Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Gustavo Raffi : Η Ιταλική πολιτιστική κληρονομιά καταρρέει λόγω της γραφειοκρατίας


Ο Μ.Δ  της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας  σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τη θλίψη του για την εγκατάλειψη της πολιτισμική κληρονομιάς της Ιταλίας λόγω της γραφειοκρατίας και της κοντόφθαλμης πολιτική των κυβερνώντων.


Συγκεκριμένα ανέφερε ΄΄ Ένας τεράστιος πλούτος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Στην Πομπηία υπήρξαν νέες καταρρεύσεις όπως καταρρεύσεις υπήρξαν στον Άγιο Λέοντα  όπου συνδέεται με τον Δάντη και τον Άγιο Φραγκίσκο. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα χάσουμε μοναδικούς θησαυρούς της ιστορίας μας. Λόγω της αναλγησίας  των αρμοδίων φορέων κινδυνεύουμε να χάσουμε 150 εκ. ευρώ που μας διαθέτει η Ε.Ε για έργα συντήρησης , ανασκαφών και αποκατάστασης.’’ 

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Στοά Milton 99- Στήριξη του Cancer Care Centre


Εδώ και αρκετό καιρό η Στοά Milton no 99 (Αυστραλία) στηρίζει ενεργά το κέντρο φροντίδας πασχόντων από καρκίνο στο Unley.  Για το λόγο αυτό το διοικητικό συμβούλιο του κέντρου εξέδωσε ανακοίνωση όπου ευχαριστεί τους Ελευθεροτέκτονες για την σημαντική προσφορά τους στο έργο του κέντρου. 

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 

Η δωρεά ενός τέκτονα και η μη αξιοποίησή της (Καπναποθήκες Ηλιού)

(Αναδημοσιεύουμε από το πολύ καλό blog http://tektonesagriniou.blogspot.gr/)

Είναι γνωστό το θέμα με την διαχείριση των καπναποθηκών Αγρινίου και την διαθήκη του τέκτονα αδελφού Ηλία Ηλιού. Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του δωρητή το κτίριο δωρείται προκειμένου να χρησιμεύσει ως ορφανοτροφείο. Παρόλα αυτά , πάνω από 50 έτη αργότερα , σαφής λύση δεν έχει βρεθεί.

Είναι άξια ανάγνωσης τμήματα της διαθήκης του Ηλιού :

Για τον τεκτονισμό

"Υπέρ του Τεκτονισμού εις τον οποίον οφείλων την δύναμιν της εργασίας, την καταπολέμησιν των παθών μου και την ακατανίκητον τάσιν να μην αδικώ ποτέ κανένα και να πράττω όση μοι δύναμις πάντοτε το καλόν. Παρακαλώ τους τέκτονας να μου συγχωρήσι την υπεριφάνειαν ταύτην. Το εξομολογούμαι όμως εδώ, οπόταν να γίνη γνωστόν μόνον όταν δεν θα υπάρχω πλέον εις την ζωήν, δια να εκφράσω την ευγνωμοσύνην μου προς τον τεκτονισμόν"

Για την χρήση του κτιρίου 

«Μετά τον θάνατον της συζύγου μου η ακίνητης περιουσία μου επιθυμώ όπως χρησιμεύση δια την ίδρυσιν και συντήρησιν εν Αγρινίω Ορφανοτροφείου, προς διατροφήν και εκπαίδευσιν απόρων ορφανών, ομογενών και προσφύγων άνευ διακρίσεως, εκ της περιφερείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ίνα δυνηθώσι και καταστώσι ταύται πολίται χρήσιμοι εις την κοινωνίαν. Ευχήν εκφράζω όπως το προς τούτον κτήριον αναγερθή εις το οικόπεδό μου, ένθα ο σημερινός ανθόκηπος. Ελπίζω κα εύχομαι όπως το παράδειγμά μου ακολουθήσωσι και άλλοι προς ενίσχυσιν του Ιδρύματος. Εγώ προσωπικώς λυπούμαι ιδιαιτέρως διότι τα οικονομικά μου δεν μου επέτρεψαν την ίδρυσιν τούτου εν ζωή. Μου μένει όμως η παρηγορία ότι θα συντελέσω εις την λειτουργίαν του έστω και μετά θάνατον».Σχετικά με την διοίκηση του Ιδρύματος

Ο ίδιος ο Η. Ηλιού έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες και για την διοίκηση του ιδρύματος. Σύμφωνα με τη διαθήκη του το ίδρυμα θα διοικούσε επιτροπή αποτελούμενη απ’ τον :
- εκάστοτε δήμαρχο Αγρινίου
- τον πρόεδρο Πρωτοδικών
- τον Εισαγγελέα
- τον διευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

και

- "ενός εισέτι μέλους υποδεικνυόμενου κατά τετραετίαν υπό της εν Αγρινίω Τεκτονικής Στοάς».

Στο πρώτο Δ.Σ. θα μετείχαν και δύο προσωπικοί φίλοι του Ηλιού ισοβίως, η αναπλήρωση των οποίων θα γινόταν επίσης με υπόδειξη της Τεκτονικής Στοάς Αγρινίου.


Πάνω από μισός αιώνας έχει περάσει. Ποιά η θέση της απερχόμενης δημοτικής αρχής και ποιά αυτή των υποψηφίων δημάρχων ;

πηγη: tektonesagriniou.blogspot.gr
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ