειμένου να συνεχιστεί το όραμα του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου αδ. Βασιλείου Πάτκα.
Μακάρι το αστέρι των Χριστουγέννων να φωτίσει αυτούς που πήραν την παραπάνω απόφαση πριν να είναι πολύ αργά για τη συνοχή του Τάγματος.
Με εκτίμηση …..
 
 

 

H ΗΜΣτΑ αρνήθηκε να παραχωρήσει το κτήριο στους Savage Messiah

 
Πριν από λίγες ημέρες  τα μέλη του αγγλικού μουσικού συγκροτήματος  heavy metal  , Savage Messiah, ζήτησαν να τους παραχωρηθεί το Τεκτονικό Μέγαρο της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας για της ανάγκες φωτογράφισης εν όψει της κυκλοφορίας του νέου τους album.

H ΗΜΣτΑ αρνήθηκε να παραχωρήσει το κτήριο καθώς θεωρεί περίεργες τις προθέσεις αλλά και τα μηνύματά  που θέλει να περάσει προς την κοινωνία το συγκρότημα.

Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει τη στάση των μελών της ΗΜΣτΑ.  Τα βιβλικά σύμβολα και εικόνες που παρουσιάζουν στα εξώφυλλα των δίσκων τους , και που σε αυτά στηρίζεται και ο Τεκτονισμός, είναι τα πιο βάρβαρα την ανθρώπινης ιστορίας. <<Η δική μας εικόνα με τα μακριά μαλλιά, που στηρίζουμε την αγάπη και την αδελφοσύνη και την αγάπη φαίνεται ότι δεν χωράνε στην Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας>>
Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Carol Peralta: Ένας Τέκτονας δικαστής με θάρρος


Ο Δικαστής Carol Peralta απασχολεί αυτές τις ημέρες τον τύπο της Μάλτας καθώς κατηγορείται για κάποια πολεοδομική παράβαση. Αρκετοί είναι όμως αυτοί που υποστηρίζουν ότι η δίωξη του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι Τέκτονας.

Ο Δικαστής Peralta έχει μια πλούσια δικαστική σταδιοδρομία καθώς το διάστημα 2003 – 2012 διορίστηκε Δικαστής από τα Ηνωμένα Έθνη στο Κοσσυφοπέδιο όπου υπήρξε υπεύθυνος για την λειτουργία της δικαιοσύνης στην χώρα.

Διατέλεσε Σεβάσμιος Στοάς την περίοδο 1989-1990 αλλά δεν γνωρίζει κανείς αν εξακολουθεί να βρίσκεται στην αδελφότητα. Σε σχετική ερώτηση πάντως της εφημερίδας Malta Today  δήλωσε << …δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ Δικαστικής ιδιότητας και Τεκτονισμού>>.
 
πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ