Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο Τεκτονισμός λειτουργεί ως στοιχείο διάλυσης της Εθνικής Κυριαρχίας


Ο Ελβετικός λαός κλήθηκε προσφάτως να αποφασίσει  εάν είναι υπέρ ή κατά της μαζικής μετανάστευσης προς την Ελβετία πληθυσμών  που προέρχονται από Ευρωπαϊκές χώρες . Το αποτέλεσμα , το οποίο ήταν οριακό (50,3% υπέρ της διακοπής της μαζικής εισροής μεταναστών) προκάλεσε όπως ήταν φυσικό τη δυσαρέσκεια των Βρυξελών .


Το μέλος του Ελβετικού Λαϊκου Κόμματος  το οποίο ήταν και αυτό το οποίο δημιούργησε το όλο θέμα , κος Dominique Baettig ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το ρόλο που παίζει ο Τεκτονισμός στη μετανάστευση δήλωσε: ΄΄ Η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών είναι το κύριο δόγμα αυτών των δυνάμεων (Τεκτονισμού κ.α) που λειτουργούν σε υπερεθνικά δίκτυα. Η μετανάστευση λειτουργεί ως στοιχείο διάλυσης της Εθνικής Κυριαρχίας και σαν αποτέλεσμα έχει την αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού ΄΄

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥΥΠΑΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΟΡΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM


Γνωστοποιούμε στους Έλληνες και στις Ελληνίδες Διδασκάλους Ελευθεροτέκτονες ότι προχωρήσαμε στην ίδρυση

ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ

Η οποία θα επιτελεί παραδοσιακό Ελευθεροτεκτονικό έργο και θα προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ιδρυθεί και λειτουργήσει το

ΥΠΑΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΟΡΚΗΣ

Το ΥΠΑΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΟΡΚΗΣ θα λειτουργεί, κατά τις παραδόσεις του τύπου και τους νόμους της πολιτείας και θα δέχεται ως μέλη άνδρες και γυναίκες διδασκάλους Ελευθεροτέκτονες, διακρινόμενους επί σοφία και αρετή, αποδίδοντας εις αυτούς τους βαθμούς και τις τάξεις του Τύπου, οι οποίοι είναι.
1.   Διδάσκαλος του Σήματος
2.   Εξοχότατος Διδάσκαλος
3.   Πρώην Σεβάσμιος Διδάσκαλος
4.   Τάξις της Βασιλικής Αψίδας
5.   Βασιλικός Διδάσκαλος
6.   Εκλεκτός Διδάσκαλος
7.   Υπερέξοχος Διδάσκαλος
8.   Τάξις του Ερυθρού Σταυρού
9.   Τάξις των Ιπποτών της Μάλτας
10. Τάξις των Ιπποτών του Ναού

Οι τέσσερις πρώτοι βαθμοί (περιστυλιακοί) θα αποδίδονται από περιστύλια Τεκτόνων της Ιεράς Βασιλικής Αψίδας, καθοδηγούμενα υπό της Τάξεως των Κεχρισμένων Προκαθημένων και διοικούμενα από το Μεγάλο Περιστύλιο των Τεκτόνων της Βασιλικής Αψίδος.

Οι τρεις επόμενοι βαθμοί (κρυπτικοί) θα αποδίδονται από συμβούλια των αντιστοίχων βαθμών, καθοδηγούμενα υπό της Τάξεως των Εκλάμπρων Διδασκάλων και διοικούμενα από το Μεγάλο Συμβούλιο του Κρυπτικού Τεκτονισμού.

Οι Ιπποτικές Τάξεις θα αποδίδονται από σώματα των αντιστοίχων βαθμών, καθοδηγούμενα υπό της Τάξεως των Κραταιών Διοικητών και διοικούμενα από το Μεγάλο Διοικητήριο των Ιπποτών.

Το Τάγμα κατευθύνεται από τον πρόεδρο της Υπερτάτης Τάξεως.

 Οι βασικές αρχές του Τάγματος είναι

1.   Η τήρηση των νόμων του κράτους, η φιλοπατρία, η καλλιέργεια και η διάδοση των παραδόσεων και των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού.

2.   Η άριστη γνώση της Ελευθεροτεκτονικής, η βιωματική άσκηση και η καλλιέργεια των παραδόσεων και των πανανθρώπινων αξιών της αδελφότητας.

3.   Η συνεχής επιτέλεση προοδευτικού ανθρωπιστικού έργου στην κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη και τη διατύπωση θέσεων επί των συγχρόνων θεμάτων καθώς και στην στήριξη των άτυχων, των αδύναμων και των απόκληρων ανθρώπων, που αποτελεί και το πρώτιστο καθήκον των Ελευθεροτεκτόνων και των Ιπποτικών Τάξεων. Τα περιστύλια και τα συμβούλια επιλέγουν ένα τομέα μεγάλων συγχρόνων θεμάτων με τον οποίο ασχολούνται αποκλειστικά πέραν του συνήθους τεκτονικού έργου (Παιδεία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, βιοηθική, Τεχνολογία κλπ).

4.   Μέλη μας καθίστανται διδάσκαλοι Ελευθεροτέκτονες διακρινόμενοι επί σοφία και αρετή. Τα μέλη μας έχουν κάθε δικαίωμα που αναγνωρίζεται από τον δικαιοπολιτικό πολιτισμό των ελευθέρων και δημοκρατικών κοινωνιών και όχι μόνο δικαιούνται αλλά υποχρεούνται να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ανθρώπων.

5.    Τα μέλη μας είναι απολύτως ελεύθερα να επισκέπτονται οποιαδήποτε Τεκτονική οργάνωση επιθυμούν και να είναι μέλη και άλλων Τεκτονικών η άλλου είδους οργανώσεων.  Απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε παρέμβαση, σύσταση η υπόδειξη οποιουδήποτε για την άσκηση των παραπάνω. Κάθε Ελευθεροτέκτων έχων τους σχετικούς βαθμούς και τάξεις είναι απολύτως ελεύθερος να εισέλθει οποτεδήποτε και να συμμετάσχει μετά γνώμης αλλ’ άνευ ψήφου στις εργασίες οποιουδήποτε σώματός μας, τυγχάνων ιδιαίτερης προστασίας και τιμής, καθήμενος εις το αριστερόν του προεδρεύοντος. Οποιοσδήποτε Ελευθεροτέκτων οιουδήποτε βαθμού και οποισδήποτε μη Ελευθεροτέκτων δύναται να προσέλθει ελευθέρως εις τα δείπνα των μελών μας και να τύχει φιλοξενίας, συμπαραστάσεως και τιμής, παρακαθήμενος στο αδελφικό δείπνο, στο αριστερό του προεδρεύοντος. Απαγορεύεται απολύτως οποιουδήποτε είδους εμπόδιο, πρόσκληση, σύσταση κλπ εις το αρχαίο δικαίωμα διελεύσεως, επισκέψεως και προστασίας των επισκεπτών Ελευθεροτεκτόνων. Ουδέν δείπνο Ιπποτικής Τάξεως μπορεί να θεωρηθεί πλήρες εάν σ΄αυτό δεν παρακάθηνται άνθρωποι δεόμενοι συμπαραστάσεως, προστασίας και στοργής, ιδίως γέροντες, ασθενείς η άτυχοι άνθρωποι. Κάθε μέλος μας κατέχων Ιπποτική Τάξη είναι υποχρωμένο να συμβάλλει στην εκπαίδευση ορφανού. Κάθε Ιπποτική σύναξη λειτουργεί ως άσυλο για κάθε άνθρωπο που διατρέχει κίνδυνο ζωής και καταφεύγει σ΄αυτήν.

6.   Απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε παρέμβαση, σύσταση η υπόδειξη οποιουδήποτε για την έκφραση των θέσεων και των απόψεων των μελών μας, είτε εντός του Τάγματος, είτε δημόσια.

7.   Απαγορεύεται η λήψη οικονομικού η άλλου ανταλλάγματος για να την απόδοση Τεκτονικών βαθμών η αξιωμάτων. Δεν υφίστανται μύητρα κλπ παρά μόνο εκούσιες συνδρομές και δωρεές καθοριζόμενες εκάστοτε αποκλειστικά και μόνο από έκαστο μέλος μας, κατά τη δυνατότητα και την θέλησή του. Οι Τεκτονικοί βαθμοί απονέμονται με απόφαση του προέδρου της Υπερτάτης Τάξεως και τα αξιώματα με εκλογή από τα ομοιόβαθμα μέλη του κάθε Σώματος.

8.   Τηρείται με αυστηρότητα η αρχή της πλήρους διαφάνειας και κάθε διοικητικό και οικονομικό παραστατικό ελέγχεται από οποιοδήποτε μέλος μας οποτεδήποτε, όπως και δύναται να λαμβάνει επικυρωμένα αντίγραφα κάθε διοικητικού και οικονομικού παραστατικού. Τα οικονομικά ελέγχονται από εσωτερικές ελεγκτικές επιτροπές εκλεγόμενες από τα μέλη μας και από εξωτερικούς ορκωτούς ελεγκτές. Οι διοικητικοί και οικονομικοί απολογισμοί διεξάγονται σε λευκές συνεδριάσεις δυναμένου παντός , ακόμη και μη Τέκτονος να τις παρακολουθήσει.

9.   Οι Τεκτονικές συνεδριάσεις αποτελούν παραδοσιακό ηθικοπνευματικό έργο. Προτρέπονται τα μέλη μας να το ασκούν με ιδιαίτερη ευαισθησία, υψηλό φρόνημα και κάθε επιμέλεια, ενώ δύνανται να προσκαλούν και μη τέκτονες να συμμετέχουν σε λευκές εργασίες επί μεγάλων και συγχρόνων θεμάτων.

10.Οι έννοιες της «αναγνωρίσεως» και της «κανονικότητας» δεν απασχολούν τα μέλη μας. Έκαστο μέλος μας δραστηριοποιείται ελεύθερα και κατά συνείδηση οι δε πράξεις του αξιολογούνται ελεύθερα από τους συνανθρώπους μας.


Αθήνα 24/2/2014
Ο πρόεδρος της Υπερτάτης Τάξεως

Δημοσθένης Δημόπουλος
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ