ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δωρεά από την Στοά Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αρ.144 στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών




Στις 13 Ιανουαρίου 2014 ο Σεβάσμιος της Στοάς Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, που λειτουργεί υπό την σκέπη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας,  μαζί με αντιπροσωπεία αδελφών επισκέφτηκαν τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών και προσέφεραν 2000 ρολά χαρτιά υγείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Στοά στέκεται δίπλα στις κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού ιδρύματος.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Προεκλογικός αγώνας με …αντιτεκτονικό χρώμα



Με αντιτεκτονικές κορώνες προωθεί τον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης Teramo (κεντρική Ιταλία) το κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο. Στο κέντικό σύνθημα αναφέρει ΄΄ ….υπάρχει μια πολιτική δύναμη για τη δημιουργία μια νέας πόλης μακριά από τα σκοτεινά συμφέροντα του Τεκτονισμού και των σκοτεινών δωματίων ….΄΄

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δημόσια διάλεξη από το Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Γαλίας



Μια εκστρατεία ενημέρωσης έχει ξεκινήσει η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για τη δράση αλλά και τη φιλοσοφία της. Έτσι στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης της Ορλεάνης με κεντρικό ομιλητή τον Μεγάλο Διδάσκαλο της GLdF αδ. Murc Henry.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

O τέκτονας Ιωάννης Μεταξάς


Στις 29 Ιανουαρίου του 1941, έφυγε από την ζωή ο Ιωάννης Μεταξάς. Συνέδεσε την ζωή του με το ιστορικό ΟΧΙ και άφησε το στίγμα του στην νεότερη Ελληνική ιστορία.

Σκοπός του άρθρου δεν είναι να αποτελέσει ένα ακόμη ιστορικό πόνημα ,αλλά να υπογραμμίσει δύο σημεία που αφορούν την καταγωγή και την προσωπικότητα του Ιωάννη Μεταξά

Α) Κατάγονταν κατά το ήμισυ από το Αγρίνιο . Συγκεκριμένα, η μητέρα του , Μαρία Τριγώνη ήταν από το Αγρίνιο

Β) Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν υψηλόβαθμος τέκτονας κάτι που αναγνωρίζεται όχι μόνο από τα αρχεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας (σχετικό link), αλλά και από ανεξάρτητες πηγές όπως η Wikipedia  (σχετικό link)

Ο αδ.Ιωάννης Μεταξάς συνάντησε την Ιστορία στις 28 Οκτωβρίου 1940. Όλη του η ζωή και η ψυχοσύνθεση επηρρεάστηκε από τα φιλελεύθερα και φιλοπατριωτικά συναισθήματα που εμπνέει ο τεκτονισμός

Μετέστη στην Αιωνία Ανατολή  , ένδοξος και έχοντας την ικανοποίηση της εκπλήρωσης του χρέους προς την Πατρίδα

πηγή: tektonesagriniou.blogspot.gr

Μήνυση κατά της Μεγάλης Στοάς της Ιρλανδίας



Οι αδ. Brian Hood  48 ετών και ο πατέρας του αδ. Stewart Hood 67 ετών υπέβαλαν μήνυση κατά της Μεγάλης Στοάς της Ιρλανδίας μετά τη διαγραφή τους από την δύναμη της Μεγάλης Στοάς με την αιτιολογία της  αντιτεκτονικής   συμπεριφοράς.

Όλα ξεκίνησαν το 2009 με την σύσταση μιας επιτροπής στα πλαίσια της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς  της Antrim  που θα εξέταζε εναλλακτικές λύσεις για την πώληση του ιστορικού μεγάρου της Rosemary Street.  Όπως ισχυρίστηκε ο αδ. Brian Hood ο Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος προσπάθησε να φιμώσει την επιτροπή με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε πειθαρχικό   συμβούλιο στην έδρα της ΜΣτΙ στο Δουβλίνο ενώ ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το θέμα θα έπρεπε να  λυθεί   στο πλαίσιο της Επαρχιακής Μεγ. Στοάς.

Τώρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου……

Πηγή: www.bbc.co.uk/news

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

 
Αύριο , 27/1, είναι η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος. Με τον όρο ολοκαύτωμα δεν αναφερόμαστε μόνο στο διωγμό των Εβραίων αλλά και των Αθιγγάνων , των Ελευθεροτεκτόνων και άλλων εθνικών και θρησκευτικών – πολιτικών ομάδων όπου η Ναζιστική Γερμανία είχε θέσει την εξόντωση τους σαν πρώτο στόχο.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου στην Πολωνία.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έρευνες του Μουσείου Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ και του Πανεπιστήμιου του Yale υπολογίζετε ότι από τους διωγμούς έχασαν τη ζωή τους περίπου 200.000 Τέκτονες.
 
Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Υπάτου Συμβουλίου




Την Τρίτη 21η Ιανουαρίου 2014 κατά την διάρκεια συνεδρίας της Στ:. Τελειοπ:. Αλήθεια υπ' αριθ. 1, εν Κοιλ:. Ιλισού και Ανατ:. Αθηνών, οι πρόεδροι των Φιλοσ:. Εργ:. τίμησαν τον Υπ:. Μεγ:. Ταξ:. Ραφαήλ Ντε Σιγούρα 33ο για την πολυετή του προσφορά στον Ελληνικό Τεκτονισμό αποδίδοντάς του τιμητική πλακέτα.

πηγή: http://supreme-council.gr

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Διάγγελμα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου δια την Ελλάδα


ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ
Εν Κοιλ:. Ιλισσού, Αν:. Αθηνών τη 23η Ιανουαρίου 2014 

ΗΜΕΙΣ
Ο ΥΠΑΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 33ο ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟΥ Α:.Α:.Σ:.Τ:.

Φίλτατοι αδελφοί, 

Περιήλθε εις γνώσιν Ημών το από 10ης Ιανουαρίου 2014 έγγραφο το οποίο υπογράφει ο αδελφός Σπυρίδων Καμαλάκης και το οποίο απευθύνεται προς άπαντα τα Φιλοσοφικά Εργαστήρια.

Δυστυχώς, το εν λόγω έγγραφο πέραν των όσων αναληθών και προσχηματικών αναφέρει αγνοεί για πολλοστή φορά την ελληνική έννομη τάξη και την αξία της Δικαιοσύνης ως θεσμού και ως αγαθού που δεν στοχεύει στην ευδαιμονία όποιου την ασκεί ή την επικαλείται, αλλά στον άνθρωπο εν γένει. Κατά συνέπεια, η αναφορά σε αυτήν -ως κρατίστη των αρετών- δεν πρέπει να γίνεται για ίδιον όφελος, αλλά προς χάριν απάντων, ως στοιχείο ελεύθερης βούλησης και ενότητας. Όλα αυτά διακονεί ο Ελευθεροτεκτονισμός τον οποίο υπηρετούμε, ατυχώς αναγκαζόμενοι να προασπίσουμε το δίκαιον μας μέσω οδών που, ειλικρινώς, δεν θα επιθυμούσαμε κάτω από άλλες συνθήκες. Για τον λόγο αυτόν ακόμα και σήμερα αρνούμεθα να απαντήσουμε με στείρα νομική επιχειρηματολογία, σαν να αγνοούμε ότι είμαστε πρωτίστως υπόλογοι προς τους αδελφούς μας, των οποίων η χάρις έθεσε Ημάς προ αιωνίων υποχρεώσεων απέναντι στην Αδελφότητα και στους όρκους μας προς αυτήν. Δεν επιθυμούμε να συκοφαντήσουμε τον πλησίον μας, ακόμα και αν μας αδίκησε, όπως έπραξαν στο παρελθόν οι ήδη καταδικασμένοι από την Πολιτεία συκοφάντες μας, τους οποίους κατά το νόμο του αντιπεπονθότος έχουμε ήδη συγχωρέσει αφού νομοτελειακά θα νιώσουν και οι ίδιοι κάποια στιγμή τον πόνο που προκάλεσαν, λόγω της παράβασης των Συμπαντικών Νόμων.

Επί της ουσίας:

Αναφέρει το ως άνω έγγραφο ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ακύρωσε την εκλογή του Χρήστου Μανέα στο αξίωμα του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου, ακύρωσε την εκλογή οκτώ νέων μελών του Υπάτου Συμβουλίου, καθώς και την οριστική διαγραφή Ημών από την δήθεν Ολομέλεια του Υπάτου Συμβουλίου. Η παραδοχή αυτή δυστυχώς πιστοποιεί και εγγράφως ότι όσα έλαβαν χώρα από όσους επεθύμησαν τη νόσφιση της εξουσίας Ημών ήταν πραγματικά γεγονότα και ουχί αποκυήματα φαντασίας και, επομένως, για τους τέκτονες αντίθετα σε κάθε έννοια ηθικής και αξίας. Ποιος αναρωτώμεθα συνεπής τέκτων δέχεται να ζητά την αναγνώριση τιμών και αξιωμάτων όταν η Πολιτεία έχει επιρρίψει εις αυτόν την ηθική απαξία της αδικοπρακτικής συμπεριφοράς και της εν γένει εκνομίας; 

Οφείλουμε όμως για την αποκατάσταση της ηθικής τάξεως να επισημάνουμε τα ακόλουθα από πλευράς διαδικασίας: - Είναι νομικώς και λογικώς οξύμωρο να ομιλεί πας διάδοχος του νοσφιστή για δήθεν άμεση συμμόρφωση με την απόφαση και επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση και την ίδια στιγμή να παραπονείται για το περιεχόμενο της εκδοθείσας αποφάσεως και να καταθέτει δικόγραφο εφέσεως, θεωρώντας ότι η πρωτόδικη απόφαση είναι λανθασμένη και πάσχει από πλευράς νομικής αιτιολογίας;

- Είναι τεκτονικώς άτοπο και αντικαταστατικό να προσκαλεί ο Ανθύπατος Μέγας Ταξιάρχης τον Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη σε συνεδρία, θεωρώντας τον απέχοντα. Από τι προκύπτει η αποχή μου; Μήπως από τον ήδη εξαετή αγώνα που συνεχίζουμε να δίδουμε υπέρ Θεού και Δικαίου; 

- Πάσα ενέργεια συγκλήσεως του Υπάτου Συμβουλίου χωρίς τη σύμπραξή Ημών είναι ανυπόστατος και κάθε σχετική απόφαση ανύπαρκτος. Άλλωστε, η συμμετοχή εις αυτό του καθαιρεθέντος Χρήστου Μανέα δημιουργεί ζήτημα νόμιμης συγκροτήσεως, αφού -όπως ρητώς αναγνώρισε και η Εφετειακή απόφαση- αυτός καθαιρέθηκε στα πλαίσια των νομίμων αντιδράσεων Ημών κατά παντός επιόρκου.

- Αναφέρεται ότι ουδεμία προεβλήθη ακυρότητα κατά των αποφάσεων υμών. Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Πολλάκις διαμαρτυρηθήκαμε εγγράφως και προφορικώς και τούτο επράξαμε με σειρά δικογράφων ενώπιον των οικείων οργάνων και αρχών της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία μέχρι σήμερα δικαίωσε Ημάς επί παντός αιτήματος.

Φίλτατοι αδελφοί,

Λυπούμαι ειλικρινώς που κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα παραβιάσθηκε κάθε αρχή του Κανονισμού του Υπάτου Συμβουλίου, με την απόδοση δεκάδων ανώτατων βαθμών και αξιωμάτων, πολλαπλασίων των καταστατικώς προβλεπομένων. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την είσπραξη μυητρών και τελών, η διάθεση των οποίων πρέπει για λόγους ηθικής και λογιστικής τάξεως να ελεγχθεί. 

Επίσης, λυπούμαι για το γεγονός ότι η Αδελφότητα εν γένει και ο Σκωτικός Τύπος ιδιαιτέρως αντιμετωπίζονται ένεκα της μικρότητος ορισμένων ως απαξιωμένοι θεσμοί, οι οποίοι έχουν απολέσει τις μυητικές τους κλείδες. 

Για το μέλλον οφείλουμε άπαντες, αναλογιζόμενοι τα λάθη μας, να αποφεύγουμε την μικρότητα, το περιορισμένο, το σκόπιμο, την κρυψίνοια, την κακοβουλία. Έχουμε χρέος να είμαστε μεγάθυμοι, να έχουμε αγνά ελατήρια, στόχους υψηλούς και ιδεώδη. Σκοπός μας να είναι να συντελέσουμε στη δημιουργία συνθηκών όπου οι αδελφοί μας να μπορούν να ζουν με ηθική και αξιοπρέπεια. Γιατί όπως είπε και ο Επίκουρος:

«Κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχής, αν δεν είναι συνετός, αγαθός και Δίκαιος».


Δέξασθε επί τούτοις τους αδ:. ημών ασπ:. διά των Ι:.Ι:.Α:.Α:. 
Ο Κραταιότατος Ύπ:. Μέγ:. Ταξ:. 
Ραφαήλ Ντε Σιγούρα, 33ο

πηγή: http://www.supreme-council.gr/

Κοινές εργασίες των Στοών ΑΘΗΝΑ ΣΟΦΙΑ και ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΙΩΝ



Την πρώτη τους συνεδρία από κοινού μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος ΟΡΦΕΥΣ από το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ πραγματοποίησαν χθες οι Στοές Αθηνά Σοφία και Χρυσούς Αιών στο Τεκτονικό Μέγαρο της Βρεσθένης.

Στην συνεδρία παραβρέθηκε ο Μεγάλος Διδάσκαλος της ΜΑΕΟ , αδ. Στέφανος Παϊπέτης , ο οποίος ενημέρωσε προσωπικώς τους αδελφούς για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και τους λόγους που οδήγησαν στην αποχώρηση από τους ΔΕΛΦΟΥΣ.

Οι εργασίες διεξήχθησαν υπό τη σφύρα του νεοεκλεγέντα Σεβασμίου Διδασκάλου Σεβ.αδ. Ι.Κ. 

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ippolito Spadafora : Cartoon και Τεκτονισμός




O Καθηγητής Ippolito Spadafora είναι ένας παθιασμένος ερευνητής του Τεκτονισμού. Μετά την κυκλοφορία των βιβλίων του <<Πίζα και Τεκτονισμός>> και <<Πίζα, Σύμβολα και Τεκτονισμός>> έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει στις 24 Ιανουαρίου το νέο του βιβλίο <<Cartoon και Τεκτονισμός>>.

Στην παρουσίαση θα παραβρεθούν ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας αδ. Gustavo Raffi, ο πρώην Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης και Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας αδ. Luigi Pruneti και ο Δ/ντης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Roberto Barbuti.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Το παλαιότερο Τεκτονικό Μέγαρο του κόσμου στα χέρια των…. φοιτητών



Hendons Phoenix Hall : Πρόκειται για το παλαιότερο Τεκτονικό Μέγαρο του κόσμου το οποίο κτίστηκε το 1783 και λειτουργεί έως σήμερα αλλά χρειάζεται σημαντικές εργασίες συντήρησης.

Έτσι οι φοιτητές αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Sunderland έχουν κληθεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους και σχέδια για την ανακατασκευή του Μεγάρου μέχρι το τέλος της εφετινής ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ο κος Ruffles ο οποίος συντονίζει την ομάδα των φοιτητών δήλωσε: <<Το συγκεκριμένο έργο είναι μια μεγάλη πρόκληση δεδομένης της ιστορίας του κτηρίου αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καταπληκτική δουλειά.>>

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

«Μασονία» Δαιμονιώδες κατασκεύασμα και άρνηση του ενός και μόνου αληθινού Θεού



(Σημ. Blog: Άλλη μια αντιτεκτονική μελέτη . Εκτιμούμε ότι παρόμοια κείμενα πρέπει πρώτα από όλους να τα μελετούν οι Τέκτονες διότι έτσι αντιλαμβάνονται καλύτερα  ποια εικόνα επιχειρούν να προσδώσουν κάποιοι στον Τεκτονισμό)

ΥΠΟ
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΗΣ
κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ   Π.  ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ,
ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥ.
ΛΑΝΧΑΜ, ΜΑΡΥΛΑΝΤ, Η.Π.Α.
2014

 ΜΑΣΟΝΙΑ ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ©ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.

  Δημοσιευθέν υπό: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αντινόης κ.κ. Παντελεήμονος (Λαμπαδαρίου), του Καλυμνίου. (Εφησυχάζοντος Μητροπολίτου του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αντινόης κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
(Εφησυχάζων Μητροπολίτης του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής)

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, του Ενός και Μόνου Αληθινού Θεού.

Υπεραγία Δέσποινα, Αειπάρθενη Κόρη και Θεοτόκε Μαρία, Μητέρα του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού.

Τίμιε Προφήτα Ιωάννη, Βαπτιστά και Πρόδρομε του Σωτήρος.
Άγιοι Απόστολοι,
Άγιοι Προφήτες,
Άγιοι Πατέρες και Οικουμενικοί Διδάσκαλοι,
Άγιοι Μάρτυρες,

Όσιοι Πατέρες κ  αι Μητέρες της Ορθοδόξου μας Εκκλησίας,
Πρεσβεύσατε υπέρ υμών των αμαρτωλών και αναξίων δούλων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όπως εύρωμεν έλεος και κληρονομήσουμε την Ουράνιον Βασιλείαν του Θεού.

Ευχαριστώ τον Άγιον Τριαδικόν Θεόν μας, τον Πατέρα και τον Υιόν και το Άγιο Πνεύμα για την δυνατότητα της οπτικής επικοινωνίας μας μέσον αυτής της μικρής και συνοπτικής αναφοράς.

Το θέμα που θα παρακολουθήσετε είναι μία εργασία που διευκρινίζει το σοβαρό πρόβλημα της κοσμικής και αντιχριστιανικής οργάνωσης που ονομάζεται Μασονία. Η ομιλία συνοδεύεται από τεκμηριωμένα μασονικά κείμενα, σύμβολα και φωτογραφίες, ώστε κανένας να μη βρεθεί και μας κατηγορήσει, ότι μιλάμε χωρίς στοιχεία. Οι φωτογραφίες αποσκοπούν να επιβεβαιώσουν τα όσα θα παρουσιαστούν, ότι δηλαδή η Μασονία είναι πράγματι μία θρησκευτική οργάνωση, ξένη προς την Ορθόδοξο Χριστιανική Διδασκαλία και Παράδοση. Μία άρνηση του Ενός και Μόνου Αληθινού Τριαδικού Θεού, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο Αναπληρωτής Μεγάλος Διδάσκαλος του Κεντ μιλάει στην Kentnews



Παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα σημεία από την συνέντευξη που έδωσε ο Αναπληρωτής Μεγάλος Διδάσκαλος του Κεντ της Αγγλίας , αδ Roger Odd στην ιστοσελίδα Kentnews στις 19/Ιανουαρίου.

…για τους λόγους που κάποιος μπαίνει στον Τεκτονισμό
R.O: Ο λόγος που κάποιος μπαίνει στην αδελφότητα είναι είτε για να διευρύνει τον κύκλο του είτε για να εργαστεί πνευματικά με κάποιους άλλους. Όπως και να το δει κανείς είναι μια ευχάριστη απασχόληση.

….για το ποιοι γίνονται Τέκτονες
R.O: Στον Τεκτονισμό έχουμε αδελφούς από απλούς οικοδόμους μέχρι Επισκόπους.

….για τις ηθικές αρχές που διέπουν τον Τεκτονισμό
R.O: Έχουμε όλα τα ήθη και πρότυπα αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας της χώρας στην οποία ζούμε. Στο παρελθόν υπήρξαν κάποια περιστατικά για τα οποία οι Τέκτονες δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, όχι τόσο στην Αγγλία αλλά κυρίως στην Ιταλία. Όπως σε κάθε οργανισμό υπάρχουν και τα αρνητικά στοιχεία. Έχουμε όμως έναν αυστηρό κανονισμό όπου εάν κάποιος τον παραβιάσει αντιμετωπίζεται αυστηρά.

….για την αγαθοεργία
R.O: Οι Τέκτονες διαθέτουμε πολλά χρήματα για την αγαθοεργία. Το Kent Air Ambulance και πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα στηρίζονται κάθε χρόνο από εμάς. Έχουμε δώσει χρήματα για την εκπαίδευση και την έρευνα ενώ ακόμη έχουμε διαθέσει περίπου 2.500.000 λίρες στο Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών.

…σχετικά με την μυστικότητα των εργασιών των Στοών
R.O: Είναι σαν να πάει κάποιος σε ένα ταχυδακτυλουργό και να του ζητήσει να του αποκαλύψει τα τρικ του. Πρέπει να ενταχθείς στην επαγγελματική τους ένωση για να στα αποκαλύψουν.

…για τις σχέσεις εκκλησίας και αδελφότητας
R.O: Η εκκλησία ήταν πάντοτε επιφυλακτική απέναντι στον Τεκτονισμό. Στα τυπικά μας αναφέρονται κάποιες ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη. Αν και δεν είναι θρησκευτικό σύστημα δεν είναι θρησκεία. Υπήρξαν όμως άνθρωποι της εκκλησίας πο οποίοι ήταν Τέκτονες όπως ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

…..για την πίστη στο υπέρτατο Ον
R.O: Θα πρέπει ο Τέκτονας να πιστεύει στο υπέρτατο Ον. Δεν δεχόμαστε άθεους, αλλά επιτρέπουμε να γίνουν μέλη μας άνθρωποι οποιασδήποτε θρησκείας.

πηγή : Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων / Kentnews

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Εξελίξεις στο Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ: Αποχωρεί η Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος ΟΡΦΕΥΣ





Σύμφωνα με πληροφορίες ,η Γενική Συνέλευση της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος ΟΡΦΕΥΣ  αποφάσισε την αποχώρηση και την διακοπή κάθε σχέσεως με το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ.

Η επίσημη ανακοίνωση θα δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας.
πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο χώρο του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου στην Ελλάδα

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του Υπάτου Συμβουλίου του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου δια την Ελλάδα, http://www.supremecouncilforgreece.gr/index.html την δήλωση που εξέδωσε ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης Κρτ. Αδ. Σπ. Καμαλάκης, προς όλα τα υπό την Σκέπη του Υπάτου Συμβουλίου Φιλοσοφικά Εργαστήρια, προς ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του Αρχαίου και Αποδεδεγμενου Σκωτικού Τύπου στην Ελλάδα.
 
 
 

(κατεβάστε τις φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο κάνοντας μεγέθυνση )

(Σημ. blog:Να θυμίσουμε ότι με το υπ. Αρ. 69/2013 Διάταγμα που εξέδωσε ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος , αναίρεσε  την από 4/3/2009 απόφαση και όλα τα σημεία που αφορούσαν τον Κρτ. Αδ. Ραούλ Ντε Σιγούρα θεωρώντας  την απόφαση αυτή ως μηδέποτε ληφθείσα ως προς αυτόν.)

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Το μήνυμα του Υπάτου Μεγ. Ταξιάρχου Κρτ. αδ. Σπ. Καμαλάκη για το νέο έτος



Παραθέτουμε το μήνυμα που απέστειλέ ο Υπατος Μεγάλος Ταξιάρχης Κρτ. Αδ. Σπυρίδων Καμαλάκης προς τα Φιλοσοφικά Εργαστήρια με αφορμή το νέο έτος.


κάντε κλικ επάνω στις φωτογραφίες για μεγένθυση

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας: Ο πρώτος έγχρωμος Σεβάσμιος στην ιστορίας της


 
Η 30η Ιανουαρίου έχει οριστεί ως η ημέρα εγκατάστασης του νέου Σεβασμίου της Στοάς  Enzo Paolo Tiberi ( 1325 ). Στην τελετή εγκατάστασης θα παραβρεθεί και ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας αδ. Gustavo Raffi.
Το γεγονός αυτό έχει ξεχωριστή σημασία καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας  θα εγκατασταθεί έγχρωμος Σεβάσμιος.
Πρόκειται για τον αδ. Paul Dongmeza ο οποίος έφτασε από το Καμερούν το 1982. Σπούδασε Οικονομικά και υπήρξε πρόεδρος μη κερδοσκοπικής εταιρίας η οποία βοηθούσε στην ένταξη των μεταναστών .
Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 
 

Μείωση μελών οδηγεί σε αλλαγές στο Τεκτονικό Μέγαρο του Manchester


Ο Μεγάλος Γραμματέας της ΗΜΣτΑ στο Μέγαρο

Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στο Τεκτονικό Μέγαρο του  Manchester της Αγγλίας το οποίο χρίστηκε το 1920 και αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι για την πόλη.

Τα σχέδια τα οποία αναμένεται να πάρουν αυτή την εβδομάδα έγκριση από την πολεοδομία, προβλέπουν τον περιορισμό των Τεκτονικών Ναών μόνο στον τρίτο όροφο ενώ το ισόγειο, ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος θα μετατραπούν σε καφετέρια, εστιατόριο και συνεδριακό κέντρο αντίστοιχα.

Ο λόγος που λήφθηκε αυτή η απόφαση είναι η οικονομική κρίση αλλά και η σημαντική μείωση των αδελφών που παρατηρείται  τα τελευταία χρόνια όπου έκαναν πολύ δύσκολη πια τη συντήρηση του Μεγάρου.  

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Ενημερωθείτε εδώ για την εκδήλωση Αλληλεγγύης που πραγματοποίησε το Τεκτονικό Ίδρυμα στις 21 Δεκεμβρίου 2013.

πηγή: www.grandlodge.gr

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Απόδημος ….Τεκτονισμός



Αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης με Έλληνες αδελφούς ανα τον κόσμο που υπηρετούν τον Ελευθεροτεκτονισμό.

Σήμερα φιλοξενούμαι ένα αδελφό από τη Μασαχουσέτη των  Η.Π.Α. Πρόκειται για τον αδ. Ευάγγελο Λιάπη , Σεβάσμιο της Στοάς Essex Lodge (Salem), μια από τις παλαιότερες Στοές των ΗΠΑ με έτος ίδρυσης το  1779.

Επίσης ο αδ. προεδρεύει του εργαστηρίου Holten της Βασιλικής Αψίδας.


ο αδ. Ευάγγελος Λιάπης

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Περί Τεκτονικής Αλληλεπίσκεψης ο λόγος....


Η ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΣΚΕΨΗ

Η γνωστή σήμερα ως Στοά της Αρχαιότητος υπ’ αριθ. 2, αρχικά Στοά της Χή-νας και της Εσχάρας υπ’ αριθ. 1, είναι η αρχαιοτάτη από τις τέσσαρες ιδρυτικές Στοές της Πρωταρχικής Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας, έχει στην κατοχή της παλαιό τεκτονικό χειρόγραφο, γραμμένο κατά την εποχή της βασιλείας του Ιακώβου Βꞌ (μεταξύ 1685 και 1688), το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

«Έκαστος Τέκτων οφείλει να υποδέχεται και να αγαπά πάντας τους ξένους αδελφούς, οσάκις έρχονται εις την περιοχή τους και να τους δώσουν εργασία, και εργαλεία, εφ’ όσον εργάζονται και εάν όχι, οφείλει να τον εφοδιάσει με χρηματικόν ποσόν επαρκές δια να τον συντηρήσει, μέχρις ότου φθάσει εις την επομένην Στοάν.»

Η φρασεολογία αυτή είναι απόλυτα ενδεικτική της σημασίας του «δικαιώματος επίσκεψης» των συντεχνιακών Τεκτόνων, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, ταξί-δευαν συνεχώς πηγαίνοντας όπου η ανάγκη του εκάστοτε έργου τους καλού-σε. Το δικαίωμα μεταφέρθηκε αυτούσιο στον θεωρητικό Τεκτονισμό, του ο-ποίου την παγκοσμιότητα ασφαλίζει απολύτως: Ο Τεκτονισμός είναι (πνευμα-τικά) ένας και αδιαίρετος, ο δε χωρισμός σε επί μέρους Στοές υφίσταται για λόγους τεχνικούς και οργανωτικούς και σε καμιά περίπτωση για να περιορίσει ή να καταργήσει το πλέον θεμελιακό από όλα τα δικαιώματα του Τέκτονος.

Προϋπόθεση για την άσκηση του εν λόγω δικαιώματος τέθηκαν αργότερα, ό-ταν ιδρύθηκαν τεκτονικά σώματα που η σημερινή Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας θεωρεί για λόγους αρχής ως «μη κανονικά.» Επίσης, στο Βιβλίο των Συνταγμάτων αναφέρεται η προφανής προϋπόθεση:

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Έλληνας ο Β’ Επόπτης σε μια από τις παλαιότερες στοές των ΗΠΑ



Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις Έλληνες Τέκτονες του εξωτερικού οι οποίοι υπηρετούν την Βασιλική τέχνη . Συνήθως πρόκειται για ανθρώπους με ιδιαίτερες  ευαισθησίες οι οποίοι βλέπουν μια άλλη οπτική του Τεκτονισμού μακριά από τις παθογένειες της Ελληνικής πραγματικότητας (όχι ότι στον Ελληνικό Τεκτονισμό είναι όλα μαύρα αλλά….). Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο αδ. Ματθαίος Ρούσσος ο οποίος είναι Αξιωματικός ( Β’Επόπτης) σε μια από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες Στοές των ΗΠΑ . Στη  Στοά "Amicable St. John's Lodge # 25".

Η στοά "Amicable St. John's Lodge # 25", ιδρύθηκε  από την Μεγάλη Στοά του Μέριλαντ το 1797 την ίδια χρονιά που η Βαλτιμόρη ιδρύθηκε και τυπικά ως πόλη. Είναι μια από τις παλαιότερες στοές της Αμερικής και 3η παλαιότερη στο Μέριλαντ. Κατά τη διάρκεια των 217 της  χρόνων η Στοά υπήρξε πολύ δραστήρια στην ιστορία της χώρας. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατάφερε με τη πώληση ομολόγων πολέμου να διαθέσει 5.647.800 δολάρια, ποσό που ξεπέρασε αθροιστικά όλα τα ποσά των υπολοίπων Στοών της πολιτείας. Για τη προσφορά αυτή ένα βαρύ βομβαρδιστικό της Αμερικανικής αεροπορίας βαφτίστηκε " Amicable Lodge" προς τιμήν της.

  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η Στοά Amicable έχει συγχωνευθεί τις Cassia # 45, Centre # 108 και St. Johns # 34, Είναι μια πολύ ενεργή Στοά, με πάνω από 600 αδελφούς.
 
πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων