Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Ο Αναπληρωτής Μεγάλος Διδάσκαλος του Κεντ μιλάει στην KentnewsΠαραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα σημεία από την συνέντευξη που έδωσε ο Αναπληρωτής Μεγάλος Διδάσκαλος του Κεντ της Αγγλίας , αδ Roger Odd στην ιστοσελίδα Kentnews στις 19/Ιανουαρίου.

…για τους λόγους που κάποιος μπαίνει στον Τεκτονισμό
R.O: Ο λόγος που κάποιος μπαίνει στην αδελφότητα είναι είτε για να διευρύνει τον κύκλο του είτε για να εργαστεί πνευματικά με κάποιους άλλους. Όπως και να το δει κανείς είναι μια ευχάριστη απασχόληση.

….για το ποιοι γίνονται Τέκτονες
R.O: Στον Τεκτονισμό έχουμε αδελφούς από απλούς οικοδόμους μέχρι Επισκόπους.

….για τις ηθικές αρχές που διέπουν τον Τεκτονισμό
R.O: Έχουμε όλα τα ήθη και πρότυπα αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας της χώρας στην οποία ζούμε. Στο παρελθόν υπήρξαν κάποια περιστατικά για τα οποία οι Τέκτονες δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, όχι τόσο στην Αγγλία αλλά κυρίως στην Ιταλία. Όπως σε κάθε οργανισμό υπάρχουν και τα αρνητικά στοιχεία. Έχουμε όμως έναν αυστηρό κανονισμό όπου εάν κάποιος τον παραβιάσει αντιμετωπίζεται αυστηρά.

….για την αγαθοεργία
R.O: Οι Τέκτονες διαθέτουμε πολλά χρήματα για την αγαθοεργία. Το Kent Air Ambulance και πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα στηρίζονται κάθε χρόνο από εμάς. Έχουμε δώσει χρήματα για την εκπαίδευση και την έρευνα ενώ ακόμη έχουμε διαθέσει περίπου 2.500.000 λίρες στο Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών.

…σχετικά με την μυστικότητα των εργασιών των Στοών
R.O: Είναι σαν να πάει κάποιος σε ένα ταχυδακτυλουργό και να του ζητήσει να του αποκαλύψει τα τρικ του. Πρέπει να ενταχθείς στην επαγγελματική τους ένωση για να στα αποκαλύψουν.

…για τις σχέσεις εκκλησίας και αδελφότητας
R.O: Η εκκλησία ήταν πάντοτε επιφυλακτική απέναντι στον Τεκτονισμό. Στα τυπικά μας αναφέρονται κάποιες ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη. Αν και δεν είναι θρησκευτικό σύστημα δεν είναι θρησκεία. Υπήρξαν όμως άνθρωποι της εκκλησίας πο οποίοι ήταν Τέκτονες όπως ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

…..για την πίστη στο υπέρτατο Ον
R.O: Θα πρέπει ο Τέκτονας να πιστεύει στο υπέρτατο Ον. Δεν δεχόμαστε άθεους, αλλά επιτρέπουμε να γίνουν μέλη μας άνθρωποι οποιασδήποτε θρησκείας.

πηγή : Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων / Kentnews
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ