Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Παρεξήγηση η μη πρόσκληση της GLDF και FFDH από τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας


Στις 30 Ιανουαρίου του 2013 , ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας , κος Μάνουελ Βαλλς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης <<Ημέρα Οργής>> (για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της πολιτικής βίας) υποδέχτηκε  τους επικεφαλής των Τεκτονικών Δυνάμεων της Γαλλίας προκειμένου να  συζητήσουν για το φαινόμενο και τους τρόπους δράσης για την αντιμετώπιση του.

Με την έναρξη της εκδήλωσης ο κος Βαλλς με έκπληξη διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν στο τραπέζι οι εκπρόσωποι της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας και της Γαλλικής Ομοσπονδίας La Droit Human (η δεύτερη και τέταρτη Τεκτονική δύναμη της χώρας με 33,000 και 17,000 χιλιάδες μέλη αντίστοιχα. ).

Τελικά διαπιστώθηκε ότι υπήρξε λάθος από τη Γραμματεία του Υπουργείου και δεν εστάλησαν οι αντίστοιχες προσκλήσεις.


Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις το ραντεβού ορίσθηκε για υο 2015 χωρίς … εκπλήξεις. 

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Ενίσχυση της Ένωσης Σέρφερ για άτομα με ειδικές ανάγκες

                                   

Αδελφοί από τις Στοές του Busselton ( ΝΔ Αυστραλία) αποφάσισαν να ενισχύσουν οικονομικά για τα επόμενα τρία χρόνια, την Ένωση Σέρφερ που παραδίδει μαθήματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης κο Puslerr  η οικονομική βοήθεια είναι πολύ σημαντική καθώς η ένωση στηρίζεται σε εθελοντές .Τα επόμενα μαθήματα έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 22 Φεβρουαρίου.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων


Το μήνυμα του Μεγάλου Ηγεμόνος του Μεγάλου Αυτοκρατορικού Συγκαθέδρου της Ελλάδος για το νέο έτος

  

Ιανουάριος  2014


  Άξιοι ιππότες μου, τον Μάιο του 2012, σας ζήτησα να με εμπιστευθείτε, για να εργασθώ, για την ανέλιξη του Τάγματός μας.

 Έχοντας ανανεωμένη την εμπιστοσύνη σας, ενεργώ και θα συνεχίσω να ενεργώ κατά τον αυτόν τρόπον, με ηπίους τόνους, γνωστού όντος, ότι λάθη δεν κάνει ποτέ, όποιος δεν κάνει τίποτα.

  Οι ενέργειές μου δεν έχουν παρεκκλίνει από τους Συνταγματικούς κανόνες, ούτε προτίθεμαι να κάνω χρήση των προβλεπομένων  εις αυτούς προνομίων του Μεγάλου Ηγεμόνος, για σκοπό διάφορο, από την καλώς εννοουμένη ωφέλεια του Τάγματος

 Οι άξιοι Ιππότες που ανέλαβαν, ή πρόκειται να αναλάβουν την διοίκηση του Συγκαθέδρου τους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κατά την εξάσκηση της εξουσίας τους, σαφώς δεσμεύονται από τους Συνταγματικούς Κανόνες και φυσικά από τις άγραφες αλλά δοκιμασμένες παραδόσεις. Αυτό, υποχρεούνται να το μεταδώσουν σε όλα τα μέλη των, ώστε να γίνει συνείδησις από όλους.

 Βασικός στόχος, είναι να ασχοληθούμε ενεργά με την καλυτέρα λειτουργία των Εργαστηρίων μας.

 Προς τούτο, κατ’  αρχάς πρέπει  όλοι να καταβάλουμε προσπάθεια, ώστε να αυξάνεται ο αριθμός των μελών, τηρουμένων αυστηρά, των προβλεπομένων προδιαγραφών.

 Επειδή όμως η ρύσις των προγόνων μας «μέτρον άριστον» είναι διαχρονική, πρέπει να προσέχουμε εξ ίσου, τόσον το πνευματικό, όσο και το μυητικό έργον των Συγκαθέδρων, διότι μόνον αν έχουμε να προσφέρουμε κάτι σοβαρό στους Ιππότες μας, αυτοί θα αισθανθούν  πιο δυνατοί, ώστε  να αγαπήσουν πραγματικά το Τάγμα και να παραμείνουν σ αυτό.

 Οι  Κραταιοί  Ηγεμόνες και οι Αξιωματικοί κάθε Συγκαθέδρου, να είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για τις μυήσεις, έχοντας προηγουμένως συνεργαστεί προς τούτο μεταξύ τους.
 Γνωρίζω ότι υπάρχουν και ολιγομελή Συγκάθεδρα, τα οποία όμως μπορούν να ζητήσουν κάθε βοήθεια από το Συγκάθεδρον  Εγκατεστημένων Ηγεμόνων, ή άλλων εμπείρων Ιπποτών.

 Το Τάγμα, ήδη διάγει το 32ο έτος από της αναβιώσεως του  και καταβάλλεται προσπάθεια για την αύξηση των ξένων Μεγάλων Συγκαθέδρων, με τα οποία διατηρούμε  σχέσεις αδελφικής φιλίας και αμοιβαίας αναγνωρίσεως.

 Ήδη, έχουν εγκριθεί κάποιες τροποποιήσεις στους Συνταγματικούς Κανόνες και έχω ενημερωθεί από αξίους Ιππότες, για κάποιες επί πλέον τροποποιητικές προτάσεις, που προτίθενται να υποβάλουν κατά τα κεκανονισμένα.

 Οι ενέργειες αυτές, δεν πρέπει να έχουν ως στόχο τον εντυπωσιασμό, ή τις «αλλαγές για τις αλλαγές» των Κανόνων, που παλαιότεροι με πολύ κόπο και σοφία  εξεπόνησαν και κατέγραψαν, αλλά την πραγματική συμβολή στην  εδραίωση αυτού τούτου του Τάγματος, όπως είναι το Μέγα Αυτοκρατορικόν Συγκαθέδρον, και της ανεξαρτησίας του ως  Παράπλευρο Τεκτονικό Σώμα.

 Τέλος, εύχομαι σε όλους, προσωπική και οικογενειακή υγεία και το νέον έτος που ήδη διανύουμε να είναι ευτυχισμένο και δημιουργικό.

 Μετά  Πίστεως, Ενότητος και Ζήλου,
 Ο Μέγας Ηγεμών

Β. Γ


Πηγή: http://conclave.gr/site/el
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ