Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης


 

 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει έκκληση για βοήθεια προκειμένου να στηρίξει τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Κεφαλονιάς με είδη πρώτης ανάγκης, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν το νησί.
 Τα είδη που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:
- τροφή μακράς διάρκειας/ ξηρά τροφή
- παιδικό γάλα
- είδη ατομικής υγιεινής
- sleeping bags
- κουβέρτες (καινούριες)
- σπαστά κρεβάτια με στρώματα
- σόμπες φορητές
 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει θέσει όλες τις υπηρεσίες του σε κατάσταση γενικής ετοιμότητας για την παροχή βοήθειας στους πολίτες της Κεφαλονιάς, ενώ στο νησί έχουν ήδη μεταβεί ομάδες εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνδράμοντας, όπου κρίνεται αναγκαίο, το έργο των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.
 Η Κεντρική Αποθήκη του ΕΕΣ (οδός ʼστρους 111-113, Κολωνός, τηλ. 210 5147300, 6937790171, πρόσωπο επαφής: κα Καμπουροπούλου Νάταλι) θα είναι ανοιχτή προκειμένου να παραλαμβάνει τα προσφερόμενα είδη.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή σας, στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε ζωντανό το αίσθημα αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά από τους πρόσφατους σεισμούς.
 Πηγή: http://www.redcross.gr

Σημαντική εξέλιξη για τον Ελληνικό Τεκτονισμό. Επισκέφτηκε την Αχαρνών ο Υπ. Μ.Τ Ραούλ ντε Σιγούρα μετά από πολλά χρόνια.Μία ιστορική συνεδρία πραγματοποιήθηκε χθες στην Στοά Υψηλάντης της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος ,η οποία εργάζονταν από κοινού με τη Στοά Απόλλων. Συγκεκριμένα ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης Κρτ. Αδ. Ραούλ Ντε Σιγούρα , έγινε δεκτός με τις αρμόζουσες τιμές στην μητρική του Στοά. Μάλιστα παρόντες ήταν ο νυν Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς και ο πρώην Μ.Δ αδ. Σ.Π.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Στοά Kerang - Τίτλοι τέλους μετά από 129 χρόνια ιστορίαςΠρόσφατα η Στοά Kerang (Victoria Αυστραλίας) με συνεχή λειτουργία εδώ και 129 χρόνια, αναγκάστηκε να συγχωνευτεί με γειτονική Στοά εξαιτίας της μείωσης των μελών της. Η αποχώρηση όμως από το Τεκτονικό Μέγαρο , το οποίο πρόκειται να πουληθεί, έγινε με κάθε επισημότητα καθώς οι αδελφοί σε μια συγκινησιακά φορτισμένη τελετή, αφαίρεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο του κτίσματος καθώς και μία χρονοκάψουλα με έγραφα της Στοάς η οποία είχε τοποθετηθεί στο δάπεδο πριν από 109 χρόνια.

Πηγή:Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ