Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Τεκτονικό ClubΗ οδός Argyll Street του Λονδίνου πάντοτε είχε έντονο Τεκτονικό χρώμα καθώς υπήρχαν από τον 18αι. Τεκτονικές Στοές στην περιοχή. Τώρα γίνεται σημείο αναφοράς για τους αδελφούς λόγω ενός club με την ονομασία Mason Ηouse.


Πρόκειται για έναν καλαίσθητο χώρο ο οποίος παραπέμπει στις πρώτες Τεκτονικές Στοές  με εξαιρετική διακόσμηση και φωτισμό. Για να καθίσει όμως μια παρέα σε ένα από τα 30 τραπέζια που διαθέτει θα πρέπει να διαθέσει τουλάχιστον 500 λίρες καθώς αυτή είναι η ελάχιστη κατανάλωση. 

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 

Στο εφετείο η UGLE ;


Πενήντα έξι ημέρες έχουν στη διάθεση τους οι δικηγόροι της  Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας UGLE προκειμένου να προσφύγουν κατά της απόφασης Βρετανικού Δικαστηρίου που απεφάνθη ότι δεν δικαιούται επιστροφή φόρου από τα ποσά που έχουν διαθέσει σε αγαθοεργίες.

Η UGLE αμφισβητεί την απόφαση στηριζόμενη στο άρθρο 132 του Ευρωπαϊκού Συντάγματος όπου εξαιρούνται του φόρου τα ποσά που διαθέτουν σε δωρεές, θρησκευτικοί, φιλοσοφικοί, πολιτικοί  κ.α φορείς. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της UGLE  η φιλανθρωπική  δράση της UGLE  πληροί τις διατάξεις του παραπάνω άρθρου.

Η απόφαση του δικαστηρίου στηρίζεται στον τρόπο που έγιναν αυτές οι δωρεές καθώς από τα 82 εκατομμύρια λίρες :

20 εκ. πήγαν για ενίσχυση  αδελφών
40 εκ. πήγαν για ενίσχυση μελών των οικογενειών Τεκτόνων
15 εκ. πήγαν σε φορείς που δεν έχουν σχέση με τον Τεκτονισμό.


Επίσης το δικαστήριο απεφάνθη ότι η UGLE δεν μπορεί να ενταχθεί στο άρθρο 132 διότι ούτε θρησκεία είναι, ούτε φιλανθρωπικός οργανισμός, ούτε πολιτικός φορέας.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

125 χρόνια Hancock Lodge 311


Στις 22 Φεβρουαρίου συγκεντρώθηκαν οι αδελφοί της Hancock Lodge 311 προκειμένου να γιορτάσουν τα 125 χρόνια από την ίδρυση της Στοάς τους. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς του Κάνσας ο οποίος μάλιστα πραγματοποίησε συμβολικά  και την τελετή εγκατάστασης Στοάς , όπως αυτή είχε γίνει πριν από 125 χρόνια,  με λάδι ,καλαμπόκι και οίνο .

Η Στοά φέρει το όνομα του Υποστράτηγου  Winfield Scott Hancock ο οποίος μυήθηκε στον Τεκτονισμό το 1860. Είχε μια εξαιρετική καριέρα στο στράτευμα και έφθασε να διεκδικήσει την Προεδρία των Η.Π.Α το 1880.


Ο Σεβάσμιος Δάσκαλος Jose Marrero αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους δήλωσε ότι για έναν Τέκτονα, μετά τη μύηση του, ο ήλιος δεν δύει ποτέ.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ